1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

SUSU UNTUK BAYI UNTUK DI JUAL MURAH!

Discussion in 'WTS : Pengiklanan & Pemasaran' started by zulhasbi, Jun 11, 2006.

Share This Page

  1. zulhasbi

    freshman

    Joined:
    Jun 11, 2006
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    --------------------------------------------------------------------------------
    saya hanya tolong promote untuk member

    ada dua jenis susu je yg ada

    ENFALAC A+ tin kecik 400g RM25.kedai jual RM28

    SIMILAC IQ tudung biru/hijau tin kecik 400g RM23 kedai jual RM25

    SNOW/merah tin kecik RM 14 kedai jual RM17

    kalau beli banyak harga leh bincang lagi

    harga semua ini siap pos dari pintu ke pintu. kengkawan semua hanya perlu tunggu di depan rumah sahaja tak payah pergi beli kat kedai yang mahal.duit minyak lagi.hanya tunggu di rumah dan susu sampai.
    sila call atau sms kepada 019-3960474 (ainie) atau email kepada ainie_enfalac@yahoo.com
     
  2. Loading...


  3. zinedine

    Senior

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    939
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
  4. clementc82

    freshman

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    :lol: susu lembu ya.. eh potensi internet ni, kuat la.. susu jugaka boleh dipromote.. i support u ok? tapi tiada wang..
     
  5. zinedine

    Senior

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    939
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Tuan Clementc82..amacam berminat tak dgn susu Igg Plus? :D ..boleh la join saya..tengok2 dulu kat web kita pun takpe..jadi ahli pastu boleh beli & jual susu Igg tu..klik la sini masuk2:
    http://VIPSuccessTeam.com/?id=zinedine107
     
  6. myme

    freshman

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0

    sy tertarik dgn iklan yg dibuat oleh sdra zulhasbi...

    sy juga ada maklumat ttg satu produk susu untuk kanak2 seusia 12 bulan ke atas. ianya sebagai suatu alternatif & bagus juga jika dibuat comparison sebelum membeli sesuatu produk makanan terutamanya untuk si bayi.

    produk susu yang saya maksudkan ialah Susu Tepung Biomil, keluaran Bumiputra Muslim serta mendapat khidmat & formula dari pakar seperti Prof. Dr. Azizan Ismail.

    Produk yang bermutu pada kadar harga yg sederhana.
    RM 19.90 = 500gram (harga end user).
    harga untuk agen & distributor, sila runding dgn sykt. biotral sdn bhd.
    sila lawat www.biomil.com.my juga rujuk iklan dalam majalah Pa & Ma, bagi ibubapa yg prihatin terhadap kecerdasan minda si anak.

    sekian, terima kasih.
    azmi abd rashid
    019-934 3455
     
  7. myme

    freshman

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    the formula for future generation

    Biomil adalah formulasi susu istimewa keluaran anak Malaysia pertama yang dirumuskan khas mengandungi kombinasi Garamtisu Biokimia Schuessler menurut formula Prof Dr Azizan Hj Ismail.

    Prof Dr Azizan adalah wakil Malaysia ke Liga Medicorum Homeopathica Internationalis yang berpusat di German sejak 1993.

    maklumat lanjut, sila layari www.biomil.com.my
     
  8. zinedine

    Senior

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    939
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
  9. myme

    freshman

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    susu tersebut merupakan lanjutan daripada penambahbaikan susu tepung BIO-LAC keluaran sykt era edar sdn bhd. bezanya ianya dipasarkan secara konvensional & bukan secara MLM.

    antara tujuan utama pengeluaran susu tepung formula ini adalah untuk menyumbang sesuatu yang positif kepada kanak2 yg berusia 12 bulan ke atas secara amnya & kanak-kanak MUSLIM khususnya.

    selain itu juga, sykt ingin berkongsi pasaran dengan pengeluar susu tepung formula milik sykt. asing yang sudah puluhan tahun memonopoli pasaran di negara kita.

    semoga usaha untuk memartabatkan ekonomi ummah mendapat sokongan & galakan dari semua pihak.
     
  10. mysticmind

    Senior

    Joined:
    Jun 7, 2006
    Messages:
    1,414
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    bile terlalu banyak orang meniaga susu.. maka ia bukan lagi NICHE.

    dan bila tak niche.. ia bermakna;
    Banyak persaingan,
    Pelanggan yang berpecah2.
    Bile banyak sangat = ianya amatlah = MEMBOSANKAN :roll:
    sorila ye.. mata aku dah penat tgk iklan susu. kat mana2 ada.. termasuk la kat signature.. hehe :p


    aku jual susu RIMAU, RM 999.99 per 500ml.. nak?

    ada yang nak jual botol dan puting? :?

