[ Setup Windows VPS ] Termurah!! Setup Windows VPS

Discussion in 'Servis / Perkhidmatan' started by solehpolysas, Apr 4, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

  1. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0

    Disini saya ingin menawarkan Service Setup Windows VPS.

    Sangat mudah, anda hanya perlu sediakan :

    1. Windows VPS (perlu beli dahulu dari mana-mana provider, saya sarankan ThrustVPS.com)
    2. Berikan kepada saya semua detail Welcome Mail (Forward sahaja email tersebut kepada saya.)


    Itu sahaja, saya akan setup semuanya untuk anda & anda boleh terus connect ke VPS menggunakan Remote Desktop Connection.

    Anda hanya perlu membayar saya RM10 untuk upah kerja diatas.
    Saya akan guide anda melalui Skype, Email atau PM jika ada sebarang persoalan mengenai Windows VPS.

    Dengan cara ini, kita dapat menjimatkan masa berbanding saya memberikan coaching secara live seperti sebelum ini.

    Jika anda berminat dengan service ini, sila PM saya.

    Best Regards,
    solehpolysas
    Authorize RefererX Seller
    Full Time Advance Blogger.



     
    #1 solehpolysas, Apr 4, 2012
    Last edited: Aug 5, 2012
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Windows VPS boleh digunakan untuk :

    • RefererX
    • Scrapebox
    • SBK (software blog komen - KMZack)
    • Bot for game
    • Bot for any script
    • Tools crawler & etc.
     
  5. blankoguy85

    Newbie

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Messages:
    1,940
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0

    yeahhhh...
    nak bg rate sket kt bro Soleh..
    saya baru jer hamikkkk ko.. VPS dari affiliate bro soleh..
    urmmmm ni cerita saya..

    * Jangan TAK subscribe produk dari bro soleh ni..sebab aperr??sbb SUPPORT bro soleh mmg tip top.
    * Jangan TAK subscribe produk ni..sebab aper?? sbb dari A-Z bro soleh akan bantu anda.
    * Jangan TAK subscribe VPS yg di syorkan bro soleh nie...sebab aper?? sbb HARGA dh la murah..Berpatutan plak tu.
    * Jangan TAK PM bro soleh utk subscribe dari link affiliate beliau..sebab aper??? sbb bro soleh ni friendly wooo...

    jadikk..aper tunggu lagik??
    tak perlu pening2 kepala cari VPS lain dah..

    VPS yg di cadangkan bro soleh telah terbukti..
    saya pun dh gunakannya..
    HARGA berpatutan.. siap ada TUTORIAL lagik dari bro soleh..

    saper nk bg tutorial FREE beb..

    MARI MARI MARI...
     
  6. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    :D
    Ni bro dah masta VPS la kan? senang je kan nak guna. Mula2 je xtau.. lepas tu senang sgt.

     
  7. MrDisc

    Veteran

    Joined:
    May 3, 2008
    Messages:
    2,820
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    48
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +57 / 1 / -0
    Hoho..mmg kena subscribe nie under masta soleh..tunggu cpu siap jek nie...anta serbis sebab dah serba kekurangan..kasik upgrade sket laa...:)
     
  8. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    wah, siap service CPU, :)
    lappy sy ni lama xservice, dah berhabuk.. :p
     
  9. blankoguy85

    Newbie

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Messages:
    1,940
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    lepasss dh di tutorr oleh bro soleh..
    mestilahhh dh tau..

    kalau tak..blur gak..
    he he he..

    terbaekk dari ladanggg
     
  10. MrDisc

    Veteran

    Joined:
    May 3, 2008
    Messages:
    2,820
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    48
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +57 / 1 / -0
    lappy tuan soleh luaran jek nampak berhabuk, tapi tenaga dalaman POWERR & MANTOP...:D

    Servis sket sebab nak running 24/7..ganti laa kipas dgn aircond..;)

     
  11. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    :D
    Bagus la, live call ni senang nak faham sebab terus direct tahu apa masalah & terus selesaikan.. simple.

    btw practice make perfect..

    yg xseronoknye skg ni sy baru order 1 lg vps, tp diorang belum bg server detail sebab diorang buat manual semenjak mlm tadi, selalunya instant lps bayar terus dapat. hish, dah 6 jam tunggu.
     
