WangCyber
ibeli4u
  1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Rahsia Mengenali Peribadi Melalui Tarikh Lahir

Discussion in 'Sembang Umum' started by abanglong, Oct 18, 2008.

Share This Page

  1. abanglong

    Newbie

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam semua.

    Apakah anda benar-benar mengenali diri anda ?

    Apakah kekuatan anda dan kelemahan anda?

    Apakah potensi dan kapasiti anda yang sebenarnya ?

    Kenapa anda selalu kehabisan duit dan tiada simpanan langsung ?

    Kenapa selalu gagal dalam bermacam-macam perniagaan ?

    Anda sudah lakukan macam-macam cara, tetapi masih belum Berjaya ?

    Apakah kerjaya atau bisnes yang sesuai yang sebenarnya ?

    Bagaimana ingin merancang pelajaran dan karier anak anda?

    Bagaimana anda hendak mengenali rahsia orang lain seperti isteri/suami anda, anak anda, bakal mertua anda, bakal menantu anda, bakal rakan niaga anda, bakal pekerja anda ataupun sesiapa sahaja?

    Dan pelbagai persoalan lain yang timbul di minda kita ………………..

    Jika anda dapat menjawab soalan-soalan diatas, anda bolehlah tinggalkan thread ini dan tak perlu akses lagi !

    Sekiranya anda gagal menjawab soalan-soalan di atas, teruskan kekal bersama saya di thread ini.

    Nota 1: Kaedah Yang DiGunakan Ini Mempunyai Ketepatan - 75% ke 95%

    Nota 2: Ini bukannya menilik nasib, meramal nasib ataupun horoskop. Kaedah ini digunakan sebagai panduan, sistem atau cara untuk memahami peribadi dan potensi setiap individu bagi membuat strategi dan perancangan peningkatan diri. Ianya telah dipermudahkan untuk kita gunakan dalam kehidupan seharian, pekerjaan atau perniagaan kita.

    Esok kita akan huraikan tarikh lahir seorang ahli WC ini.
     
  2. Loading...


  3. PonTianaK Degil

    Newbie

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    635
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Abang Long, leh buat huaraian mengenai saya?
    Saya mempunyai masalah sikit dalam mengenali diri sendiri..
    mcm ada split personaliti..lebih2 lagi bile melibatkan
    bab agama..boleh kah, abanglong? :)
     
    #2 PonTianaK Degil, Oct 18, 2008
    Last edited: Oct 18, 2008
  4. Nastrade

    Newbie

    Joined:
    Jan 5, 2008
    Messages:
    396
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hurai untuk saya boleh tak abanglong? Pasal saya nak tahu kelemahan saya. Kalau orang tak cakap, saya tak tahu kelemahan dan kekurangan saya.
     
  5. abanglong

    Newbie

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Nak huraikan boleh. Tolong beri tarikh lahir.

    Saya akan huraikan di thread ini dan saya minta bagi feedback berapa peratus ketepatan. Biasanya dalam 75% ke 95%. Itu sudah cukup memadai untuk kita membuat perancangan untuk kehidupan kita.

    Sekarang ni pun dah hampir habis tahun 2008. Jadi untuk perancangan tahun 2009 ke 2012, elok jika kita analisa siapa kita dan membuat strategi untuk mencapai cita-cita.

    Harga barang makin naik, gaji stuck kat situ je, bonus tahun ni entah ada atau tidak, inflasi nampaknya akan tiba, jadi kena buat perancangan SEKARANG

    Tiba masanya untuk berubah dan berhijrah.

    p/s pagi esok lepas bangun tido, ucapkan terimakasih pada Allah swt kerana kita masih hidup lagi, ucapkan terimakasih kerana telah memberikan kekayaan semalam dan hari-hari sebelumnya dan pohon agar kekayaan akan bertambah hari ini dan hari-hari seterusnya.

    Salam hormat
     
  6. titaniumhijau

    Senior

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,534
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Ini plak apa yang abanglong huraikan setelah aku PM beliau.

