[tanya] nak semak akaun masuk maybank2u

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by karalazhar, Jun 22, 2009.

By karalazhar on Jun 22, 2009 at 2:19 PM
  1. karalazhar

    freshman

    Joined:
    Jan 24, 2007
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    camna nak semak duit yang masuk ke maybank melalui web maybank2u.com.my? (secara detail seperti tarikh dan masa)
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by karalazhar, Jun 22, 2009.

    1. highlander
      highlander
      Maybank mmg xde details seperti ms
      inilah kelemahan maybank2u
      berbnding CIMBClicks yang siap ada
      nama pemegang akaun, ms dan tarikh
      complete:)
      tapi sayang majoriti pengguna intenret, ramai guna maybank2u
      so.....solutionnya mntak bukti transction;)
    2. karalazhar
      karalazhar
      maknanya kena cek selalu la ye.. kalau ada 2 orang yang bank in satu hari, tak tau mana satu yang kreditkkan duit. ishh tapi betul ke memang takda?
    3. mijie
      mijie
      setahu sy memang maybank takder,,cuma time org nak transfer tu boleh lah letak 3rd party email,so bila org bayar,

      maybank akn send email pada kita ttg receive payment
    4. wanabdhafidz
      wanabdhafidz
      yup..mcm tu la..hehe
    5. mamatpenang
      mamatpenang
      Orang yang bank in kena print screenshot bukti payment
    6. z'ac
      z'ac
      jadi kalau kita jual ebook contohnye..
      kita tak payah la letak box bukti pembayaran?
      just letak pls email screenshot bukti pembayaran?

      selalunye kalau org yg ebook2 dia jual byk2 dlm satu masa setiap kali kena check screenshot ke? :)
    7. Irham Dhani
      Irham Dhani
      memang la kene cek stiap kali org beli.

      biasanya teknik plg mudah nak trace ialah suruh pembeli masukkan 2 digit terakhir no hp kat jumlah sen harga tu. contoh cam no hp pembeli ialah 0126332512, dan harga ebook ialah rm70.
      die kene masukkan rm70.12

      tu pn klo die transfer online la
    8. bertong
      bertong
      bleh ke cek detail cam tu..tak pernah plak cek
    9. abutalib
      abutalib
      Buat masa sekarang tak la busy nak check payment yang dilakukan :D
    10. Hairul WC
      Hairul WC
      kalo CIMB mudah ckit sebab ada masa dan tarikh..
      tapi maybank... kena suruh diaorg bayar lebih sikit..
      tapi kalo diaorg guna cash deposit... tak dpt la byr lebih sikit.....
    11. bertong
      bertong
      oowh saya tak pernah terima bayaran banyak2..sket2 ada aar..bleh cek terus
    12. raihanberkat
      raihanberkat
      kena prihatin bab keluar masuk duit ni kalau kita giat berbiz internet..

    Share This Page

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. semak maybank