Takaful Paling Dipercayai Dan Paling Banyak Bayar Claims

Discussion in 'WTS : Pengiklanan & Pemasaran' started by uwaismokhtar, Aug 19, 2009.

Share This Page

 1. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  [​IMG]

  Assalammualaikum...


  BERKONGSI KEBAIKAN...

  Untuk kawan2 yg sedang mencari insurans utk diri sendiri dan keluarga, di sini saya ingin menawarkan perlindungan insurans dari Prudential BSN Takaful. Rundingan Percuma utk sekitar KL / Selangor dan menerusi appointment untuk kawasan Johor dan lain2 kawasan.


  PLAN BARU PRUDENTIAL BSN TAKAFUL...


  [​IMG]

  [​IMG]

  APAKAH KELEBIHANNYA:

  Berbeza dengan pelan perlindungan lain (PAY FIRST, CLAIM LATER), tetapi dengan adanya KAD PERUBATAN

  PRUDENTIAL BSN TAKAFUL anda hanya perlu menunjukkan kad ini sebagai JAMINAN untuk menerima rawatan segera dan selesa di hospital pakar swasta yang cekap, mudah kan?? . Segala urusan bil, serahkan pada kami PRUDENTIAL uruskan!

  Banyak lagi manfaat tambahan lain jika anda perlukan, anda tentukan:
  1. Kematian dan Hilang Upaya Akibat Kemalangan ??? Mendapat pampasan
  2. Perlindungan Perubatan - menerima bantuan tunai tetap untuk Kemasukan Hospital
  4. Manfaat Hospital ??? Memberi bantuan tunai harian sekiranya di masukkan ke hospital
  6. Bantuan Pampasan untuk Perlindungan Penyakit Kritikal
  7. Imdemiti Mingguan: Memberi bantuan tunai mingguan jika kehilangan upaya akibat kemalangan.
  8. Bayaran Manfaat Penyumbang/Pasangan: Syarikat akan membayar premium simpanan jika diserang penyakit kritikal.
  9. Khairat Kematian untuk waris dan byk lagiiii.....

  Antara tujuan/konsep PRUDENTIAL BSN TAKAFUL ialah:

  1) Melindungi pendapatan dan simpanan sekiranya kita ditakdirkan ALLAH dilanda musibah kematian /hilang upaya kekal menyeluruh, supaya waris kita dapat meneruskan kehidupan tanpa terlalu meminta-minta kepada orang lain.

  2) Melindungi hutang sekiranya kita ditaqdirkan ALLAH dilanda musibah meninggal dunia/hilang upaya kekal menyeluruh, supaya hutang kita dapat dilunaskan dan tidak membebani waris yang kita tinggalkan.

  3) Mendapatkan Dana untuk rawatan penyakit kritikal.

  4) Gantian pendapatan sekiranya tak dapat bekerja akibat dimasukkan ke wad hospital.

  5) Jaminan dana pendidikan anak untuk pengajian tinggi.

  6) Perancangan kewangan keluarga dan individu muslim dalam bentuk Pengurusan Risiko Kewangan.

  7) Mengajak ummat Islam memiliki pelan jaminan kewangan yang berlandaskan syariah ISLAM diberi nama Takaful yang jauh dari RIBA???, MAISIR dan GHARAR (HALAL 100%).

  ** MAKLUMAT TAMBAHAN:- Keperluan insurans/takaful dalam kehidupan.

  Berdasarkan kepada kajian yg dibuat oleh Life Insurance Malaysia Research Association (LIMRA), sepanjang hayat manusia, seseorang itu memerlukan sebanyak 7 polisi sepanjang hayatnya. Ia meliputi aspek untuk perlindungan, kesihatan, pelaburan, pendidikan dan juga simpanan.Populasi yang mempunyai perlindungan insurans di Malaysia hanya 25% daripada 26 juta rakyatnya (yang kebanyakan dari kaum bukan-bumiputra). Berdasarkan jumlah ini, boleh dikatakan kesedaran terhadap keperluan serta kepentingan insurans/takaful di Malaysia masih rendah. Di Singapura sebanyak 100% yang memiliki polisi, secara purata 1 orang 1 polisi dan Jepun sebanyak 150%, iaitu 1 orang memiliki lebih daripada satu polisi.

