Platform Terbaik untuk Trading Forex

Discussion in 'Online Stock & Forex' started by nasrun, Jun 2, 2008.

By nasrun on Jun 2, 2008 at 12:40 AM
  1. nasrun

    nasrun
    uix_expand uix_collapse
    Super Senior

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    559
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Assalamualaikum,

    Saya ingin bertanya kepada semua broker-broker forex di WC.

    Apakah platform yang paling baik untuk trading dalam forex.

    Sekarang ini saya trading dalam Crown Forex dan Interbank.

    Terima kasih, di harap dapat membantu.
     
  2. Loading...


Sub-Categories: This article has no sub-categories

Share This Page

Comments

Discussion in 'Online Stock & Forex' started by nasrun, Jun 2, 2008.

    1. bmpower
      bmpower
      untuk kemudahan withdraw dan deposit, better lite forex. senang dan mudah. nak withdraw, deposit, guna maybak2u atau cimb bank.


      Forex world | LiteForex


      amat sesuai untuk warga malaysia.
    2. Jebatfx
      Jebatfx
      pendapat saya pula, betul di liteforex mudah nak depo/withdraw tapi cuba fikirkan masalah tak boleh login seperti yg berlaku pada bulan lepas, masalah scam spike dan delay. Liteforex menjadi poplar kerana ramai orang malaysia yang promote kerana mudah untuk join sistem affiliates mereka.

      Sebaiknya you buat kajian menyeluruh dan buat keputusan. Paling penting bagi saya, adakah awak dah betul bersedia untuk live trading ataupun belum. Itu lagi penting. If you rasa dah bersedia, then cubala cari broker yg betul betul sah seperti fxcm dan Ibfx.

      sekian.
    3. CashXp
      CashXp
      saya dah started testing demo akaun baru jumpa forum ni...
      registered dgn broker omputih...
      nak trade sendiri payah.. so sekarang tgh test trading robot
      kalau menjadi then I will start live account :)
    4. Jebatfx
      Jebatfx
      nasihat saya hati hati guna EA.... u kena tahu market dalam phase apa...
    5. nasrun
      nasrun
      Aku dah start trading real.. Dan menggunakan platform Crownforex.

      Jebat, awk IB untuk paltform FXCM or IBfx?
    6. Jebatfx
      Jebatfx
      salam,

      saya IB untuk Ibfx la bro.... dari segi withdraw elok fxcm la kerana ada debit card tapi dari segi lot size... elok Ibfx kerana mini acc nya ada micor lot.

      anyway good luck on your trading ya.
    7. CashXp
      CashXp
      Dah dua minggu EA aku running.. semua untung je...
      hmmm betul ke akaun demo ni???
    8. Nastrade
      Nastrade
      Biasa la tu.. trading tanpa perasaan takut. Mesti untung je... Cuba ko trade real account, masukkan usd1000, baru buleh tahu emosi ko terganggu ke tak waktu trading tu. :)
    9. copernicus
      copernicus
      terima kasih Jebatfx. ini dapat saya jadikan panduan nanti saya nak mula melabur nanti... :)
    10. niyarisu
      niyarisu
      emmmmm......... link tu link affiliate ker.....? kalau yer, sila klik signature sayer yer.... ader panduan2 berguna di sana..... :D
    11. Jebatfx
      Jebatfx
      hati hati spike, delay dan masalah login di liteforex.
    12. benQ
      benQ
      ok untuk pemilihan platform dan broker, seelok eloknya membuat research and survey terlebih dahulu. Ada 2 jenis platform yang popular iaitu JAVA dan MT4. Mt4 neh dia lebih mudah untuk market technician atau forcaster mcm abg jebat huhu.

      Ada beberape broker yang oke seperti oanda interbankfx dan Nortfinance.

      Oanda = fxtrade.oanda.com

      oanda kelebihan dia cuma pada spread .. spread diaorg offer murah. Eu just 0.9 berbanding IBFX dan NF cuma 2.

      Tetapi platform Oanda agak rumit sedikit untuk di kendali kan.

      IBFX dan NF lebih kurang cuma IBFX punya support lagi bes.

      Litefx saya da try.. jujur saya cakap diaorg tu giler.. server lembab kadang2 gap x pasal2. Lepastu price delay, support lembab.

      sekian sahaja. Terima kasih. :)
    13. ssufian
      ssufian
      sekadar berkongsi pendapat yang tak seberapa...

      sebenarnya pada pendapat saya elok lah kita pilih broker yang sah bukan sahaja mempunyai lesen perniagaan tetapi juga berdaftar dengan badan2 pemantau seperti NFA, FSA, SFC dan sebagainya... dan dalam kes ni seperti yang diberitahu kepada saya... NFA yang paling strict...

      lesen perniagaan, semua orang boleh apply lesen perniagaan... tapi kalau nak register dalam badan2 pemantau macam NFA, FSA, SFC semua tu... kena melalui macam2 proses... dan selalunya pemantauan dibuat dari semasa ke semasa dan once ada complaint kita boleh check terus dalam website2 badan pemantau tu dan mungkin kalau dah terlalu banyak sangat complaint... badan2 pemantau tersebut akan gugurkan status mereka...

      buat masa ni... hanya 2 broker yang saya tau okay... IBFX dan FXCM... lain2 broker yang berlesen dan berdaftar tu saya tak pasti pulak...
    14. ea.income
      ea.income
      dah 3 tahun guna ibfx..ok je lum ada prob..wlp ramai yg cakap tak best..

      yg penting withdraw duit cepat hehehhe 24jam dan regulated
    15. gmos
      gmos
      ibfx juga disini :)
      transaksi keluar masuk guna publicbank visa debitcard.. setakat ni no problemo :D
    16. zaik
      zaik
      sebenarnye ape forex 2?leh tolong jelaskan?
    17. Nik
      Nik
      Ermm..Forex tue..adalah Pertukaran mata wang asing..nak tahu lebih jelas download ebook rahsiaforex ni.:)
    18. labur2u2
      labur2u2
      90% pelabur forex mengalami kerugian. Beranikah anda mengambil risiko membuat pelaburan forex. Hanya yang pakar sahaja mendapat untung, juka anda trading berdasarkan nafsu anda pasti akan rugi.
      Jika anda berminat tetapi tiada masa saya akan lakukan untuk anda. Anda bagi modal dan keuntungan akan dibahagi nisbah 70:30. Anda mendapat 70% untung dan saya 30%.


      UNTUK LEBIH LANJUT KLIK DI SINI


      :rolleyes:
      [​IMG]
    19. Jebatfx
      Jebatfx
      jgn labur jadi lebur dah la.

    Share This Page

Share This Page