    Leh baca kat blog aku gak : Rahsia Mengenali Diri Titan Melalui Tarikh Lahir | EarnCent.com
     
  7. PonTianaK Degil

    Newbie

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    635
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Abanglong, tarikh lahir saya 28/03/1988.
    boleh abanglong huraikan kelemahan, kekurangan and kekuatan yang ada dalam diri saya.
    InsyaAllah, saya akan tolong abanglong huraikan ketepatannya.
    dan, boleh tak abanglong huraikan dari segi saya ngan agama?
    sebab kdg2 rasa mcm ade split personaliti..:confused:
    syukron jaziila, ya abanglong...
     
  8. farahaznil

    freshman

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hahhaa..apa kata test tgk utk tarikh lahir yg ni plak..22/12/91...hi hi hi
     
  9. abanglong

    Newbie

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Begini Huraiannya:

    Individu ini adalah seorang yang serba-boleh atau dalam english – ”all-rounder”. Nombor tiga adalah nombor segitiga, iaitu simbol kepada manusia yang mempunyai anggota badan, jiwa dan roh. jadi, anda lebih kepada kerohanian, kekuatan pegangan adat kekeluargaan, peraturan turun temurun atau agamanya.

    Individu ini dilihat sebagai agresif, sangat kreatif, mudah mesra, pandai berjenaka, romantik, ceria selalu dan mudah bergaul. Juga, berkebolehan untuk berfikir dengan baik dan mudah dibawa berunding.

    Mempunyai kelebihan lisan/bercakap, yang boleh digunakan dalam bidang penulisan, percakapan dan lakonan. Mudah mengekspresi pandangan dan perasaan anda terhadap sesuatu.

    Sangat popular dan idealistik. Suka membuat orang lain gembira dan sanggup melakukan apa saja untuk mencapainya.

    Yang tak bestnya, suka memulakan sesuatu, tetapi jarang dapat menghabiskan atau menyudahkannya. Juga anda suka cakap lepas tanpa berfikir dan boleh menyebabkan orang lain terganggu atau berkecil hati.

    Perkara yang perlu dipelajari:
    1) Perlu belajar untuk melihat sesuatu dengan lebih realistik.
    2) Cuba menghabiskan sesuatu yang telah anda mulakan.
    3) Fikir dahulu sebelum meluahkan sesuatu


    Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 3:
    Anwar Ibrahim, Christiano Ronaldo, Alan Alda, Ann Landers, Bill Cosby, Melanie Griffith, Salvador Dali, Jodie Foster

    Analisa Pola Nombor Kombinasi:

    966 - Seorang yang mudah dan senang nak untung dalam perniagaan.

    729 - Seorang yang sangat menawan. Mudah untuk menyakinkan orang. Menjadi “tarikan” orang. Berkemungkinan mempunyai hubungan sulit. Jika wanita, anda minat ataupun diminati oleh suami orang atau duda

    573 - Seorang yang mudah bergaul dengan orang-orang kenamaan. Juga bergaul dengan orang atasan. Berkemungkinan terlibat dalam men”sabotaj” orang ataupun di “sabotaj”

    ----------------------------------------------------

    Pola Nombor Kombinasi ni macam piramid nombor dalam logo saya.

    Diatas tu huraian tentang kekuatan, kelemahan dan potensi anda.

    Saya tengah proofread e-buku bertajuk "Rahsia Mengenali Peribadi Melalui Tarikh Lahir Untuk Kebahagiaan, Kekayaan dan Kepuasan Hidup.

    Bila mula dijual nanti, harganya adalah RM 50.

    Jika anda ingin dapatkan sekarang dalam bentuk "raw", anda boleh bank-in ke akaun Maybank - 514011718706 (rozzani baharuddin). Harganya cuma RM 30. Lepas bank-in sila PM saya. Cuma ada 10 naskah utk dijual.

    Diskaun RM 20 ini hanya akan kekal sehingga habis 10 naskah dijual. Pastu kena tunggu launching la.

    Jadi, boleh lah adik-adik semua order sekarang dan mulakan strategi untuk mendapatkan kekayaan mulai sekarang.

    Jumpa lagi. Next one kita huraikan Dr Irfan Khairi pulak.
     
    #8 abanglong, Oct 18, 2008
    Last edited: Oct 18, 2008
  10. PonTianaK Degil

    Newbie

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    635
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Terima kasih byk2 abanglong sebab sudi huraikan mengenai tarikh lahir sy. Ok,, sekarang saya akan huraikan satu persatu ketepatannya

    Quote 100% tepat. Sy pernah digelar seorang yang versatil. Kerohanian, kekuatan pegangan adat juga tepat dan disebabkan keadaan keluarga saya yg kebanyakkannya sangat ambil berat sal keagamaan.