  Bagi muslim, ulama telah menghasilkan takaful sebagai alternatif untuk insurans konvensional. Ini bagi mengelakkan
  unsur-unsur yang tidak halal dalam insurans. Al-Takaful adalah dari perkataan Arab ???Kafala??� yg bermaksud UNTUK MEMBANTU atau MENJAMIN. Maka PRUDENTIAL BSN TAKAFUL adalah hasil usaha-sama Prudential Holding Ltd dan Bank Simpanan Nasional (BSN) untuk menjalankan perniagaan Takafulink (di luluskan di bawah undang-undang Syariah) dan di agihkan oleh PRUDENTIAL Assurance Malaysia Berhad.


  ???Gunakan 5 sebelum 5 perkara ?� ???
  Muda sebelum Tua,
  Sihat sebelum Sakit,
  Kaya sebelum Miskin,
  Lapang sebelum Sempit,
  Hidup sebelum Mati? ​


  Sama-samalah kita mendoakan yg terbaik untuk semua agar dijauhi dari segala musibah. Sediakan Payung Sebelum Hujan! Di

  PRUDENTIAL BSN TAKAFUL, kami sentiasa mendengar dan memahami keperluan anda.

  Untuk penerangan lebih lanjut,kontek saya untuk buat temujanji.

  Segala penerangan dan nasihat adalah percuma ditempat anda, hanya anda menentukan samaada plan ini baik untuk anda atau tidak.

  Dapatkan Quotation PERCUMA!!

  dan PM kepada saya.saya akan reply quotation kepada anda secara percuma. Jika hendak membuat appointment,sila isikan masa dan tempat.saya akan cuba penuhinya ;D  Uwais Mokhtar
  +60-19-388-6273
  uwaismokhtar[at]yahoo.com

  PRUDENTIAL BSN TAKAFUL
   
 2. Ads Master

  Ratings:
  +0 / 0 / -0
   
 3. Loading...


 4. tabib

  Newbie

  Joined:
  Nov 14, 2008
  Messages:
  155
  Likes Received:
  1
  Trophy Points:
  18
  Ratings:
  +1 / 0 / -0
  salam en uwais...saya mmg br merancang utk mendptkn medic card...sy dh jumpa seorg wakil pru takaful bsn...tp sy msih kompius ttg co-plan tu... bole x en bandingkn sedikit antara pru tak. bsn dgn lain2 takaful contoh mcm etiqa. harap xde pihak yg berkecil hati sekiranya terdpt pembandingan disini. hanya tuk manfaat ramai. tq
   
 5. mijie

  Senior

  Joined:
  Jun 26, 2007
  Messages:
  2,108
  Likes Received:
  5
  Trophy Points:
  38
  Ratings:
  +6 / 0 / -0
  sy pun berminat nak dptkan medical card untuk isteri sy,
  skrg ni sy jer amik takaful akhlis, untuk diri sendiri
   
 6. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  salam.

  bro tabib, actually co-takaful nie adalah salah satu cara untuk mengelakkan berlaku nya penyalahgunaan takaful oleh individu yang tak bertanggungjawab..penting untuk pengetahuan disini, claims dan bil hospital kita adalah dibayar oleh tabung caruman diantara para peserta2 takaful sendiri. dan penting untuk memastikan tiada kes penyelewengan wang takaful ini...setelah dikuatkuasakan undang2 co-takaful ni, kes2 seumpama ini telah reduce drastically...anyway, tak payah risau dengan co-takaful nie dimana walaupun requirement bank negara adalah untuk 10% daripada jumlah bil hospital perlu dibayar oleh pencarum, namum di Prudential BSN Takaful telah ditetapkan co-takaful adalah minimum RM300 dan maksimum adalah RM1000.

