Teknik Pemasaran Jualan Produk

Discussion in 'Teknik Pemasaran Internet' started by khairilz, Feb 3, 2008.

By khairilz on Feb 3, 2008 at 4:50 PM
  1. khairilz

    Active

    Joined:
    May 21, 2007
    Messages:
    2,519
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    aku baru je baca ebook The Upward Spiral Version 8..buku tu menerangkan tentang teknik pemasaran jualan produk dari mula sampaila habis..memang sesuai untuk bacaan semua sama ada newbie atau advance..

    aku nak share dan tanya something dalam ebook tu untuk anda semua..

    Proses Pemasaran Produk Paling Simple

    [​IMG]

    Proses Pemasaran Produk Yang Advance

    [​IMG]

    **boleh sapa2 terangkan teknik di atas? aku tak faham sangatla..dalam ebook tu ada terangkan tapi dalam english..faham2 je la aku ni sekolah pun tak abis lagi jadi kurang sikit kalau dalam english..

    mintak tolong sapa2 yang advance dalam hal nie sila terangkan..
     
    #1 khairilz, Feb 3, 2008
    Last edited: May 30, 2009
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Share This Page

Comments

Discussion in 'Teknik Pemasaran Internet' started by khairilz, Feb 3, 2008.

    1. ikram84
      ikram84
      yang simple penerangan bagi customer beli produk.. dan e-mail kita dapat untuk buat autoresponder

      yang advance tu customer beli produk sambil kita dapat e-mail dan bagi lagi peluang atau OTO kepada customer dengan produk yang lain... maknanya 2 kali jualan produk yang berlainan...

      ini dari segi pemasaran untuk orang putih... boleh di praktikan juga... tapi kena ubah sikit... kalau nak tau cara orang melayu... cuba try beli Buku Panduan FTP sebab zul ada gunakan SISTEM yang untuk orang melayu...

      ini produk orang putih KLIK SINI
    2. waidakmy
      waidakmy
      kalau ikutkan ape yg sy paham..

      teknik yg simple..
      1. buat squeeze page..nk dapatkan prospek..
      2. bila prospek dh sign up..dptkan verification emel..kalau dpt..itu lah prospek..kalau x dpt..hantar reminder suruh verify emel..kalau x dpt gak..abaikan je la..itu mmg bkn prospek kite..
      3. dgn list prospek tu..kita hantar emel psl produk kita..kalau berminat..dpt la jualan hehe..kalau x dpt..kite hantar lg siri2 emel..smpi dpt jualan..

      yg teknik advanced tu..
      cuma tmbh sikit dr yg teknik yg simple tu..

      mcm yg ikram84 ckp..kite tawarkan OTO..cthnye..bila prospek dh bli produk A dari kita..kite bgtau prospek ada plak offer diskaun rm5 utk produk B dlm masa terhad..diskaun rm5 tu OTO1 la (kalau x silap la hehe)..

      lebih kurg begitula..kita "paksa" prospek kite membeli juga produk kite..hehe

      cume yg part downsell offer tu..sy x bole nk bayangkan analogi die hehe..
      mungkin org lain bole terangkan..hehe..sy pun nak tau gak..
    3. mohdhilmi.com
      mohdhilmi.com
      yup betul tu..

      teknik advance ni, lebih ramai yang minat.

      p/s : ikut kesesuaian, saya lebih suka teknik advance sebab ianya lebih 'user frenly'.

      p/s/s: otai2, sila tambah supaya pemahaman kami lebih mendalam. :)
    4. khairilz
      khairilz
      diharap sangat otai2 reply thread nie...tolong bincang dengan lebih mendalam tentang teknik di atas..
    5. Han
      Han
      mcm ikram katakan tu...
      mula2 dptkan email lepas tu sale, lepas tu back end...
    6. code7
      code7
      guna PPC kalo nak cpt.. utk cari lead mmg susah, tetapi once dah tau teknik yg bebetul sesuai dan fit dgn bisnes seolah-olah kita dah jumpa lubuk emas..

      penah dgr pasal money is in the list? start kumpul email waktu skrg dan entertain, educate them then monetize from that list..
    7. Zamri Nanyan
      Zamri Nanyan
      Kalau nak tulis memang panjang big time... jadi saya create
      satu video untuk anda semua - explain flow jualan produk
      di internet ni.

      Video ada di You Tube di YouTube - Pemasaran Produk Di Internet

      Zamri Nanyan

      ps. Video adalah secara spontan je... jangan expect something
      profesional. Dan kalau rajin, bolehlah bagi komen dan rating utk
      video ni.
    8. Labanon
      Labanon
      Wah.. bagus video tu :) saya sarankan semua tengok :D Kalau tak faham lagi tak tau lah :p
    9. ikram84
      ikram84
      herm... harap khairilz paham lah yerk...
    10. untung
      untung
      Gunalah cara pemasaran yang terbaru...
      Mari fikir-fikirkanlah bersama...

    Share This Page

    Share This Page

Share This Page