Sistem Point & Level

Discussion in 'Pengumuman' started by shuth, Mar 2, 2012.

?

Apakah pandangan anda mengenai sistem point & level di WC?

  1. OK! Bagus!

    49 vote(s)
    79.0%
  2. KO! Cam tak best je!

    8 vote(s)
    12.9%
  3. Tak kisah la...

    5 vote(s)
    8.1%

Share This Page

  1. shuth

    Senior

    Joined:
    Dec 13, 2005
    Messages:
    2,874
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Salam...

    Kalau anda perasan.. sekarang sudah ada sistem point and level di bawah nama anda.
    Jadi, nak tanya pendapat ahli.. adakah ianya OK? atau KO?

    Saya sediakan poll.. harap ahli wc semua dapat beri komen mengenainya.
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. fid

    fid
    Senior

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    867
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Sistem dah ok...grafik die je yang kureng skit :) Kalau ade grafik yang cun melecun skit baru best :-bd
     
    #2 fid, Mar 2, 2012
    Last edited: Mar 2, 2012
  5. zis

    zis
    Newbie

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ws..

    ahakzzz..ehem nak tanya sikit..apa kegunaan level n point tersebut?
     
  6. shuth

    Senior

    Joined:
    Dec 13, 2005
    Messages:
    2,874
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    point dan level tersebut adalah untuk mengukur tahap keaktifan anda di WC..
    view thread, reply thread, create thread, klik thanks, klik like, klik share, masa online, invite kawan..
    semua tu ada point..
     
    • Like Like x 8
  7. azran

    Newbie

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    681
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    untuk apa sebenarnya sistem point dan level ni? maybe shuth boleh share tujuan pelaksanaannya...
     
  8. zis

    zis
    Newbie

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ahakzzz..

    so apa kegunaannya? ada hadiah misteri ke? hehe
    kalo takde zis nak cadangkan bagi "sikit" penghargaan laa kat member2..
    contoh kalo dorang dah mencapai level 10..so dorang akan dapat satu free post kat paid section..
    dan bila dah mencapai level 30 ke..dorang akan dapat satu free advertise banner sebulan kat WC ni..
    maybe dengan cara ini akan menggalakkan lagi dorang menyumbangkan lebih banyak ilmu2 atau post2 atau apa saja yg berguna untuk rakan2 yang lain..
    apa pon ini cuma cadangan dari newbie macam zis ni..hehe
     
  9. KMZack

    Senior

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    3,900
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    selagi kita tk login button reply to thread tak muncul

    dan lagi satu imej ni kureng...kecik benor

    [​IMG]
     
  10. RadiAlias

    Newbie

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    914
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Graphics rasanya perlu dibaiki..

    Serta tujuan sistem ini diadakan juga perlu dijelaskan details macam cadangan zis tue..

    Ok..Thanks :D
     
  11. AZROL

    Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ok jugak tu.. segala cadangan lain perlu dipertimbangkan.. :D
     
  12. chibobski84

    Senior

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    4,482
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    wah.. pembaharuan yang menarik
     
  13. mosumart

    Newbie

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Nice features!.. :):x
     
  14. pakjoe

    Newbie

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    saya ikut saja...
     
  15. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Wkm slm,
    ada pon thread ni, awal subuh td dah perasan pasal point ni.. pening2 jgk bile tgk..

    nampak kurang menarik pada grafik, gambar terlalu kecil, bg la gambar yg lebih menarik.
    yg WC Premium tu pon tukarkan kepada image, baru cun.. hehe..

    yg lain tu dah ade yg sebut, seperti dapat reward bg mereka yg mencapai point tertentu. ida ni bagus.. baru lebih ramai yg aktif..
     
  16. johnjimat

    Senior

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Messages:
    2,882
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    ok jugak tp saya rasa setiap bar tu kene tulis gak apemende bar tu, hehe.. buat singkatan pun xpe.. macam level = Lvl


    update : eh tak pasan bawah sudah tulis hoho
     
  17. johnjimat

    Senior

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Messages:
    2,882
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    eh kenapa itrader di buang bro?penat kumpul :(
     
  18. lordkadda

    Newbie

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    518
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    rasa grafik leh bg cun lg kot :)
     
  19. PinguSpy

    Senior

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    bar tu kalau dpt dicenter kan sure cun..
    center sama mcm nick name..

    kalau boleh bar untuk level xyh letak.. letak level number je.. baru ala2 mcm game..
    dan setiap level nickname berubah..

    kalau dpt buat bintang mcm BHW lagi best...

    sebenarnya banyak lagi fuction untuk VBulletin ni..
     
  20. KMZack

    Senior

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    3,900
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Setuju !! Dan sdikit tambhan iaitu Letak bintang Kasi shinning atau kilat kilat baru nampak Mahal :D
     
  21. shuth

    Senior

    Joined:
    Dec 13, 2005
    Messages:
    2,874
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    itrader terpaksa disablekan atas arahan pihak vbulletin sebab ada bug & security holes... insyallah akan ada semula selepas pihak developernya dah fix kan..
     
  22. PinguSpy

    Senior

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0

ibeli4u

Share This Page