WOW! kita semua ada kuasa super power!!!!

Discussion in 'Ajaib, Pelik,Misteri & Lucu' started by zyan, Oct 31, 2010.

Share This Page

  1. zyan

    Senior

    Joined:
    Jun 6, 2008
    Messages:
    2,313
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    ntah betul ke tak... sila komen pasal telekinesis ni... kalau lah betul boleh buat.. pehh... best giler laa... ada sesiapa yang dah mahir dalam jurus ni??? :D


    [video=youtube;4jgMzcRxxEE]http://www.youtube.com/watch?v=4jgMzcRxxEE[/video]
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. kaiba910

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Messages:
    3,528
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    aku bole teleport.....tapi dlm dota je la :))

    Selalu dgr telekinesis ni, tp x penah nampak secara real
     
  5. paklong

    Newbie

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    4,279
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    fokus kena kuat dan ia meletihkan .............. ada hitam dan putihnya.
     
  6. pjutawan aka mhnizam

    Newbie

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    1,592
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    emm pernah dgr gak telekinesis ni tp x pasti ianya betul ke idak
     
  7. syuxx

    Senior

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    3,347
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Boleh je kalau nak rasanya, tapi mmg kena berkorban. hehe
     
  8. kaiba910

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Messages:
    3,528
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ape maksud pak long?
     
  9. paklong

    Newbie

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    4,279
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hitam tu ada pendamping nya..........
    putih tu ada amalannya dan latihannya .........
     
  10. kaiba910

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Messages:
    3,528
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ohh.....paklong tau yang putih punye ke? :D
     
  11. thephenom

    Newbie

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Aku tak percaya selagi tidak ada penerangan dan bukti secara saintifik dan boleh terima logik akal


    Ada 5 perkara yang di luar kemampuan logik akal manusia

    4 daripada tidak boleh dipelajari dan hanya dianugerahkan oleh manusia tertentu sahaja dan tidak boleh dipelajari.

    4 itu adalah mukjizat, karamah, sihir dan perkara ajaib yang berlaku kepada muslimin dan kafir

    Satu lagi adalah sihir. Manusia biasa boleh pelajari sihir tetapi hukumnya haram dalam Islam.

    maknanya selain 5 di atas.... perlukan penerangan yang logik
     
  12. Blackmedal

    Newbie

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    352
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    telekinesis...sukar nak kate betul atau tidak.....mcm yang kta tengok orang bend spoon dengan fikiran die pun tu menipu jgak,ade trick die...mcm spoon tu mmg da lembik ke..so telekinesis yang lain mungkin tipu jgak kot?

    Ape2 pun..ilmu Allah itu luas....maybe ade ilmu benda2 ni
     
  13. Izzuan Roslee

    Newbie

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    wah!magik... betul ka ni..
     
  14. master88

    Newbie

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    huhuhu...kne bnykkn kaji nie..huhuhu..elak mnggunakn makhluk ghaib...jd syirik plak nti..
     
  15. NasirBP

    Newbie

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    1,181
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    utk latihan ...cuba la tenung lama2 atau fokus mata korang kt api lilin tu lama2 ..nnti api tu jadi kecik & terus padam .. aku x pernah try psl mata aku cepat berair la tapi aku pernah lihat org buat .. @-)
    Jgn la korang tenung awek lak .. jika ada yg terpikat tu rezki , kalu kena maki tu nasib ..hehehe:D
     
  16. Pak Mie

    Newbie

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Messages:
    465
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    wah....
    hurm.....susah nk kte camne
    entah betul entah tidak.......
    tak tahu sgt psal telekinesis nie
     
  17. andaraya

    freshman

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    benda ni betul sebenarnya, ia kekuatan minta di bawah sedar..... ilmu ni kan terlalu luas.... kalau rajin mencari guru yg betul, dan bukan syirik... mesti leh buat..

    nanti sape2 kat sini dah pandai lehlah ajar kita semua ye.
     
  18. thephenom

    Newbie

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ya.. ilmu mmg luas..... yang luas itu Allah... ilmu Allah mmg luas... bukan setakat nak gerakkan sudu... nak gerakkan bumi, matahari pun boleh.... bukan setakat nak bengkokkan sudu... nak musnahkan alam ini pun Allah mampu
     
  19. haneyz

    freshman

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    erm... x jd dpan mata, susah nk pecaye..
     
  20. DBeez

    freshman

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    betul ke nie:-/
     
  21. faezil

    Senior

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    6,951
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +9 / 0 / -0
    tak percaya pun tak mengapa... takkan jadi kufur....sbb rukun iman hanya ada 6 je... takde pulak ditambah wajib percaya si pulan bin sipulan boleh bengkokkan sudu, boleh gerakkan benda dsb... asalkan kita percaya Allah maha berkuasa. Hanya Allah sahaja yang ada superpower.
     
  22. mujahid_is

    Newbie

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hah...mengarutla semua tu. Mana mungkin manusia boleh buat macam tu melainkan dengan bantuan. Jika nak ikut logik video tu pasti org tu guna sihir. Jangan percaya pada yg belum pasti nanti jadi syirik payah pula nanti.
     

ibeli4u

Share This Page