  contoh:

  rawatan dan bil hospital RM3000, maka hanya RM300 perlu dikeluarkan.

  rawatan dan bil hospital RM30000, ikut requirement bank negara peserta perlu bayar RM3000. namun di Prudential BSN Takaful, hanya RM1000 perlu dikeluarkan..


  jumlah co-takaful nie actually tak menjejaskan kerana kita mempunyai elaun hospital/duit poket masuk wad sehingga RM400 sehari dan elaun bedah sehingga RM12,500. ini lah yang akan cover balik co-takaful kita nnt.

  bayangkan kalau masuk wad seminggu. bil hospital RM12000. n then patut2nya kita kena bayar RM1200 utk co-takaful namun prudential hanya menetapakan RM1000. dan berita gembiranya adalah elaun hospitalnya adalah sehingga RM400 sehari. dan didarab dengan 7 hari adalah RM2800. tolak la RM1000 dan jumlah RM1800 buta2 dia dapat utk seminggu berehat dalam hospital =P. nie tak termasuk pengiraan untuk elaun pembedahan lagi tau...dan pluss elaun medical leave sebab kemalangan (^_^)

  yang gembiranya di Prudential BSN Takaful ini adalah masuk minimum 6jam sahaja dalam wad adalah dikira sehari dan layak mendapat claim...huhuhu try la carik medical kad yang lain utk cover masuk wad 6 jam saja??? (^_^)

  Prudential BSN Takaful juga mempunyai terms dan conditions dimana polisi takaful yang dipegang oleh client adalah UNCANCELLABLE dan GUARANTEED RENEWABLE bermaksud, pihak syarikat tak berhak untuk cancelkan polisi kita dan tak kan sesekali berhak menarik balik medical card kita atas alasan kita telah banyak menggunakan claims pada sesuatu tahun...kes ini pernah terjadi di syarikat pengendali insurans lain...anda boleh check dan tanya agen anda adakah bagaimana situasi overclaims akan effect polisi kita...hihihi...dah jawapan dah semestinya TIDAK di Prudential BSN Takaful (^_^)

  dan yang paling bestnya Medical Card Prudential BSN Takaful ini adalah 1ST CLASS MEDICAL CARD dan bukannya medical card yang disubkan kepada third party...try la survey takaful yang mengendalikan sendiri business medical card nie dan anda trus bleh tahu mana yg lebih menyakinkan... =) semestinya Prudential BSN Takaful :cool:

  maklumat tambahan:

  sesetengah pengendali takaful tidak mengenakan caj co-takaful 10% namun ada maklumat yang disembunyikan dari peserta dimana:-

  kes 1:-


  pengendali takaful tersebut tidak akan mengenakan 10% co-takaful sekiranya everything according to specification and term.


  pakej medical card tersebut melayakkan kita masuk wad berharga RM100. namun bilik di hospital hanya ada RM250. sekiranya kes ini terjadi, syarikat akan mengenakan co-takaful 28% serta merta dari jumlah bil medical pencarum. perghhhh...10% pun dah pening kepala nie 28% trus kalu tak ikut terms n conditions... :D

  namun di prudential, bills ditetapkan co-takaful RM300 min dan RM1000 maksimum dan sekiranya berlaku pertambahan kos wad akan dicover oleh elaun hospital yang sehingga RM400 sehari...


  p/s: huuuuu penat menaip...sentiasa sedia berkhidmat untuk warga wangcyber.com (^_^)

  p/s: maafla saya tak boleh comparekan secara specific direct kepada syarikat mana2 pun. sebabnya adalah kami adalah berada dalam industri yang sama dan bersaing secara sihat. saingan dalam perniagaan insurans dan takaful bukanlah antara pengendali namun adalah di Giant, Carrefour, KFC dan Tesco dimana perbelanjaan tak sewajarnya prospect yang gagal merancang untuk masa hadapan hihihi (^_^)

  p/s: adalah menjadi kerjaya saya untuk membantu sesiapa saja untuk mendapatkan perkhidmatan yang terbaik kepada sesiapa saja walau dimana anda berada... (^_^)
   
