Saya nak belajar buat grafik, tapi tak tau nak belajar kt mana

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by askar, Aug 22, 2009.

By askar on Aug 22, 2009 at 5:51 AM
  1. askar

    freshman

    Joined:
    Aug 22, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kepada sesiapa yg tau, tlg btgau sy ye..
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by askar, Aug 22, 2009.

    1. wawwi.com
      wawwi.com
      Samalah saya sedang nak menerokai cara-cara atau teknik yang boleh diguna untuk menghasilakan grafik yang baik. Sama-samalah kita belajar2x.

      Sebagai permulaan software yang familiar yang saya sudah biasa gunakan untuk membuat grafik2x kecil samada grafik animasi atau design grafik/layout minisite adalah dengan menggunakan Adobe Firewoks. Ia mudah & tidak secerewet Adobe photoshop.
    2. hasbulaqill
      hasbulaqill
      try korang cari produk baloot
      ada disertakan dengan tutorial adobe photoshop

      kallau x pon
      ada kt wc ni ebook photoshop
      try bro usha kt wts
    3. arm
      arm
      Nak belajar wat grafik, kena ada tools. Selalu orang guna Adobe Photoshop. Kat youtube terlalu banyak video tutorial cara-cara design grafik menggunakan Adobe Photoshop. Boleh search disana.

      Kalau nak belajar dalam bahasa melayu, ada jugak. tapi tak banyak. Kalau nak yang mantop punya, boleh pergi kat sini.... www.grafikjualan.com.... tu akak otai designer ajar design pakai photoshop. Saya belajar dari video2 dia jer.

      Ilmu yang diajarnya sudah cukup untuk membolehkan saya menukar gambar muka saya yang tak hensem langsung kepada sebijik muka Brad Pitt... :D


      Apa-apa hal, dapatkan dulu perisian Adobe Photoshop.





      .
      .
      .
    4. askar
      askar
      ok.. tq bro.. nk usha jap..
    5. askar
      askar
      tak paham la bro.. usha kt wts tu ape?
    6. paklong
      paklong
      mai kat blog baru aku . Tengok satu satu. buat dulu 2 -3 kali. kalau tak paham juga baru tanya.

    Share This Page

Share This Page