1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

>>TERBAIK<< Database RefererX by solehpolysas

Discussion in 'Produk Digital' started by solehpolysas, Mar 5, 2012.

Share This Page

  1. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    UPDATE 26 / 02 / 2013 !!

    Assalamualaikum,


    Saya ingin menjual DATABASE RefererX kepada user RefererX yang berminat.
    Dibawah ini saya senaraikan jenis database beserta harganya bagi setiap 1 Ribu (1K) URL.


    Last Update [26 FEB 2013]
    [table="width: 600, class: grid, align: center"]
    [tr]
    [td]
    Jenis Log
    [/td]
    [td]
    Harga bagi setiap 1K URL
    [/td]
    [td]
    Jumlah Maksimum DB (URL)
    [/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]
    Feedjit​
    [/td]
    [td]
    RM1.50​
    [/td]
    [td]
    541,394 URL​
    [/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]
    Cbox​
    [/td]
    [td]
    RM1.00​
    [/td]
    [td]
    481,603 URL​
    [/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]
    WP.COM​
    [/td]
    [td]
    RM0.50​
    [/td]
    [td]
    3,701,598 URL​
    [/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]
    Blogger.Com​
    [/td]
    [td]
    RM0.50​
    [/td]
    [td]
    17,953,199 URL​
    [/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]
    Nuffnang​
    [/td]
    [td]
    RM0.50​
    [/td]
    [td]
    103,898 URL​
    [/td]
    [/tr]
    [/table]


    Jumlah database diatas akan bertambah dari masa ke semasa. Saya akan update jumlah database selepas mendapat database dalam kuantiti yang banyak.




    Jika sy lambat reply, boleh SMS sy di O14-2672655 / O19-5140653 untuk transaksi yang lebih pantas.


    Terima kasih.


     
    • Like Like x 1
    #1 solehpolysas, Mar 5, 2012
    Last edited: Feb 26, 2013
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0




    FAQ

    Q: Saya nak DB Cbox Malaysia sahaja boleh?
    A: Maaflah, tidak boleh kerana sukar untuk mengasingkan DB tersebut bg setiap negara.. :)

    Q: Kenapa Harga DB Mahal sangat?
    A: Bagi DB Feedjit serta Cbox, sy membinanya menggunakan teknik tersendiri, disebabkan itu ianya mahal. Teknik sy 100% bukan ciplak teknik orang lain. Kualiti DB terjamin.

    Q: Saya ada blog berbahasa malaysia, DB mana patut sy beli?
    A: DB Cbox adalah pilihan yang terbaik. :)

    Q: Sy main adsense, DB paling best untuk dapat click mahal yang mana?
    A: DB WP.COM serta DB Feedjit adalah pilihan terbaik untuk traffik dari US.

    Q: Kenapa kerja promosi lambat sangat nak siap? jika DB besar, lagi lama la nak siap, ada tips untuk lajukan kerja promosi?
    A: Tips melajukan kerja promosi, sila lihat disini.
     
    #2 solehpolysas, Mar 5, 2012
    Last edited: May 19, 2012
  5. blankoguy85

    Newbie

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Messages:
    1,940
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    wahhhh...terbaekkkk
     
  6. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    :))
    official.. :p

    apa testimoni bro lps guna DB Cbox tu?
    terbaik je? :)

     
  7. Hisham Yusof

    Newbie

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    746
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Nak beli 50k database cbox. :)
    Tolong PM detail pembayaran
     
  8. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Okey, dah PM.. :)

     
  9. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Update FAQ..
    sebelum beli, baca FAQ dulu ya..

    tapi jika masih ada soalan, jgn segan untuk bertanya.. :)
     
  10. zhilmy87

    Newbie

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    423
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Nak bagi review utk thread ni... saya dah try 2 jenis database dari TT:

    1. 100k database Feedjit

    Database ni memang gempak... saya run satu malam lebih kurang 20k ++ database dah visit. Return visitor lebih kurang dalam 200++ dari US dan saya mendapat klik adsense lebih kurang USD0.80

    Pernah capai USD5 - USD10 sehari dengan database ni... tu pun run secara suke2 jer utk 1 website. Kalau buat dgn serius maybe boleh dapat lagi bnyk dari ni.


    2. 80k database Cbox

    Return visit selepas run database ni saya dapat visitor dalam range 400-500 sehari... db jenis ni mmg best utk tarik traffic. memang majoriti traffic yg masuk adalah dari Malaysia dan Indonesia. Terbaik lah bro... Utk website jenis bahasa melayu memang bole pergi jauh.


    *Overall database dari TT memang berkualiti... x rugi beli database ni. Bagi saya utk dapat traffic tinggi dan klik yg sedap kita kasi run DB Cbox siang hari dan untuk malam pula run DB Feedjit. Result mesti puas hati punya lah :D
     
  11. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Terima kasih kerana memberikan review..
    jika run dengan betul, pasti hasilnya tidak mengecewakan.

    Software dah power, DB dah yg terbaik, yang tinggal hanya optimize $$$ di blog.. :)

     
  12. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Thread ni nampak x hot, huhu.. yg hot service, tp dalam senyap sebenarnya lagi ramai yg beli DB..

    disini sy ingin berikan sedikit tips bagi pembeli DB Cbox,
    pada Nickname, gunakanlah nama yg menggoda sikit,
    baru la dapat banyak visitor.. hehe, pastikan semua ayat2 menggoda.

    contohnya guna nama wanita, tu pon mengoda juga.
    sy dah cuba, memang sangat berkesan.
    tapi jgn sampai salah guna dah la.. :)
     
  13. azlieJONET

    Newbie

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    salam..

    nak beli:

    15k Feedjit , Cbox
    20k wp.com

    pls quote harga berserta acc no ya.. :)
     
  14. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    sy sedang bercuti, nanti lps balik bercuti, sy akn uruskan ya.

     
  15. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    sy sudah kembali online.. jom sapa yg mau beli DB tu, cepat2 PM sy, sy uruskan sepantas mungkin.. hehe..
     
  16. Luqman-S

    Newbie

    Joined:
    Dec 16, 2006
    Messages:
    890
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    nak beli la.. tapi tak pandai nak run dengan betul..
    takut terbengkalai je
     
  17. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    if bro rasa xreti nak guna, boleh cuba service sy, sy run kan menggunakan DB yg sama,
    boleh lihat di thread ni http://j.mp/xrjqqc

     
  18. paragon

    Newbie

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    TT,
    nak beli 50K cbox, boleh tlg quote harga
    pastu nnt kat PM aku akan tanya lg bbrp perkara yg perlukan penjelasan :D
    tq
     
  19. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    RM50 untuk 50K DB Cbox, seperti yg sy jadualkan di first post.
    PM sahaja pertanyaan yang perlu, sy masih online utk 2 jam dari skg. :)

     
  20. GetDoItNow

    Newbie

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kalau promote ke CBOX : 133K URL tu berapa Tuan charge utk 1 URL? PM saya. Tq.
     
  21. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Okey, dah PM,.

    BTW ini thread jualan DB, hehe. bukan mengenai service.. tapi apa pun sy dah PM tadi, so harap clear.. if ada apa-apa, just tanya sahaja. :)

     
  22. blankoguy85

    Newbie

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Messages:
    1,940
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0

    terasa nnt nk beli DB feedjit ngan WP.COM larr..
    tungguuuuuu...
     

ibeli4u

Share This Page