1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Teknik Monopoli FREE ADS utk janawang - Tiru Imosnet

Discussion in 'Tips & Panduan' started by imosnet, Jan 27, 2010.

Share This Page

  1. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    Assalamualaikum teman2 WC!

    Lama juga x masuk sini, sy doakan teman2 smua sihat & dimurahkan rezki, amin!;)

    Ok sy nak kongsi satu teknik 'iklan percuma' yg sy gunapakai utk jana income CB/CPA/adsense.

    Bagaimana? Dengan memonopoli & mengisi semua ruang iklan kosong dlm sesebuah lamanweb FREE CLASSIFIED ADS!

    Umum mengetahui webmaster free ads (FA) menjana income dpd adsense/sewa iklan. Tapi banyak web FA yg tidak mendapat trafik yg banyak kerana kurangnya promosi ke atas web FA tu dari webmasternya.
    Biasanya hal ini disebabkan pemilik web tidak iklankan web FA tersebut dgn PPC & hanya mengharapkan SEO je.

    Jadi apa yg perlu dilakukan? Lihat contoh web free ads di bawah;

    [​IMG]

    Web ni saya jumpa dgn keyword ' arizona free ads'. Ada banyak ruang iklan kosong. Kerja kita hanya;
    - daftar sebagai affiliate dgn semua produk Clickbank/Paydotcom/CJ/CPA dan isi ruang iklan kosong yg relevan dgn link affiliate iklan produk itu
    - jika anda ada 100 produk CB/CJ/Paydotcom = dah 300 produk anda boleh sumbatkan dlm ruang iklan kosong tu
    - ulangi teknik ni dengan mana2 free ads kosong yg anda jumpa!
    - buat carian dgn keyword utama 'free ads'

    Saya harap tips ni sgt2 mmbantu anda sebagaimana teknik percuma ni mmbantu saya utk dptkan trafik ke 200++ produk CB & menjana income di CB heheh!

    Selamat mencuba!:D
     
    • Like Like x 5
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    Ops lupa plak!

    Jika anda ada 100 web/blog adsense dlm 100 niche, sumbatkan juga iklan web adsense tu di mana2 ruang kosong yg relevan.

    Selamat mencuba!
     
    • Like Like x 1
  5. GoMonsta

    Newbie

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,848
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tips nie mcm boleh apply on the spot ja... JOM. hehehe
     
  6. Faiz Shafie

    Senior

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    4,318
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    TQ bro imosnet..boleh cuba nie..
     
  7. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    ops lupa nk bagitau.... walaupun kerjanya hanya copypaste, tapi nak post 100 link affiliate dgn iklannya di web free ads dlm 1 hari SANGAT MELENGUHKAN.....

    tapi insyaAllah usaha anda pasti ada ganjaran

    p/s - sbb tulah sy dah jrg2 masuk WC hehe, sibuk posting kat free ads.....
     
  8. Dogol

    Newbie

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    430
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hebat mas! ya benar, free ads yg kosong umpama kedai yg gak dilawati pelanggan kerna tiada brg2 mau dijual

    psikologinya, jika kedai itu punya brg jualan yg banyak, maka pelanggan pasti suka kerna banyak pilihan

    jadi secara psikologi, jika kita penuhkan ruang iklan free ads yg kosong dilaman itu, pengunjung/trafik akan semakin banyak kerna kelihatan bnyk produk yg dipamirkan. jadi baru visitor akan klik ke ruang niche iklan tertentu utk memilih brg/produknya

    terimakasih atas panduan ini...
     
  9. mdsyah

    Newbie

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    743
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    satu ungkapan yang penuh bermakna..
    terima kasih jugak ye imos dan dogol :)
     
  10. Dogol

    Newbie

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    430
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    trimakasih kemballi:D
     
  11. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    haha terimakasih wak dogol!

    betul tu, bayangkan laman free ads yg kosong spt pasaraya maidin/giant/tesco yg penuh dengan rak kosong, tapi brg2 jualan xde!

    kita baru sampai ke pintu pasaraya tengok2 xde brg?
    sudah tentu ramai org akan blah ke pasaraya lain!

    so, ambik peluang ni & sumbatkan ruang 'kosong' dengan 'produk2' kita....
    mmng menyusun 'produk' di free ads makan masa, tapi berkat sabar hasilnya pasti ada...

    jadi saya ulangi step yg perlu diambil;
    - search keyword 'free ads' atau 'free classified ads' melalui enjin pencari
    - lepas jumpa, semak satu2 laman free ads, hanya cari laman free ads yg kosong & tak ramai pengiklan
    - masukkan 100 @ 200 iklan produk anda ikut tiap2 niche iklan yg kosong
    - find other free ads, repeat & rinse!

    oh ya, jika anda ada mailing list UK/US/eropah/dsb, cuba hantar info pd mrk utk maklumkan bhwa free ads XXXXX.com ada bnyk produk dgn harga 'menarik' hehe!

    selamat mencuba!
     
  12. iezat

    Senior

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    2,425
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    aku nak cuba jugak..tq bro
     
  13. Abu Hanis

    Senior

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    2,200
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Ya... tiru mcm saya... oops... tiru mcm ismonet :D
     
  14. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    ok slamat mencuba & slamat berjaya!:)
     
  15. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    haha timakasih, otai adsense sudah dtg, sy pulak kena tiru tuan Abu Hanis dlm adsense sbb income adsense saya sgt kronik:D
     
  16. tenteraangin

    Senior

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    1,250
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    emmm... traffik camne bro..

    kalo nak yang terbaik ... cubalah craiglist ngn kijiya.com

    ni ranking freeads yang termasyukkkkkk

    lagi satu... gumtree
     
  17. iezat

    Senior

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    2,425
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    aku try masukkan ads...tp still 0 je bro tmpt tu..hehe
     
  18. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    ye betol :)
     
  19. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    ya, ada free ads yg 'tahyetidak'...

    jadi tinggalkan je & pergi ke free ads kosong yg lain. saya suka buat list free ads kosong, dan pergi/semak satu persatu

    jika lepas pos iklan, iklan kita muncul; OK bagus
    jika lepas pos iklan, iklan kita x muncul2 walaupun dah verify link kat emel, maka tinggalkan je...

    saya akui hal ni leceh & buang masa, tapi ini yg perlu dihadapi sebagai IM, SABAR.... lagipun kerjanya hanya copypaste iklan sambil releks2 kan?

    ya x perlu panjat gunung & harungi lautan dlm utk iklan di free ads hehe:D
     
  20. eyman

    Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hmm haah la...saya pon dh try test letak kat classifiedarizona tuh...iklan x muncul..dh verify semua kat link pon still xde..hurmm xpe la byk lg class ads len
     
  21. lutfee

    Senior

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    2,510
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    this give me an idea.. tq :p
     
  22. starstreet

    junior

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    122
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    maybe boleh pakai roboform untuk isi detail2 tu.. :)
     

ibeli4u

Share This Page