Teknik tambah like facebook page dengan blog

Discussion in 'Tips & Panduan' started by vyner, Aug 13, 2012.

Share This Page

  1. vyner

    Senior

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    2,621
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    salam warga WC :)

    di sini saya kongsikan tips utk dpat like fb page dengan blog ..

    cra ni sbenarnya dah bnyak yg thu .. cuma saya ubah sdikit cara tu..

    1. buat fb page box
    2. pasang dalam blog anda
    3. letak kat atas post
    4. adjust lebar dan tinggi box tu sepaya org akan nmpak page kita dulu.

    demo : http://vynersoft.blogspot.com ( blog buruk )
     
    • Like Like x 1
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. azidah

    Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    137
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    ...Hi Vyner, walaupun dah ramai orang lain yang tahu.. tapi saya tak tahu camana nakk buat. Boleh tak awak detailkan step-by-step nya.

    Katakanlah, saya nak letak kat Blog post topik "pelaburan emas rugi" saya: http://pelaburanemastriplenine.com/pelaburan-emas-rugi - camana ea? :-/

    Thanks in advance for details step-by-step.

    Azidah
     
  5. JackyJacky7034

    Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Blog anda ke? :) Susun kemas, Bagus.
     
  6. azidah

    Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    137
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Terima kasih Jacky. Cuma blog Pelaburan Emas ini terlalu muda lagi...jadi saya perlukan strategi bagaimana tuk tambah LIKE supaya ianya boleh mendapat lebih ramai trafik.

    Hopefully tuan tanah ini sudi untuk detailkan cara-cara tuk tambah fb page kat atas setiap blog artikel posting.
     
  7. vyner

    Senior

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    2,621
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    1. msuk sini http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like-box/
    2. isi URL page anda
    3. adjust widht , height . kita nak psang widget ni kat header blog spaya senang org nak nmpak .
    utk blog sya , sya adjust
    width : 480
    heaight : 400
    4. klik get code dan copy
    5. buka blog --> design --> template designer -> add gadget --> html/javascript --> paste code tadi --> save
    6. pindahkan widget baru tu d atas kotak POST .. SAVE

    selesai :)

    maaf ek , sya tak mahir buat tutor2 ni ..
     
  8. JackyJacky7034

    Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Saya tak mahir tentang website, jika nak tambah [like] tool kat setiap post, saya akan guna "addthis" - cuba search kat google.

    Saya juga sedang pening kepala nak tambah like kat fanpage saya. saya sedang berfikir-fikir nak beli facebook apps, viral fanpage saya. tapi harga agak mahal kepada saya.

     
  9. azidah

    Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    137
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Hi Vyner..

    Thank you ver much.. Saya dah berjaya install dalam artikel Tips Pelaburan Emas Fizikal saya.. Again, tqvm... ;)
     
  10. jebon

    Newbie

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Messages:
    717
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ilmu baru ni..gabungan dr fb..
     
    • Like Like x 1

ibeli4u

Share This Page