1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Tutorial Belajar Animasi 3D Step-By-Step

Discussion in 'Art, Design, Video & Photography' started by bestfeed, Mar 18, 2011.

Share This Page

  1. bestfeed

    freshman

    Joined:
    Dec 4, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Assalamualaikum, salam sejahtera semua...Nak tnya la...sapa kt cni yang mahir animasi 3D? Atau tau website mne yg ada provide tutorial step-by-step? Boleh ajar saya tak? Saya masih belum mahir lagi...ingat-ingat lupa...(kelas 3D dulu main2)..hm...please... saya mungkin perlukan kemahiran dalam 3D tu...
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. fazbiz

    Newbie

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    1,053
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    dah cuba search kat youtube?
     
  5. fly2high

    Senior

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Messages:
    525
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Aku tatau buat animasi citer, kalo ko nak blaja animasi buat browser game secara 3d, g kat unity.com. power siak engine dier. :)
     
    • Like Like x 1
  6. undercover

    Newbie

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    • Like Like x 1
  7. pzzalqayyum

    Newbie

    Joined:
    Dec 17, 2010
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    wow ! Power lah beb......... best best...thanks 4 sharing.....
     
  8. pzzalqayyum

    Newbie

    Joined:
    Dec 17, 2010
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    wow....!!! ini 3d pakar nyer...... kalau yang beginner nyer takde ker..
     
  9. fly2high

    Senior

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Messages:
    525
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    kalao nak tutorialnye, cube check kat support sector in 3d, or, kalo ko nak buku dier, aku ade, cumenye salahlaku sket, passing buku kat org, bukan suh org bli.. ak ak ak.. :p
     
  10. GoMonsta

    Newbie

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,848
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Bleh passing dekat aku x bro. kihkih :D
     
    #8 GoMonsta, Mar 31, 2011
    Last edited: Mar 31, 2011
  11. fly2high

    Senior

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Messages:
    525
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    boleh, tapi ko takleh passing kat org lain. hahaha.. :p
     
  12. syedas

    Newbie

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Tak silap dalam Majalah PC pun ade tutorial nak buat Animasi 3D kan?..Sape yg ade pengalaman buat 3D meh la share kt sini...
     
  13. feirafiqah

    freshman

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    nih 3d pro punyer....kalo nak yg senang cari jerr.. kat google... tu pon kalo english power..
     
  14. jay6657

    freshman

    Joined:
    Jul 10, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    thanks for sharing
     
  15. AlimAriff

    Newbie

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    123
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    aku pun minat jgk animasi ni..
    mungkin sesaper yg otai dlm animasi boleh share lagi byk lagi bagus...
     
  16. Zafrin

    Newbie

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    best gak belajar 3d nie..
     
  17. Alexandria90

    Newbie

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    437
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    saya bab2 3d ni tak reti tapi cuba try carik kat youtube..banyak gak tutorial kat situ..
     
  18. HowartKevin

    freshman

    Joined:
    May 11, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salaam to all of you
     
  19. danielwing380

    freshman

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    belajar 3D pun menarik, senang nak buat animasi
     
  20. BuahDurian

    Newbie

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Messages:
    351
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    da blaja 3D animation bleh buat citer boboiboy la pasni kot bro :p
     
  21. rocktstrading

    Newbie

    Joined:
    Jun 17, 2012
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Pergi apply course saja.
     
  22. pelayarmuda

    Newbie

    Joined:
    Sep 14, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Wow...hehe
     

ibeli4u

Share This Page