    Kreatif dari segi hasil tangan, mungkin tak. Tapi, mungkin dari segi idea. Sy slalu di jadikan org tengah dalam menyelesaikan hal yg rumit. Quote ni sangat tepat!

    Yes! Sy sgt suka dalam bab memberi penerangan mengenai sesuatu. Tetapi, dalam bahagian penulisan, saya tak pasti sy mempunyai kelebihan dlm bidang tu sb sy sngt tak suke tulis artikel tp kalau tulis poem as mengekpresi perasaan sy, itu sy suke.

    Sy tak tahu sy ni popular ke tak. :D Tapi, mmg tepat yg saya suke buat org lain gembira. semata2 nak org lain gembira, sy snggup ssh pyh. sy puas hati bile mereka gembira bile sy tlg mereka.

    Haha. Ni seratus peratus tepat! sy pernah tbaca, golongan berzodiak aries, mmg suke tak abiskan kerja. mmg sy suka ckp lepas suatu ms dahulu dan da byk sktkan ati org. tp, perkara ni, sy da berjaya ubah ngn kurangkn berckp bnde yg tak perlu. dan, Alhamdulillah, sy da dpt atasinya lepas 2 tahun yg lalu.

    perkara 1) saya tak berapa faham psl realitsitik. InsyaAllah, saya akan cube mengatasi kelemahan2 tu. Bg sy, manusia mungkin tak dpt sempurna melalui fizikal, ttp manusia leh jd sempurna melalui personaliti.


    Ape itu "POLA NOMBOR KOMBINASI"??Huhu..Ni betul. Mungkin sebab leh promote kot. huhu.

    sy tak pasti la sy ni menawan ke x..hihi :D Tetapi, mengenai diminati oleh suami org or duda tu, sy ngaku tepat. Wlaupun sy baru je berumur 20, tp sy byk terlibat cinta ngn llki umo 28 and above. Pernah terlibat cinta ngn suami org tnpa mengetahuinya, so, sebab tu sy single je skunk. Takut terkena camtu lg..hihi

    Yup, sy mudah bergaul dengan org kenamaan. Bak kate, sy tak ramai kwn yg umo sebaya, sume kwn sy kebanyakkannya umo yg jauh lebih tua dr sy. Sebab saya sukakan kematangan. Pasal sabotaj tu, saya tak pasti. herm..

    ----------------------------------------------------

    Sya berminat! huhu. sya bagi cadangan kat abanglong, kalau abanglong boleh membuat huraian mengenai peribadi orang melalui fizikal anggota badannya, saya cadangkan abanglong buat ebook sal tu. selama ni saya banyak cari source psychology melalui anggota badan but first time jumpe yg thru tarikh lahir. Kalau abanglong leh terbitkan ebook yg saya cadangkan tu, sy la first customer yg akan beli. hehe :D

    Thanks abang long sebab sudi huraikan mengenai saya. Syukron.
     
    #9 PonTianaK Degil, Oct 18, 2008
    Last edited: Oct 18, 2008
  11. mumtahanah

    Senior

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    669
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    waaa..panjang sungguh huraian mu,pontianak degil..

    ..seronok kan bila kita leh mgetahui kelebihan dan kekurangan kita..

    mungkin selama ini kita kurg mgetahui tentang kekuatan sebnar kita..so,skrg bile dh tahu gunakan gunakan ia dgn semaksima mgkin..:)

    bila mgetahui kekurangan kita pulak,kita patut bsyukur..bsyukur yg amat sgt..bsyukur sbb masih dberi peluang utk mbetulkan diri..:)

    mungkin sblm nie kita asyik2 ttanya2 nape org nie tak suka kt aku,tp org tue suka plak kt aku..so,ini la jwpn yg tsembunyi..

    bila kita tgh patah smgt,asas2 begini la yg akan mbuatkan kita bangkit semula,kerana kita yakin setiap manusia itu pasti ada kelebihan yg tsendiri..

    btul tak..?