  #4 uwaismokhtar, Aug 20, 2009
  Last edited: Aug 21, 2009
 7. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  salam,

  bro mijie, apa kata bro mijie isikan maklumat dibwah ini dan hantarkan PM kt saya. saya akan generate the best plan for your beloved wife (^_^)

  Name:
  Umur:
  H/P:
  Email:
  Sex:
  Job:
  Smoke :
  Budget:
  Add Info:
  Appointment
  Location :
  Masa :
   
 8. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  pelan baru untuk takafulink daripada Prudential BSN Takaful

  [​IMG]

  p/s: minimum caruman utk dewasa adalah RM100 utk plan biasa dan RM150 utk pelan medical card

  p/s: utk takafulcerdik for baby, starting adalah RM50 pelan takaful+education investment

  p/s: takaful savers menawarkan pelan investment yang terjamin dimana carumannya dilinkkan dengan pelan takaful kita...sekiranya menghidapi sakit kritikal sebelum persaraan, PRUBSN akan membayar caruman takaful savers + caruman takaful anda free of charge sampai umor anda 80tahun...pelan yang terbaik dan disarankan adalah RM200 utk pelan protection+investment+medical cards RM500,000.00 dan direct savings RM200 dalam takaful savers...Projection bagi eksekutif muda berumur 25 bagi tempog 30tahun adalah persaraan dengan jumlah RM260,000.00...peluang untuk mendapatkan persaraan ideal dan jaminan perubatan untuk seumur hidup anda... (^_^)


  jangan malu2 untuk PM saya for details... (^_^)
   
 9. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Salam,

  Di sini saya ingin berkongsi dengan warga WangCyber.com dan pengunjung WangCyber.com yang bekerja kerajaan. Saya berjumpa dengan ramai staff goverment untuk menerangkan kepentingan medical card, walau pun mereka kakitangan awam yang ada pencen (medical benefit percuma utk rawatan di hospital kerajaan sampai meningal dunia).

  Saya mengakui perkara di atas adalah benar, tapi, ada kes2 yang tertentu, tidak seperti yang disangkakan. Kebanyakkan semua kakitangan kerajaan bertanggapan segala rawatan adalah percuma.

  Jadi, saya ingin berkongsikan satu insiden di bawah ini.

  Suami mengidap Kanser Lympoma....isteri terpaksa minta bantuan daripada syarikat tempat dia bekerja untuk tampung kos perubatan.


  [​IMG]


  Cuba kita renungkan. Kakitangan kerajaan pun, kalau dalam kes begini, perlukan dana lain untuk tampung kos perubatan.

  Sampaikan kepada seramai mungkin. Mudah-mudahan setiap individu terutamanya Muslim kat Malaysia nie ada mempunyai dana perubatan (dalam bentuk medical insurance atau takaful).

  Anda hanya perlu ada kad ini untuk selesaikan masalah diatas

  [​IMG]

  Dengan Kredit mengikut pakej dari RM500,000.00 ke RM1,500,000.00 seumor hidup...sememangnya THE FACE YOU CAN TRUST (^_^)
   
 10. tabib

  Newbie

  Joined:
  Nov 14, 2008
  Messages:
  155
  Likes Received:
  1
  Trophy Points:
  18
  Ratings:
  +1 / 0 / -0
  terima kasih atas penerangan saudara. mmg sgt membantu saya. ada sedikit lg sy harap saudara terangkn iaitu perbezaan antara pelan biasan & pelan medic card. kemudian, adakah perjalanan sesuatu takaful plan tu bergantung juga pada agen yg kita register. cth, katerkn berlaku kamalangan yg tdk di jangka kpd agen yg kiter refer tu, then bagaimana perjalanan takaful peserta tu seterusnya? boleh x jika pembayaran di buat secara tahunan? and boleh ke buat pembayaran secara potongan dr acc bank? nk tanya, saudara uwais ni duk johor ka?
   
