1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

PS3 VS XBox 360

Discussion in 'Teknologi & Gajet' started by Dihaz84, Nov 8, 2010.

Share This Page

  1. Dihaz84

    Newbie

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    salamsejahtera..
    Saya nak tanya mana yang lebih baik?
    Dari segi kasarnya dan banyak tanya pendapat orang PS3 adalah winner nya..manakala kawan aku banyak beli Xbox 360 (game nya lebih ok lagi berbanding PS3) . Maka aku pegi kedai sony dan nak test demo ps3 plak...PS3 aku main game FPS. Memang ok, graphic memang puas hati. dengan features lain dan aku pun trus interested nak beli. Harganya aku tak kesah sangat, apa yang aku nak yang paling best.

    Xbox plak aku tengok dari gamenya dia lebih byk daripada PS3 dan PS3 game lebih mahal dari Xbox. DAri segi game..memang Xbox win, tapi yang tak bestnya Xbox ni takder plak features lain cam wifi,play dvd macam ps3. wifi ada tapi kena beli lain. dua dua console pulak boleh main live..aku ada dengar PS3 bila main live laggy sikit..dan Xbox ok lagi..

    so mana pendapat korang?
     
  2. Loading...


  3. Syedz

    Senior

    Joined:
    Aug 31, 2008
    Messages:
    5,291
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    sorry la, saya 2-2 gadget di atas blom penah sentuh lagi....huhu, ketinggalan zaman skit
     
  4. rouke

    Newbie

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    693
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    klau saye..saye pilih xbox..biar pon tak penah usik..aritu saye ade terbace..tak ingat url nye..nanti ade xbox versi baru..mmg ade wifi skali..

    tak pon saye cadang kan TT google je..tulis PS3 vs XBOX..harap membantu
     
  5. zamrie

    Senior

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    815
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    kalau hantu game..dia akan letak xbox dan ps3 sebelah sebelah.. jadi kawan baik..tak gaduh gaduh.. tak da istilah terbaik antara 2 konsol tu. masing2 ada lebih dan kurang. kalo nak main game secara solo..dan tak nak keluar modal lebih untuk game.. xbox keputusan yang baik..sebab boleh modified..supaya boleh main game lanun. Lepas tu dah tak boleh main online sebab kena ban.. Kalo tak da masalah modal.. dan suka game online.. ps3 lebih baik..sebab boleh main online percuma..cuma game la mahal sikit.. kalau memang true gamer.. saya pon tak tahu sangat..sebab tak main game. tapi topik ni dah banyak di bincangkan..boleh rujuk forum2 lain untuk dapatkan maklumat..
     
  6. tukunkayu

    Newbie

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    508
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    2 2 best, boleh main game mortal kombat 9...release 2011.

    [video=youtube;1B7-pVHEbFs]http://www.youtube.com/watch?v=1B7-pVHEbFs[/video]
     
  7. Dihaz84

    Newbie

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    adoi..maslah modal no problem..aku memang dari dulu ada hajat dengan 2-2 console..cuma aku x nak beli dua dua. nampak macam 2 dua best.tapi belum decide lagi nak beli yang mana satu. beza harga pun skit jer lebih kuran 60 usd camtu..(baru compare).
    aku dua dua pernah main. xbox(main dgn kwn) PS3 (demo di kedai sony). overall nampak sama best dan sama boleh tahan..aku lebih suka main online drpd main offline..dan kadang kadang minat gak nak main offline. dah cek forum luar negara..tapi diaorang fan ps3 gaduh ngan fan xbox plak..tu nampak macam sama jer..
    tu nak mintak pedapat org mlaysia sia berfkiran terbukan dan tak suka gado gado.. aku ada pm org luar negara..jwpnya diaorang tentang xbox :
    Xbox tak baek lah..tanya plak ps3 laggy la..cela**e la..diaoran ckp..so aku tak nak jwpn camni..

    so,sesiapa yang pernah try..nak minta pendapat korang..skrg ni budget takder masalah...
     
  8. zamrie

    Senior

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    815
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    kalau tak nak beli 2 2..beli memana satu dulu la dihaz.. mmg 2 2 best pon.. takda istilah terbaik.. cuba tengok di youtube..banyak video yang buat review detail antara PS3 vs Xbox.. dari segi grafik dan game tu..tak ada beza besar..cuma depa isukan soal keselesaan..material.. benda benda fizikal.. ataupun dihaz pilih konsol berdasarkan game apa yang nak main... selalu jugak baca topik ps3 vs xbox ni (dulu-dulu).. kebanyakkan perbincangan berakhir dengan.. - beli kedua dua.
     