    :)
     
  12. mumtahanah

    Senior

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    669
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    bagus utk dijadikan calon menantu nie..hehehe..
    gurau gurau ek..:)


    sy setuju yg amat sgt..penah dgr qoute mcm nie jugak dulu..

    kalo pontianak degil dh beli ebook abanglong akan tahu dgn selanjutnya,tak pon kita tggu abanglong reply..


    bahaya nie..jaga jaga..hehehehe..tp bagus gak..ada can dpt dpt DATUK nie..datuk mana..?:) DATUK Y..?hehhee

    seriously,baru skrg sy tahu awk 20thn..masa kita chat aritu,tak mnunjukkan lgsung awk nie lebih muda dr saya..bagus..!
     
  13. ajibtu

    Senior

    Joined:
    Jul 10, 2006
    Messages:
    880
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    lawak ga tgk huraian tu.. :) .. pakai teknik apa ni. primbon jawa ka ahaha
     
  14. abanglong

    Newbie

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Boleh saya katakan analisa ini 95% betul mengenai anda? Or maybe 90%?

    For info: Huraian mengenai peribadi melalui fizikal anggota badan takde. Becoz "don't judge book with its cover". Kita tak boleh judge orang secara fizikal. Hati orang kita tak tahu. kadang2 rupa je baik, tapi, wanauzibillah.

    Saya tak kenal siapa pontianak ni, tapi saya boleh kenal karektor beliau hanya dengan tarikh lahir.

    Begitu juga saya tak kenal Mumtahanah, Din Beramboi, Smartusaha, Copeniscus, dilemma, titaniumhijau, RK,dll. Tetapi, saya boleh mengenali mereka bila saya tahu tarikh lahir mereka. Menarik bukan ??

    Jadi, jangan tangguh-tangguh lagi. Beli sekarang.

    Ebuku "raw" tinggal 3 je lagi. 7 dah habis dibeli. Harga RM 30 masih kekal hingga 10 naskah habis dijual.

    Tkasih
     
    #13 abanglong, Oct 18, 2008
    Last edited: Oct 18, 2008
  15. jiymanh

    Newbie

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ebook raw ? mksud ? ehe!
     
  16. abanglong

    Newbie

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Seperti yang dijanjikan, lihatlah huraiannya di bawah. Saya tak letak keburukan ye, sebab tak elok, kecuali kalau di minta sendiri oleh yang empunya diri

    Tarikh beliau adalah pada 17-12-1976

    Nombor 7 - Intelektual

    Individu yang bernombor 7 (tujuh) ini adalah ”Pencari” . Seorang yang terlampau suka berfikir dan cenderung untuk mengkaji diri sendiri. Anda akan menyelidik sesuatu perkara dengan mendalam untuk mengetahui sebab musabab ianya berlaku.

    Individu ini mempunyai kekuatan “6th Sense” dan sukakan “originality”. Merupakan pemikir, sukakan kedamaian, sukakan ketenangan, sukakan kesempurnaan dan penganalisa yang hanya akan menerima sesuatu berdasarkan fakta. Sukar untuk menerima sesuatu dengan mudah. Perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka.

    Penuh dengan belas kasihan, penuh dengan sifat membantu, punya minda yang baik dan mampu untuk mengumpulkan pengetahuan dari semua bidang.

    Selalu menyelesaikan sesuatu yang tersembunyi. Suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka, tetapi tak suka dipersoalkan. Sangat berpengetahuan, gemarkan perkara yang berteknikal dan kadangkala bersendirian. Kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara.

    Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 7:
    Dr. Irfan Khairi, Mawi, Saddam Hussein, William Shakespeare, John F. Kennedy, Lucille Ball, Micheal Jackson, Joan Baez, Princess Diana

    Elemen untuk Nombor 7 adalah Air

    Analisa pola nombor kombinasi dalam piramid nombor:

    123 - Memiliki kekuatan pada suara. Pandai buat sales dan memang beliau ni seorang usahawan

    966 - Senang untung dalam perniagaan.

    933 - Seorang yang cepat berjaya.

    Nak tambah satu lagi, iaitu bila di analisa industri yang sesuai, memang tepat beliau memilih Internet

    Satu lagi analisa : Anda tentu tahu bahawa beliau banyak menggunakan warna putih dan merah kan?