    Haloo buddy.. Tempat terbaik menjual susu atau spam iklan susu ialah di Forum2 KELUARGA dan ANAK. Pa and ma, situ baru betui la deiii...

    *semua ini dituturkan dgn penuh lembut dan penuh erti. :twisted:
     
  11. Hafiz Latib

    Senior

    Joined:
    May 7, 2006
    Messages:
    386
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    :lol: :lol: :lol:

    Btol tu msytic. Ramai lagi yg tak faham konsep niche ni. Mmg la sume ni internet business tp jgnla promosi kat site cam wangcyber ni. Sini sume pasal internet marketing. Orang tgh ckp psl domain, autoresponder, hosting, merchant... tetibe ade susu anak lak...tak ke pelik???

    Gi join forum2 family, anak2...baru ade potensi utk org membeli
     
  12. mysticmind

    Senior

    Joined:
    Jun 7, 2006
    Messages:
    1,414
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    tu la bitol..
    camner laa diorang nih.. nak jadi usahawan berjaya.. tapi market research pun tak buat..

    aku ke patut pakar2 it disuakan susu.
    Shuth = bujang = takde anak lagi .. (agaknya) ..
    Smartusaha = bujang gak..
    Aku - bujang gak..
    ramai lagi yang bujang dalam nih.. :D

    kalau ko offer susu tuh kat alang atau kidino (erk.. diorang ada wife dan anak ke? ).. diorang dah tak layan susu murah2.. lagipun pegi kedai seberang jalan tuh pun lagi cepat.. bagi diorang masa lagi mahal berbanding jimat 4 inggit. :p

    target pelanggan untuk korang jual susu ialah di forum2 yang ada ramai ibu-ibu muda.. ibu tunggal? hehe

    ntah laa korang nih.. gehehe

    // kejam aku kan. kan kan..
     
  13. alfirus

    Newbie

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    1,019
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    kejam as always... huhuhu
     
  14. smartusaha

    Active

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    3,780
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    48
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +40 / 0 / -0
    hehe, ada satu company baru lancarkan kopi igg.. huhu.. Skang ni berlambak orang buat bisnes igg. Adoii, dari bisnes MLM, kalau nak company kukuh dan boleh bersaing, carilah produk core / unik yg lain..

    Pasal iklan kat sini, hmm, ada pro dan kontranya.. Silakan kalau anda nak buat apa2 iklan pun. Tak kisah apa2 produk pun.. Tapi dari segi teknik internet marketing yg betul, anda perlu menyertai forum yg berkaitan dengan produk anda tu. Kalau susu, mcm mysticmind kata, boleh iklan di forum keluarga, etc.. Establishkan produk anda melalui forum. Cuba masuk forum melayu.com dan di situ ada yg jual selendang menggunakan forum jer.. (Tapi market tak luas lah kalau guna forum jer).

    PS. Hehe, saper tak kenal mysticmind, seorang pemberi komen yg paling kejam tapi jujur atas muka bumi ni.. haha.. :lol:

    PPS. Myticmind, shuth dah ada dua orang anak ler... huhu...
     
  15. myme

    freshman

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    sdra smartzul,
    terima kasih di atas saranan yg membina tersebut.
     
  16. shuth

    Senior

    Joined:
    Dec 13, 2005
    Messages:
    2,874
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    ehem!.. zul.. baru satu la.. belum 2 lagi.. tahun depan baru dua!... insyallah.. ha! ha! ha!.. :lol:
     
  17. hasrul

    Senior

    Joined:
    Dec 15, 2005
    Messages:
    715
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    shuth tengah proses.. :D
     
  18. smartusaha

    Active

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    3,780
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    48
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +40 / 0 / -0
    Proses apa tu hasrul??? Tak faham. Saya ni bujang, tak faham sangat term2 orang yg dah kawen ni.. :lol: :oops:
     
  19. hasrul

    Senior

    Joined:
    Dec 15, 2005
    Messages:
    715
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    oh... sekarang kan orang sibuk fasal susu.. tengah proses susu la agaknya.. ader² jer smartusaha nie..
     
  20. smartusaha

    Active

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    3,780
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    48
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +40 / 0 / -0
    susu lak... ader2 jer hasrul ni.. Tanya lain jawab lain.. haha.. Gurau jer ekk.

    Sorry shuth, terkeliru. :lol:
     
  21. hasrul

    Senior

    Joined:
    Dec 15, 2005
    Messages:
    715
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    itu tepis sendeng namanya
     

ibeli4u

Share This Page