 11. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  UNTUK TATAPAN DAN BACAAN KAWAN2 SEKALIAN...kos perubatan semakin hari semakin mahal...fahami artikel ini dan buatlah pilihan yang bijaksana...kita nie pun manusia biasa dan bukannnya firaun yang tak pernah sakit sehingga mengaku dirinya tuhan.... :rolleyes:


  Healthcare costs rise and rise

  THREE years ago, an appendectomy (appendix removal surgery) cost RM1,mega_shok.gif0. Today, it will set you back RM3,000. Potentially, this relatively simple procedure can cost up to RM20,000 in 20 years’ time. The fact is that the cost of medical healthcare goes up every year, and it usually outpaces the general inflation rate.

  Dr Pawel Suwinski, Frost & Sullivan Malaysia Sdn Bhd’s senior consultant of healthcare practice for Asia-Pacific, believes that healthcare costs in Malaysia increases about 10% every year – approximately double the inflation rate.

  “It is something to worry about, as we can expect healthcare to become more expensive with every year. We are already at the point that only few can afford to pay for more complex and sophisticated procedures directly from their pockets,” he says, adding that the majority rely on other sources such as insurance, health saving accounts, or public care.

  According to a former cancer patient, a standard radiotherapy regiment of 35 sessions cost RM2,000 in 1999. Ten years later in 2009, it costs a whopping RM35,000 – although it should be noted that today’s treatment is better targeted and more localised than it was before.

  Dr Suwinski says there are four levels of therapy classification. In 2008, standard, basic-level breast cancer treatment in private hospitals costs RM20,000 to RM30,000, but this can go well beyond RM100,000 for the maximum level, which uses the latest-available therapeutics.

  Affecting confidence

  The Outlook Survey 2009 (covering 2,707 Asians across key markets in Malaysia, China, Hong Kong, India, Indonesia, the Philippines, Singapore and Thailand) shows that the increase in healthcare costs is affecting Malaysians’ confidence in their health levels in their retirement years. It shows that only 29% are confident of maintaining it, down 11% from 40% at the last survey in 2007.

  The survey also shows there is a dip in respondents’ confidence levels in maintaining their health over the next five years. Only 40% of respondents are confident of maintaining it, down from 49% two years ago.  “In 2007, 71% of Malaysians were satisfied with their medical conditions and savings but in 2009, this figure has dropped to 48%. Consumers are also worried about using up the lifetime limit of their medical coverage while they are still early in their retirement years,” he says.

  However, the fact remains that medical costs will continue to rise, and the so-called “medical inflation” rate outpaces even the general inflation rate every year. This can be put down to the continuous and sizeable investments poured into research and development for the continuing advancement of medical technology. This is not only necessary but also essential – without it, there would be no new drugs, treatments or tools, and the standard of healthcare will not improve.

  In light of the increasing healthcare costs, we can count ourselves fortunate for the system put in place by the Government for the benefit of all Malaysians.

  Association of Private Hospitals of Malaysia (APHM) president Datuk Dr Jacob Thomas was quoted in StarBizweek as saying there is only so much that the public hospitals can cope with as these hospitals are already overloaded with patients. Currently, there is a ratio of one doctor for every 1.3 beds for private healthcare, as compared to a one doctor for every three beds ratio in public healthcare.

  Malaysians in general prefer private healthcare – but its escalating costs, combined with effects of the global recession, may drive patients to the public healthcare system.

  Dr Suwinski says that where middle-class wage earners are concerned, savings alone may not be sufficient to pay lifelong medical bills.

  “The funds for essential medical care need to come from other sources,” he says, citing national and commercial insurance, and health saving accounts as examples.

  “Relying only on savings will mean rationing the care,” he says, explaining that this may preclude the use of latest advances in treatment as these tend to be more expensive.

  Increasingly unaffordable

  Dr Suwinski says the present economic situation affects consumers’ income, and make private healthcare increasingly unaffordable. He believes third-party payers (like insurance) will play a more prominent role in the future.

