Tentang ABDUL RAHMAN BIN AUF ra

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by nothen, Feb 10, 2010.

By nothen on Feb 10, 2010 at 11:28 PM
  1. nothen

    freshman

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam ,

    Ada sesiapa yang tahu di mana nak dapatkan buku tentang ABDUL RAHMAN BIN AUF ra tak ? ? . Kalau biografi lagi bagus . Terima kasih yg sudi bantu
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by nothen, Feb 10, 2010.

    1. malaysiancareer
      malaysiancareer
      huhu nampaknya kurang yang tahu atau kurang yang minat ttg Abdul Raman bin Auf yer,, dunia dunia,,

      Abdul Rahman bin ‘Auf di dalam bidang ekonomi mewakili sebuah umat. Dialah yang berperanan memecahkan monopoli Yahudi di Madinah yang sekian lama sebelumnya menguasai kegiatan ekonomi Madinah. Abdul Rahman merupakan contoh hebat seorang yang berniaga dengan penuh ilmu, malah penuh tektik
    2. kakeru
      kakeru
    3. nothen
      nothen
      Salam ,

      Terima kasih bagi link .. sebenarnya saya nak cari buku tentangnya :) ... paling bagus kalau dapat biografi . Sebab leh tau dari A to Z .. salah satunya seperti saudara malaysiancareer cakap . Memang ada link2 lain lagi tapi rasa mcm tak puas , macam tengah siok2 tengok cerita cinta then blackout :) . Apapun terima kasih lagi sekali
    4. alfatihstudio
      alfatihstudio
      Abdurrahman bin Auf adalah salah seorang sahabat yang dijamin masuk syurga (yang disebutkan salam satu hadith)...

      10 sahabat itu adalah:

      10 orang itu ialah :

      1- Saidina Abu Bakar As-Siddiq (ra).
      2- Saidina Umar Al-Khattab (ra).
      3- Saidna Utsman Bin Al-‘Affan (ra).
      4- Saidina Ali Bin Abu Talib (ra).
      5- Saidina Zubair Bin Al-‘Awwam (ra).
      6- Saidina Tolhah Bin ‘UbaidiLlah (ra).
      7- Saidina Abdul Rahman Bin ‘Auf (ra).
      8- Saidina Abu ‘Ubaidah ‘Amir Bin Al-Jarrah (ra).
      9- Saidina Sa’ad Bin Abu Waqqas (ra).
      10- Saidina Sa’id Bin Zaid (ra).

      Banyak buku-buku berkenaan dengan 10 sahabat ini.

      Nah, terus beli online...
      atau ke kedainya berhampiran masjid jamek...

      http://fajarilmubaru.com.my/webshaper/store/viewProd.asp?pkProductItem=2
    5. nothen
      nothen

      Terima kasih banyak2 bro ... hmmm heran gak benda2 gini susah betul nak cari .. Mana para ilmuan kat malaysia ni ek ? asikkk politik je memanjang ... bro kalau ada lagi buku2 yang kupas secara mendalam tolong bagi tau ek ..

      ps: saudara lain2 tolong gak bantu :)
    6. nothen
      nothen
      bump ~~ !! .. tolong bagi tau sesiapa yang tahu . tq
    7. nothen
      nothen
      Bump~~~!!!! .. takde yg tau ke ?

    Share This Page

Share This Page