Tips Lulus Ujian JPJ

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by khairilz, Jun 11, 2009.

By khairilz on Jun 11, 2009 at 1:50 PM
  1. khairilz

    Active

    Joined:
    May 21, 2007
    Messages:
    2,519
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    Salam
    aku nak pergi test jpj untuk kereta ni
    jadi nak minta tips sikit :D

    aku dah test bulan 5 ari tu dan lulus untuk bahagian 2
    bahagian 2 ialah bukit, parking dan 3 penjuru
    semua tu aku lulus
    tapi masuk je kat jalan raya aku gagal :( (dapat 10/20 markah je,16 markah baru lulus)

    ari ni aku nak pergi test sekali lagi untuk jalan raya
    ada tips tak?
    atau apa-apa tricks yang membolehkan aku lulus dengan jayanya
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by khairilz, Jun 11, 2009.

    1. mazlie nadzri
      mazlie nadzri
      Rasanya takde tips, cuma ko kena bawa kereta tu dengan mematuhi undang2 yang telah ditetapkan je(ayat skema)..hohoho :p
    2. nabieel
      nabieel
      tipsnya senang jer..

      time masuk kete tu tegur ler staff JPJ tu :D (bodek kelas ke3)

      kalo staff JPJ tu suruh laju, ko wat tak tahu jer..

      pastikan break kat lampu isyarat atau papan tanda berhenti org yg duduk sebelah tak rasa terkejut sangat.

      em..kotak kuning, lampu isyarat dengan papan tanda sentiasa peka untuk dilihat.

      masa ambil selekoh, jgn pi ambil lap mcm kat F1 tu..

      masuk gear pastikan slow and easy (tak nak dengar bunyi)

      pandu mesti cool (seperti org pro)

      apa lg ya..
    3. mamatpenang
      mamatpenang
      Ye saya ambik dua kali ujian memandu sebelum lulus

      masa tue memang tak nak ambik pun Cikgu sekolah saya sponsored ( sebab time tue dapat lulus cemerlang kat sekolah)

      Jadi saya pun pi la belajar

      memang best time tue best belajar ( time tue aku dapat banyak amoi awek putih gebu cun)

      Masa first day test memang gabra ( gelisah) Gabra adalah bahasa penang pekat

      tapi buat juga first time lepas ada dua test yang kedua gagal masa time keta naik bukit

      Tahu kenapa sebab yang jaga tue awek cun JPJ pegawai tue memang cun sampai aku tak concentrate sedih la

      bayaran kali kedua tue cikgu dah tak tanggung aku tanggung

      yang penting masa test tue kawal emosi buat je sampai habis

      Jangan Gabra
    4. chibobski84
      chibobski84
      bawak keta skema tahap dewa.. hehe

      pastikan jarak selamat kenderaan,

      dan penting, kena tenang dan cool, jgn menggelabah.
    5. syuxx
      syuxx
      berdoa kepada illahi tips yang paling bagus
    6. +kool+
      +kool+
      haha.. itu tepat skali.. ak semua lesen amek skali je.. semua pas.. hehe.. ak baget korang semua mesti yg time ni pangkah gak an..

      [x] Penggunaan Gear Yang Betul.

      ke ada org yg dapat tick dkt ctu??..
    7. Amirul Hafiz
      Amirul Hafiz
      tips mudah :

      cakap dengan pegawai jpj tu...

      kalu leh, bawak mcD sebelum ujian...

      pastu bagi kat dia satu burger big mac..

      pasti lulus
    8. Funkyknight
      Funkyknight
      bagi pengalaman aku dulu,perempuan paling senang macam adik aku.. mekap secantiknya dan pakai seksi dan seksa skit..tergoda jpj..jika lelaki hmm..(serius)..jangan fikir banyak dan teragak agak (jika boleh praktis di kawasan lapang bawa sampai tenang jiwa baru masuk perumahan dan praktis lagi [minyak kereta mesti ingat] dan jangan buat muka mahu kacau anak dara orang atau curiga..hehehe..bawa kereta jangan ikut hati jika fikiran bercelaru..ingat fikiran mesti tenang dan rilek..jika sudah pandai baru belajar drift atau pecut ala ala tokyo drift..heheheh
    9. Amirul Hafiz
      Amirul Hafiz
      pompuan kalu cantik memang konfirm lulus..