  He also sees the possibility that people may spend less on healthcare. “The so-called discretionary care, which is non-essential, will suffer most as people will be less willing to dispose of their savings in bad economic times.

  “However, essential care, mostly related to curative and life-saving, will be affected to a lesser degree. People will need to consume these services to become healthy. Also, this type of healthcare is paid mostly by third-party payors and does not affect savings,” he says.
   
 12. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  salam,

  your welcome (^_^) perbezaan pelan biasa tanpa medical card dengan pelan complete dengan medical card adalah pada medical card itu sendiri dimana ianya adalah option dan seseorang boleh memilih untuk mendapatkannya atau tidak. pelan biasa tanpa medical card adalah pelan lengkap perlindungan+pelaburan. dan pelan dengan medical card adalah pelan (perlindungan+pelaburan+medical card). kelebihan medical card adalah apabila admit jer dalam hospital, kita hanya menunjukkan kad ini....

  [​IMG]

  dan RM500,000.00 sehingga RM1,500,000.00 tersedia untuk anda untuk cover medical bills dan wad anda.

  medical card nie hanya tak cover 3 benda sahaja.

  1) Rawatan kosmetik untuk suka2 nak tukar muka ke
  2) Bersalin/Pregnant
  3) Rawatan Pergigian suka2

  kalu rawatan kecemasan accident dan memerlukan rawatan pembedahan kosmetik dan pergigian maka akan cover...

  p/s: jarang ada medical card kat malaysia yang tawarkan coverage complication bersalin. yang ada mmg org kaya2 jer yang mampu. ini berada diluar kuasa saya...saya hanya menawarkan product yang mampu dimiliki oleh semua rakyat malaysia (^_^)

  pelan tanpa medical card merangkumi:-

  1- Manfaat Asas (Basic Sum Covered) i.e Kematian atau Lumpuh Kekal Keseluruhan

  2- Crisis Shield (Pampasan 36 Jenis Penyakit Kritikal)

  3- Compassionate Benefit (Khairat Kematian)

  4- Crisis Cover Plus (CCP)

  5- Crisis Cover Income (Elaun Pendapatan tahunan apabila mengidap salah satu daripada 36 jenis penyakit kritikal)

  6- Kemalangan (Kematian atau Lumpuh Kekal Keseluruhan)

  7- Accident Medical Reimbursement (Bayaran Balik Kos Perubatan akibat kemalangan)

  8- Weekly Indemnity (Pampasan Mingguan)

  9- Medical Cover

  10- Elaun Hospital (Hospital Benefit)

  11- Elaun Lumpuh (Disability Provider)

  12- Khairat Kematian

  13- Premium Percuma (Contributor Benefit)

  14- Pulangan Pelaburan

  * KELEBIHAN PALING UTAMA MEDICAL CARD PRUDENTIAL BSN TAKAFUL adalah apabila berlaku nya krisis dan kita tak dapat lagi membayar caruman untuk polisi dan medical card kita, maka polisi dan MEDICAL CARD kita akan menjadi PERCUMA sehingga kita berumur 80tahun. kalau kita ada investment pun akan turut PERCUMA. try survey dan tanyakan dekat pengendali lain ciri2 nie ada tak pada pruduct mereka (^_^). kalau takda, hihi PM la saya untuk signup ahaks

  apabila berlaku sesuatu yang tak terduga pada agen takaful yang signup kan polisi bro, automatik akan diberi kuasa pada pengurus takaful/bos agen tersebut untuk menguruskan perjalanan takaful bro nnt. ataupun dengan kuasa padsa bro sebagai client untuk decidekan dan cadangkan sesiapa saja untuk mengendalikan kes bro untuk seterusnya. (^_^) its your choice to decide... (^_^) customer is always right..hihihi

  pembayaran boleh dibuat secara tahunan, separuh tahunan, suku tahunan atau bulanan. boleh dibuat secara autodebit bank (maybank preferred), credits card (visa preferred) atau cash (tak digalakkan) hihihi...

  saya di area head quaters prudential bsn takaful di KL...senang untuk covered kes untuk area selatan, timur dan utara.. actually sy sebelum nie duk kt batu pahat selama 5tahun dulu...hihihi...travels ke selatan beberapa kali sebulan untuk melawat client...mostly travel ke pantai timur la every month (^_^)
   
 13. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  KENAPA SAYA MEMILIH PRUDENTIAL BSN TAKAFUL BHD.