  9. miekof

    Newbie

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ikut aku PS3 pilihan terbaik.. aku dah pakai 3 console, xbox360, nintendo wii, dan latest ps3.. Tiap2 satu ada kelebihan masing2. Aku pilih ps3 sbb nak main online free tak macam xbox berbayar, dan group on9 ps3 malaysia ramai daripada xbox. Dari segi kos Blueray Disc dia agak mahal.. Tapi bleh dapat dgn harga murah di forum2 lowyat dan kita bleh jual game 2nd game di forum2 dgn harga yang berpatutan..
     
    • Like Like x 1
    #8 miekof, Nov 9, 2010
    Last edited: Nov 9, 2010
  10. Dihaz84

    Newbie

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    huih..mcm best jer ni..ty dengan info info camni..ni yang aku nak..org yg pernah main 2 dua console.dan nak mintak pengalaman dan boleh menguntungkan aku balik.
    saya tak kata mana mana terbaik.. saya tengok kedua best..cuma saya nak untung lebih daripada apa yang saya beli. kalau ada sesapa lagi yang pernah beli slah satu daripada console ni, nak mintak opinion. thank you bro miekof.
     
  11. Mohamad Rizwan Edris

    Newbie

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    949
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    sekarang ni sy main nintendo...hehe...xbox best juga,tapi tak sentuh lagi..
     
    #10 Mohamad Rizwan Edris, Nov 9, 2010
    Last edited: Nov 9, 2010
  12. miekof

    Newbie

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Bagi aku PS3 memuaskan hati aku.. walaupun Blueray dia mahal tapi tak bosan.. sbb bleh lepak dekat PShome.. bleh sembang2 chat, gathering semua kat situ.. skrg ni siap ada PShome malaysia,, so yg lepak2 kat situ group2 malaysia,, PShome tu dia macam sims la,, tapi lagi bestttt
     
  13. Dihaz84

    Newbie

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ok..saya ada tanya pasal PS3 home tu..memang best..dah try masa demo. macam sim la pulak. rasanya akan dicide tak lama lagi. Kalau jadi beli ps3, nanti saya pm bro suruh add hehe.. dan aku baru jer tengok Xbox Vs PS3 console war di Youtube...ada 12 round last last .dia ckp winner is PS3..hurmm...

    http://www.youtube.com/watch?v=l-mbGmKR60Q

    bro nak tanya skit, bro pernah try netflix di ps3 tak..working tak untuk netflix? dah try tengok movie sana tak by ps3.
     
    #12 Dihaz84, Nov 9, 2010
    Last edited: Nov 9, 2010
  14. amim

    Senior

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    749
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    dua dua ni saye xde lagi.. tapi saye lebih berminat pada ps3 :)
     
  15. Dihaz84

    Newbie

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    grab la..tangok mana satu bbest..
     
  16. miekof

    Newbie

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tak try lg,, support ke... aku lyn game je...huhu:D
     
  17. zamrie

    Senior

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    815
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    dia kena connect dengan kabel LAN ka miekof? ka boleh wireless ja..
     
  18. Dihaz84

    Newbie

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    LAN rasanya lebih laju..aku ada gak pakai wireless. kadang kadang lambat pulak.
    tapi dah confimr beli ps3 bulan ni. Dah ramai sangat yang cakap game uncharted 2 among thieves , GOW III, atau Battlefield: bad company dan RE5 best giler. aku pun ada gak tengok orang display demo game ni di kedai kedai.
    PS3 gak kawan aku ckp, memupuk player main sampai habis, tu sebabnya disc blue ray mahal. sebelum ni aku ada ps2.disc pirate.belum habis sampai ending satu game aku dah pi main game lain pulak. So, kita akan lebih menghargai lah nampaknya.
     
  19. miekof

    Newbie

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    GOW3 3 hari je aku habiskan.. mmg best gilerrr... tapi takda multiplayer... single player sahaja
     
  20. Dihaz84

    Newbie

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    boleh trade ngan aku kalau udah abeh main..
     
  21. Ryan80

    Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Xbox 360 controller dia bagus.

    Untuk FPS memang smooth. Marathon Halo 3 dan rakan-rakan pun tak penat.



    PlayStation 3

    Controller tak sebaik Xbox 360. Tapi selection game dia bagus-bagus.
    Sangat berbaloi membeli PS3 semata-mata untuk Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots dan Uncharted 2 (aku vote as game terbaik sepanjang zaman).
     

ibeli4u

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. beli ps3 malaysia

    ,
  2. kelebihan ps4 berbanding xbox360

    ,
  3. kelebihan ps3