Temuduga UiTM...

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by newz, Apr 9, 2009.

By newz on Apr 9, 2009 at 8:15 AM
  1. newz

    Super Senior

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Messages:
    673
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam smua..aku nk tnya psal tmuduga UiTM dlm course seni dan rekacipta...apa bnda yg diaorg suh lukis masa tmuduga...?klau bleh nk pratik nih sbb ak bkannya pndai melukis pon...
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by newz, Apr 9, 2009.

    1. olskool
      olskool
      ko balun je..heheh
      lukis ultraman ke...

      ko dh bleh tawaran ke???
      cptnye
    2. newz
      newz
      bleh twaran suh pg tmuduga..nk balun apernyer...kena dia suh lukis org,aku lukis binatang...naya aku nanti
    3. wsbucks
      wsbucks
      Aku rs ko kn studi skek sejarah aper yg ader kn mgena ngan art design..
      and pengetahuan semasa pun ko kn sharpen.. Bab2 melukis tuh, ko
      lukis jehh mousepad yg ko jual kat ebay heh2~
    4. olskool
      olskool
      ko dh bleh twrn ke....hbtnye
    5. newz
      newz
      adeh...lkis mousepad ek..?ntah2 dier reject prmohonan aku...he3
    6. newz
      newz
      aku bru bleh twaran pg tmuduga nih...siap suh bwak kertas a3 sbb nk suh melukis..klu aku terer melukis aku buat relax je..
    7. AlanMarz
      AlanMarz
      goodluck .tawaran kat uitm melaka ke?
    8. newz
      newz
      x...ni bru twaran utk tmuduga..tmuduga ni dkt uitm kelnatan...
    9. imosnet
      imosnet
      tahniah krna dpt tawaran masuk ITM....eh Uitm....lupa plak saya ex ITM je bukan Uitm hihii........ni tips saya masa ditemuduga dulu...
      - bawa peralatan melukis kering & basah (color pensel/pensel/watercolor)
      - bawa kertas lukisan sendiri

      apa yg disuruh buat masa temuduga tu?
      - lukis objek bulat/segi atas meja
      - lukis pakai pensel 2b & perlu buat toning pd objek & bayang
      - lukis dlm 1 jam je

      apa yg ditanya masa temuduga? oleh krna saya mohon akitektur, saya ditanya;
      - nama & kemahiran kao?
      - nape kao nak jadi akitek?
      - ape kao tau pasal senibina?
      - kape kao suka senibina?
      - boleh beri pendapat tentang bangunan ni? (saya diberikan nama bangunan)
      - kalau awak diterima masuk ITM tapi kursus kami tukar sikit ok ke?
      - kami ada kursus baru mcm senibina jugak & mngkin awak akan masuk kursus ni....ok ke?
      - kursus ni pakai duit bnyk, x cukup tido awak sanggup ke?

      dan mcm2 lagi soalan berkaitan sy harap dpt jadi panduan ......dalam permohonan saya minta 2 pilihan....senibina atau grafik....dan saya dimasukkan ke kursus yg baru start masa tu....interior akitektur....
      alhamdulillah asal dpt masuk ITM oklah....

      apapun selamat berjaya yerrr!
    10. krolbiz
      krolbiz
      Nape tak amik je lar kursus berdasarkan minat kita Newz..

      Heheks.. Dulu teringat masa dulu2 time amik course architecture, 1st assignment, saya kena lukis potret! Fuh lawa jugek tau.. Tapi sayang.. x dapat nak tunjuk kat korang sumer, pasal dah tak ingat letak mana potret tu. :(
    11. newz
      newz
      nice info...thx
    12. newz
      newz
      ni mmg dah mnat nih..lpas berjaya tmuduga aku nk pilih yg multimedia tu....

    Share This Page

Share This Page