    Warna putih adalah warna elemen besi yang merupakan sokongan untuk elemen air

    Dalam e-buku tu nanti ada juga memberikan strategi seperti: bila nak jumpa boss utk kenaikan gaji, nak pakai baju apa. Bila nak gi interview, pakai baju apa, dan sebagainya.

    Yang lain-lain tu saya huraikan nanti ye. Ada sesiapa tahu tarikh lahir Nabil, Raja Lawak musim kedua? Tolong share.

    Terimakasih
     
    #15 abanglong, Oct 18, 2008
    Last edited: Oct 19, 2008
  17. mumtahanah

    Senior

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    669
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    amat pnting..kdg2 buat ini tak jd,tp org lain buat jd pulak..bila dipikir2kan semula kisah2 lalu,mungkin bidang itu mmg tidak sesuai buat diriku.diri ini redha.:rolleyes:

    rupanya selama ini sy suka mggunakan warna yg silap..huhuhu..patutla kdg kdg.......? biarla rahsia..:)

    eh,tp kan abanglong,sometimes org lain kata sy lebih tserlah bila mmakai warna elemen pemusnah tue..chewwahh..:)

    byk benda lg bleh di explore nie..:rolleyes:
     
  18. Nastrade

    Newbie

    Joined:
    Jan 5, 2008
    Messages:
    396
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Tengah tunggu analisis dari abanglong. :)

    Selebriti yang sama tarikh lahir ngan aku= Natasha Hudson huhuhuhu.... (tapi bukan tahun)
     
  19. apes

    Senior

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    285
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Kalau analisa kat aku boleh tak abg long..

    Ni tarikh lahir aku: 16/08/1988
     
  20. samdaddycool

    Newbie

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Messages:
    291
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    salam semua..

    abg long, ni birthday saya, 25/01/1976 .. tolong hurai, TQ.
     
  21. abanglong

    Newbie

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Huraiannya:

    Nombor 7 - Intelektual
    Individu yang bernombor 7 (tujuh) ini adalah ”Pencari” . Seorang yang terlampau suka berfikir dan cenderung untuk mengkaji diri sendiri. Anda akan menyelidik sesuatu perkara dengan mendalam untuk mengetahui sebab musabab ianya berlaku.

    Individu ini mempunyai kekuatan “6th Sense” dan sukakan “originality”. Merupakan pemikir, sukakan kedamaian, sukakan ketenangan, sukakan kesempurnaan dan penganalisa yang hanya akan menerima sesuatu berdasarkan fakta. Sukar untuk menerima sesuatu dengan mudah. Perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka.

    Penuh dengan belas kasihan, penuh dengan sifat membantu, punya minda yang baik dan mampu untuk mengumpulkan pengetahuan dari semua bidang.

    Yang tak bestnya, anda adalah seorang yang “sensitif”dan “berangin”. Sangat suka “berahsia” yang tidak membantu imej anda secara luaran. Orang menganggap anda adalah seorang yang tidak mempunyai perasaan (cold) dan ini menyebabkan anda tidak mudah untuk menjalinkan perhubungan taupun persahabatan. Anda boleh bertindak kejam jika anda berada dalam mood yang salah.

    Selalu menyelesaikan sesuatu yang tersembunyi. Suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka, tetapi tak suka dipersoalkan. Sangat berpengetahuan, gemarkan perkara yang berteknikal dan kadangkala bersendirian. Kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara.

    Perkara yang harus dipelajari:
    1) Belajar untuk menerima kenyataan dunia sebenar.
    2) Jangan hidup dalam dunia sendiri, bercampur dengan dunia luar

    Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 7:
    Dr. Irfan Khairi, Mawi, Saddam Hussein, William Shakespeare, John F. Kennedy, Lucille Ball, Micheal Jackson, Joan Baez, Princess Diana

    Elemen untuk Nombor 7 adalah Air

    Analisa Pola Nombor Kombinasi Anda:

    999 - Mempunyai banyak peluang untuk dapat keuntungan

    573 - Mudah bergaul dengan pegawai atasan dan orang kenamaam.

    ---------------------------------------------------

    Dari nombor kombinasi tu, banyak lg potensi diri anda yang perlu diketahui.

    Apa lagi, booklah e-buku hari ini.

    Terimakasih
     

ibeli4u

Share This Page