  12. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    pakai VPS je bro, jimat kos elektrik.. PC kuat makan letrik.. lappy xpe lg..

    Lappy sy berkilat la, bersalut plastik lg, keyboard lappy masih hitam berkilat mcm baru sebab xguna pon. :p
     
  13. blankoguy85

    Newbie

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Messages:
    1,940
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0

    betol tu..
    direct call senangg...
    boleh teruss paham aper yg di sampaikan..
    (siap ader tutorial extra lagik dari bro soleh)

    mmg bro soleh terbaik larr..
    tak rugi larr saper2 ambil ni..

    bayangkan kalau nk beli sendiri..
    knowledge kurang..(cam saya ler tue.. :p )..
    ssh gak nk buat..nk pilih yg mana kann..
    tp ader tunjuk dan guide dari bro soleh..
    semua nya menjadi mudahhhhh...waaaa..wonderpet....

    he he he...

    owhhh..yg tu dier buat manual ea..
    takperr..tungguu dan bersabarr yea..
    saya tau bro mesti sabar menanti.. :D
     
  14. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    :)
    skg diorang buat manual sebab ramai yg subscribe, tgh ada diskaun kan, lepas tu banyak yg fraud. Entah ler, xsabo nak run software + script baru utk collect DB Blogspot ni.. :D

     
  15. blankoguy85

    Newbie

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Messages:
    1,940
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    terbaekkk larr bro soleh..
    mmg mentor saya larrr bro soleh nie..
     
  16. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Tunjuk ajar ku SiFu.. :p
    boleh masuk TV3.
     
  17. jebon

    Newbie

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Messages:
    717
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kt forex sll org guna nie..run ea.
     
  18. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Banyak kegunaan Windows VPS ni.. Ramai yang gunakan untuk run software penting. Yang perlu running 24hours non stop.

    Bila RX run di VPS, senang nak buat kerja lain di lappy, xde langging sangat.
     
  19. kapal karam

    Newbie

    Joined:
    Mar 24, 2012
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Baru sambar VPS kat yardvps. Haha 1st time guna. Status merah tulis offline. Pastu suruh install pulak remote desktop connection. Adess.. CD windows plak member pinjam tak pulang2. Rupanya nak guna browser pun boleh. Masuk je. terpapar win server 2003 setup. Saya pun klik jer la.. last-last sangkut kat product serial.. Dia memang belum install ker..
     
  20. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    ???

    Pelik, apa bro buat?
    Bila dapat je detail server, secara automatik server sudah ONLINE, dah boleh guna, First login guna VNC dahulu, nanti kena tukar password log in.
    kemudian lepas tukar password, boleh guna RDC untuk connect ke server.

    RDC kan memang ada dalam setiap windows. Remote Desktop Connection memang ada dalam semua jenis windows, xperlu install lagi.

    Bila masa keluar product serial? sy dah beli 4, semalam yg terbaru, xda masalah serial tu pulak.. hmm..
     
  21. kapal karam

    Newbie

    Joined:
    Mar 24, 2012
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tu yg dok pening tu.. bukak jer cpanel. dia tulis status offline.. hantar ticket.. dia tanya balik.. ada godek apa2 ke.. saya cakap takdak.. pastu wat per lagi... tido la.. esoknya dah online.. pastu klik kat vnc keluar window java terus pegi kat win server setup... saya klik jer la... sampai sangkut kat product key.... hantar ticket balik tgh tunggu reply ni.. hehe..
     
  22. solehpolysas

    Senior

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,703
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    ni yg pelik, sebab biasanya dah siap install semua..
    Bro ada klik reinstall ke?

    selalunya YardVPS dah siap install, kita tggl log in & tukar password..

    apa pun yg ni hanya support mereka shj yg boleh uruskan.. tggu jelah..
     

ibeli4u

Share This Page

Thread Status:
Not open for further replies.