Sale pertama clickbank, berapa laju?

Discussion in 'Sembang Umum' started by macanhitam, Mar 3, 2011.

Share This Page

  1. macanhitam

    freshman

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    sy baru nak berjinak2 dgn clickbank & boleh kira sudah 'hafal' teknik2 dia skrg tunggu masa lapang baru nak implementasi kan apa yg dah dipelajari.

    saja sy nak tau daripada otai2 clickbank, selaju mana kah anda dapat sale pertama setelah siap anda setup minisite bersama promosi & pemasaran... 1 minggu? 2 minggu? 1 bulan?

    sila kongsi pengalaman. sekian.
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. mrazam

    Newbie

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Messages:
    219
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    soalan ni subjektif...bergantung pada cara pemasaran..

    p/s aku bukan otai..hihi
     
  5. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    bergantung kepada kerajinan & kebijakan mengiklan/promosi/presell
     
  6. zamrie

    Senior

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    815
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    otai mungkin kurang masa nak turun forum dan jawap soalan.. kalau ikut pengalaman saya yang seciput ni ..ada 3 faktor utama untuk dapat sale :

    1) Kualiti Traffic (keyword)
    2) Jumlah Traffic
    3) Sale letters Produk

    kalau dah selesai semuanya dan dah ada traffic.. insya'allah esok lusa ada sale.. biasanya untuk sehari..saya cuma dapat sekitar 15-25 hop per product. Jadi dalam masa seminggu (100-150 hop) sekurangnya akan dapat 1 sale untuk produk tersebut. saya buat direct linking.. kalau guna landing page.. %conv akan lebih besar.

    Kalau traffic dah ada.. jumlah traffic dah banyak..tapi sale takdak jugak. Kena rujuk balik ketiga tiga faktor di atas.. besar kemungkinan ada berlaku kesilapan pada pemilihan keyword.. atau pemilihan produk. Tempoh masa nak dapat sale tu tak lama.. yang lama selalunya process nak dapatkan traffic. Cara paling pantas - beli traffic.
     
  7. a3d

    a3d
    Senior

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    731
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    aku pn bukan otai juge.
    just minggu petama buat akaun dh dpt sales petama.
    aku just guna wp-clickbank plugin kt wordpress. :D
     
  8. inunuo

    Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    198
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    beli traffic kat mana tu?
     
  9. zamrie

    Senior

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    815
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    beli traffic = paid traffic.. ada pengalaman dengan adword saja. Lelain PPC/PPV tak pernah.
     
  10. Hisham Yusof

    Newbie

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    746
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    saya macam ada terbaca kat somewhere yang cakap kita tak boleh letak link affiliate untuk adwords. betul ker? maknanya kalau nak guna adwords kena ada landing page. kan?
     
  11. GoMonsta

    Newbie

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,848
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Kena cloak dengan buat redirect..
     
  12. macanhitam

    freshman

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    berkenaan dgn redirect nih, redirect jenis mana yg ok? setahu aku yg pakai javascript tu, meta tags utk seo landing page tu tak akan di index oleh google sb alang alang masuk je page to dah di forwadkan ke landing page dia kan?

    so ada sesiapa sini yg pernah tgk redirect page dia di index oleh google? so far test yg pernah aku buat, google tak index langsung.
     
  13. macanhitam

    freshman

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    berkenaan dgn redirect nih, redirect jenis mana yg ok? setahu aku yg pakai javascript tu, meta tags utk seo landing page tu tak akan di index oleh google sb alang alang masuk je page to dah di forwadkan ke landing page dia kan?

    so ada sesiapa sini yg pernah tgk redirect page dia di index oleh google? so far test yg pernah aku buat, google tak index langsung.

    kalau tak index, visitors takkan dpt cari kita langsung
     

ibeli4u

Share This Page