  1) Syarikat Besar (Berhad),Modal Berbayar Pru Bsn 100 Juta.Pengalaman 150 Tahun Di Dunia, Dan 84 Tahun Di Malaysia.Cuba Tanya Hospital Pakar Cth Ampang Puteri, Glanangles,Sjmc, Takaful Apa Yang Membayar Claim Bil Hospital Dengan Cepat(Good Pay Master)...Mereka Akan Jawab Pru Bsn Takaful.Prudential Hanya Satu-Satunya Sykt Antarabangsa Yg Mempunyai Kepakaran Insuran Yg Mendapat Lesen Takaful Di Malaysia.(Bergabung Dengan Bsn 51% Saham, Prudential 49%)..Sebab Itu Kena Pilih Sykt Yg Kukuh, Ada Jaminan Syarikat Akan Tetap Wujud Walau Berpuluh Tahun Akan Datang...

  2)Mencatat Jualan Takaful Tertinggi Untuk New Business Di Malaysia pada 2007, RM 147 Juta

  3.Produk Kompraehensif.Ada Investmet,Retirement, Education, Medical Card, Investment Link, Takaful

  4)Sykt Takaful Pertama Menawarkan Plan Medical Card, Pelaburan, Pendidikan,Pesaraan,Dll

  5)Kadar Keuntungan Tinggi Tahun 2007- 33%, Sila Lihat Majalah Personal Money Jan 2008.

  6.Prudential Kerana Kepakaran 150 tahun DAN BSN syarikat Milik Kerajaan.."

  [​IMG]

  WE ARE NUMBER ONE
   
 14. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Cara mengagihkan duit gaji yang betul :

  10% adalah untuk simpanan (simpan didalam akaun simpanan bank biasa,incase emergency nak pakai,kalau nak allocate 5% pada investment pun boleh,atau boleh add pada insuran sy amik takaful saver,anggaran pulangan dalam masa 30thn bagi setiap Rm10 yang dilaburkan adalah RM10,000.00)

  10% adalah untuk insuran (10% ini akan cover 90% pendapatan anda apabila anda sakit)

  dan yang baki 90% untuk sara hidup satu bulan


  Apa yang kita selalu buat :

  Dapat gaji 100%
  Guna untuk sara hidup itu ini,jika ada baki,baru buat simpanan.betul x?
  mmg susah untuk buat simpanan kan?
  apatah lagi nak allocate untuk insuran Huh
  asyik habis jer duit gaji.

  *kalau di fikir2 balik.betul xcara yang pertama diatas? sangat berkesan untuk merancang masa depan anda

  p/s: Ambil insuran juga boleh dapat pengurangan membayar LHDN.better duit melabur untuk insurankan daripada bayar LHDN


  Jadual pembahagian sumbangan premium setiap bulan

  Protection Investment
  1st year 60% 40%
  2nd year 50% 50%
  3rd year 40% 60%
  4th year 30% 70%
  5th year 20% 80%
  6th year 10% 90%
  7th n above 0% 100%

  p/s:utk tinggikan nilai pelaburan pada tahun pertama,saya cadangkan untuk penambahan direct ke akaun investment.97% daripada nilai premium akan terus dimasukkan ke dalam investment akaun.

  duit boleh amik bila2 masa sahaja;tidak perlu tunggu sehingga matang tetapi kena tinggalkan amaun rm2k didalam akaun.

  Contoh didalam akaun ada rm10k,anda boleh keluarkan sebanyak RM8k dengan tujuan apa sekalipun.
   