      tp time aku jpj tu kepala hip hop..

      so aku ngan jpj cerita pasal ja rule dan missy elliot lak...

      sebab tu lulus tu...idealogy sama
    10. JaMaL
      JaMaL
      Boleh buat ebook ni rahsia lulus memandu dibongkarkan!!!
    11. nabieel
      nabieel
      apasalahnya..:)
    12. arm
      arm
      aku dulu amik test memandu tahun 1997. bagus betul instructor aku booking test hari jumaat. kul 12 tghhari. tapi tester JPJ pompuan cina. garang giler. time aku tgh memandu, ada bebudak main2 basikal tepi jalan tak tengok keliling. tester tu selamba bukak tingkap pastu jerit, "woi... bawak basikal elok-elok sikit!!!"

      Hahahaha... ganas giler amoi ni. Tapi ngan aku dia takde plak marah2. Siap borak2 ngan aku tanya bapak aku keje apa lah, mak aku keja apa lah, aku dulu sekolah mana lah. Last2 aku cakap kat dia yang aku nak pi solat jumaat lepas test ni.

      Dia pun dengan selambanya cakap kat aku camni,
      "oklah amzani, kita amik jalan shortcut. kat depan tu awak belok kanan pastu belok kiri pastu kita balik terus ke JPJ balik."

      Hahahaha... tak sampai 15 minit pon aku bawak keter. sampai kat JPA, dia terus bagi aku markah lulus.

      Itu lah berkat hari Jumaat.

      So tips aku ialah... kalau boleh, booklah test hari jumaat. Aku tak tau sistem skang camne. Dulu boleh pilih hari nak test ari apa. Skang aku tak taulah... dah 12 tahun berlalu.






      .
      .
      .
    13. Amirul Hafiz
      Amirul Hafiz
      aih bro jamal nie..

      macam tau2 jer apa yang saya sedang fikirkan..hek2
    14. nabieel
      nabieel
      boleh JV ler tu :)
    15. ezrienaz
      ezrienaz
      Tips dari aku,ko ckp kat pegawai JPJ tu,Tuan KP tu sedara saya tu.
    16. wgn_white
      wgn_white
      Ambik ujian sebelah petang...
      Beratur la paling last masa ambik giliran tu... ;)

      Bila petang, diorang nak cepat balik...
      So... tick semua!

      Pengalaman aku la..
      Aku tak kopi-O

      Aku punya turn sebelah petang...
      Orang kedua last...
      So, aku dapat tengok la semua orang lulus ke tak...
      Ada satu pompuan, keluar pagar je terus pusing balik...
      Sebab apa?
      Berhenti kat atas garisan kuning depan pagar... Fail!

      Bila turn aku pulak, pegawai JPJ tu dah ngantuk kot...
      So, aku drive syok sendiri la...
      Dia tido dalam keta...
      Lepas tu dah la traffick light rosak, mau 15 minit aku tunggu nak potong ke seberang pun dia tak sedar... :D (Tidur!)

      Lepas tu bila nak sampai, dia tersedar...
      Ada awek call...
      Aiseh...
      Dia layan awek... awek tu bawa dia keluar... (Berdasarkan curi dengar..)
      Berhenti jer...

      Dia ambik borang...
      Tick semua...

      So, aku lulus full mark la!
    17. chibobski84
      chibobski84
      Hahaha, ini konpem lulus haha
    18. kaiba910
      kaiba910
      ujian jpj senang je....xde masalah pun nk lulus :)
    19. khairilz
      khairilz
      bukan ujian jawab ABC tu
      yang kena bawak kereta tu
      aku lulus bahagian 2,
      bahagian 3 gagal..hampeh lol

    Share This Page

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. punca gagal ujian 3 penjuru jpj

    ,
  2. punca gagal ujian jpj kereta

    ,
  3. cara rasuah jpj