Tips Hantar Email

Discussion in 'Tips & Panduan' started by faiz_sufi, Nov 23, 2010.

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.

Share This Page

  1. faiz_sufi

    faiz_sufi
    uix_expand uix_collapse
    Senior

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    429
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ini cara saya hantar email kat orang....

    Dalam menghantar email kepada orang,ada beberapa kaedah yang perlu anda tahu...dan di sini saya senaraikan cara/teknik saya hantar email kepada beberapa latar masyarakat .

    kalau yg buat sama seperti saya,anda memang sekepala ngan saya..
    kalau yg tak tahu,terima kasih kerana berminat untuk ambil tahu..
    kalau nak tmbah apa info lagi sangatlah dialu2kan..


    Lain latar masyarakat maka lain tekniknya ;

    1-Internet Marketers


    Internet marketers ni pun ada pelbagai masyarkat lagi..masyarakat ebay,affiliates,website,produk digital,designer dan sebagainya...

    -
    tajuk artikel anda perlu menjurus pada isi email anda..

    contoh : Rahman Basri ajak subscriber dia JV produk nya,di emailnya dia cakap suruh reply dengan bagi link website..

    so,jangan malas untuk ubah semula tajuk email yg anda bakal reply tu

    jngn biar macam ni RE : Jemputan JV untuk subscriber
    tukar jadi macam ni Faiz Sufi : Berminat Dengan Tawaran Joint Venture

    kemudian di headline email ,masukkan tajuk bahawa anda reply email autorespondernya yang mana

    Reply email : Jemputan JV untuk subscriber

    kemudian tulis la ayat anda bla bla bla bla.............................................
    ....................................................................................................

    rasioanal ubah tajuk email

    1-ingat kita sorang je ker subscriber IM tu?
    2-anggap inbox dia berhabuk,tak penah kemas..mesti dia akan pick up yg best2 jer
    3-tajuk yg umppphh akan dibaca oleh IM itu dahulu..lebih spesifik,lebih bagus



    2-Subscriber saya

    mcam2 email yg subscriber saya hantar...tapi setakat la ni tak ada maki-maki la...baguih baguih subscriber saya ni...hehehe...

    kalau email tu urgent seperti dia tanya yg nampak macam berminat nak beli produk kita,so reply email tu dahulu..

    kalau dari freebis subscriber reply juga,tapi tak secepat yang paid subscriber punya..

    jawapan tu bergantung pada dari mana dia berada la...if dalam campaign produk digital,jawab berkenaan produk digital...if campaign lain jawab mcam lain la...


    3-orang yang tak dikenali

    sebagai rakyat malaysia,kita guna la bahasa yang hormat dan elok-elok...if saya hantar kat orang saya akan bahasakan diri saya sebagai "saya"

    if org tu tua dari saya,saya panggil dia sebagai "encik"

    kalau sebaya saya ckap "bro" kalau pempuan apa yer "bri" ker?? :D

    kalau wanita lebih tua saya guna 'puan' atau 'akak'


    cukup setakat ini....dah tak dak idea...
    nanti nak sambung cara2 hantar mesej di facebook lak

    dan jika email anda hantar dah seminggu,tapi tak da balasan,ada caranya untuk menotifikasikan si penerima tu agar menerima email kita...


    nnti sambung lain...:)
     
    • Like Like x 1
  2. Loading...


Share This Page

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.

Users found this page by searching for:

  1. cara2 hantar emel pd kawan