 15. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  The Star - 22nd August 2009

  PETALING JAYA: Insurance companies have decided to allow payouts on claims for treatment, hospitalisation and death as a result of Influenza A(H1N1).

  The Life Insurance Association of Malaysia (LIAM) said yesterday that its 16 member companies would honour such claims.

  Its president, Md Adnan Md Zain said policyholders could contact their respective insurance companies for further details.

  “Even though a majority of medical policies carry exclusions on communicable diseases requiring quarantine by law, life insurers are responding to an immediate need of the nation in light of the increasing number of people who have been infected,” said Md Adnan.

  “In the event of any review of this decision on life insurance coverage, the policyholders will be duly informed,” he added.

  On Thursday, Depu-ty Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin told insurance companies to explain clearly whether those infect-ed with Influenza A(H1N1) could make claims for treatment, hospitalisation and in the event of death.

  Etiqa Insurance Berhad said it would be paying out on claims made by its medical and health plan policyholders if they are hospitalised for A(H1N1).

  Great Eastern Life Assurances Berhad and Overseas Assurances Corporation (Malaysia) Berhad also released statements saying their companies would compensate policyholders hospitalised for treatment of the disease.

  An ING Malaysia agent said the guidelines on claims varied for different policies but the company generally covered hospitalisation claims for those with the illness.

  p/s: actually Prudential BSN Takaful dah lama cover H1N1 nie...janji smua kes yang masuk hospital dan masuk wad...kecuali kes sengaja mencederakan diri, bunuh diri, penyalahgunaan dadah, saje2 nak kene AIDS (kecuali yg terkene secara tak sengaja seperti kesilapan hospital dan kemalangan), komplikasi penyakit berbadan dua dan termabuk arak ke hihihi...actual exception boleh rujuk polisi semasa sesi appointment... (^_^)

  p/s: H1N1 cover selepas sebulan polisi diluluskan...oleh itu signup la awal2
  (^_^)
   
  #13 uwaismokhtar, Aug 23, 2009
  Last edited: Aug 23, 2009
 16. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  [​IMG]

  salam bro2 sekalian,

  disini saya ingin mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa...semoga puasa ini menjadi puasa yang terbaik bagi kita dan mendapat keberkatan dari Yang Maha Esa (^_^)

  daripada

  uwais mokhtar

  Prudential BSN Takaful
   
 17. ezrienaz

  Newbie

  Joined:
  Jan 8, 2008
  Messages:
  259
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  16
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Takaful Preduntial ni saya dah ambik baru sebulan lepas. Tidak dpt menafikan.BSN PREDUNTIAL TAKAFUL adalah yang terbaik di Malaysia skrg dan malatop.
   
 18. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  hihihi..thanks ezrienaz for the testimonials...i really2 appreciate it... (^_^)

  selamat menjalani ibadah puasa dan semoga mendapat kejayaan dalam setiap perkara yang anda lakukan
   
 19. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  salam alaik,

  sempena ramadhan almubarak 1430H, saya ingin mengumumkan untuk pemberian hadiah misteri bagi sesiapa yang signup polisi prudential bsn takaful...tawaran terhad sah sehingga 17hb September 2009 :D

  p/s: PM me for details ;)
   
 20. ijot76

  freshman

  Joined:
  Nov 15, 2007
  Messages:
  2
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  1
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Salam semua,
  Saya bersetuju dengan uwais PruBsn Takakaful adalah operator takaful yang terbaik sekali. Ia adalah merupakan syarikat takaful yang paling di percayai. Melalui pengalaman sendiri ia memang mudah dah tak banyak songeh apabila membuat claim. Yang penting jujur dalam claim.

  Norliza Hashim
  http://www.prubnstakaful.com/blog
   
 21. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Thanks Norliza for the support (^_^) hihihi...
   
 22. uwaismokhtar

  Newbie

  Joined:
  Feb 17, 2009
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0

  [​IMG]
  [​IMG]
   

ibeli4u

Share This Page