1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Semalamku bermimpi..apa maknanya???

Discussion in 'Sembang Umum' started by amilia, Mar 28, 2011.

Share This Page

  1. amilia

    Newbie

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Semalamku bermimpi gigi kacip sebelah atas patah,ini mimpi ke-2,mimpi pertama gigi kacip sebelah bawah hilang..apa maknanya?? Saya ada baca dlm sebuah forum berbincang mengenai makna mimpi hilang/patah gigi..

    1.Akan berakhir kedukaan.
    2.Akan berlaku kematian.

    Saya harap yg pertama yg akan berlaku kerana selama ini pun hidup sya slalu dianiaya,tapi kalau yg ke-2 berlaku pun sya x berasa apa2 kerana bagi saya siapa yg akan meninggal ttap akan pergi jua bila smpai ajal. Sedangkan ajal kita sendri pun x dpt kita tahan,apa lagi ajal org lain. Sekarang ni sya berbuat baik pd smua org kerana sya x mau sesudah org tu pergi baru sya nak mengenang kebaikkannya.

    Ada juga org kata mimpi wktu pagi x dikira,hanya wktu mlm je..betul ke??

    Kalau mcm tu,oklah sbb sya mimpi wktu sya tdur slp sbuh..(kes baru nk tidur wktu dinihari ni)


    Jom Singgah

    Jomlah Bertukar Link Dengan Saya
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. meezwan

    Newbie

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    1,960
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    saya pernah mimpi gigi saya semua patah..tak ada apa pun yang jadi..:)
     
  4. assuded

    Newbie

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    mungkin ahli keluarga sakit, atau orang tersayang...
     
  5. Imabiz

    Senior

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    13,613
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    imabiz mimpi dilanda tsunami... gerun2...
     
  6. zakeri

    Senior

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    4,811
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    mimpi ikut perkembangan semasa....
     
  7. mfahmi

    Newbie

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    1,387
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    pernah dengar, mimpi selepas subuh tak beri apa2 makna :) usah biarkan diri anda di selebungi mimpi.....hehe
     
  8. aidil sahipaludin

    Newbie

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    207
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    mimipi kadang maina dari syaitan jika tidur kita tidak dalam sucu (berwuduk) dan
    tiada doa sebelum tidur ( untuk malaikat ALLAH menjaga kita sewaktu tidur)

    Namun tafsiran mimpi ada kala kebetulannya tepat,
    serah padaNYA kerna tiada apa akan berlaku tanpa izin dan kehendak dariNYA...
     
  9. hmjebat

    Newbie

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    677
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Mimpi selepas subuh atau sebelum subuh adalah dari syaitan. Mimpi waktu baru2 nak tidur adalah dari apa yang kita fikir/risau sepanjang hari tersebut.

    Mimpi benar biasanya pada awal pagi...jam 2-3 pagi. Tapi kena cari orang yang alim untuk tafsir...
     
  10. fuhhh™

    Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    3,429
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ada hutang dgn sapa2 ka TT? :-/

    xpun ada sedara yg sakit?
     
  11. halimijuliana

    Newbie

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    958
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Owang tua2 kata toksah citer mimpi2 ... Bangun tido berdoa mudah2an Allah selisihkan dr apa2 malapetaka dan bahaya pd diri dan owang tersayang ... Mudah2an Allah memberi rahmat dan jauh dr bencana pd TT ... ;)
     
    • Like Like x 1
  12. fuhhh™

    Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    3,429
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    xboleh jgk bro, tu mungkin peringatan utk sesuatu yg kita terlupa atau bt2 lupa. mna la tau ada hutang yg belum disetelkan atau belum selesaikan tugas ke

    kalau nk doa, boleh ja doa.
     
  13. Kayrol Anwar

    Senior

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    3,221
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +6 / 1 / -0
    Mimpi yang boleh dipercayai ialah mimpi orang yang bercakap benar yakni benar kata-katanya, tidur dalam keaadaaan berwuduk dan berdoa..

    sila betulkan jika saya tersilap :)
     
  14. amilia

    Newbie

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    mungkin betul kot..sbb beberapa hari sbelum tu sya jumpa doktor gigi cabut gigi graham..ngeri wooo...
     
  15. mfahmi

    Newbie

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    1,387
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    terlerai sudah makna mimpi TT...... :)
     
  16. Rash

    Super Senior

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    2,226
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +16 / 0 / -0
    Minggu lepas saya mimpi sama, gigi patah tapi syukur tiada pekara yang tak diingini berlaku.. saya pun pernah dengar mimpi ini bermaksud : 2.Akan berlaku kematian.
     
  17. penang

    Senior

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Saya pernah terbaca hadis nabi...Kalau mimpi tak baik...bangun tido terus ludah (ludah olok2) 3x disebelah kiri dengan ucapan Nauzubillahimimzalikh'
     
  18. penang

    Senior

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Kalau mimpi patah semua gigi...tanda panjang umur sampai tua tu...hehe
     
  19. amilia

    Newbie

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    betul3..sbb org tua mmg xde gigi,kecuali yg pakai gigi palsu.
     
  20. NazSobju

    Newbie

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    1,049
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kah kah kah kah
     
  21. Khairul Fadhilah

    freshman

    Joined:
    Mar 26, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    wah..serem tol
     

ibeli4u

Share This Page