1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Petua mengelakkan kehamilan

Discussion in 'Health & Fitness' started by Gear1, Jan 3, 2012.

Share This Page

  1. Gear1

    freshman

    Joined:
    Jan 3, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam kalian,

    Nak tanya tentang petua untuk mengelakkan kehamilan. Kawan baik saya sejak sekolah menengah telah terlanjur dengan teman lelaki nya. sekarang dia menangis dan gelisah sebab period dia dah lambat seminggu. and teman lelaki dia buat tak endah. hanya saya lah tempat dia mintak pertolongan.

    nak tahu ada tak petua nk elakkan kehamilan?

    and ape boleh buat nk (petua) elakkan kandungan dari terus kekal kalau sudah hamil?


    Saya pon turut risau dengan dia ni. harap ada sape2 dapat bantu.
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. NikHisyam

    Newbie

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    614
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hamboih! First post da kasi kontroversi. :D
     
  5. taukereload

    Newbie

    Joined:
    Nov 6, 2010
    Messages:
    808
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Saper soh buat keje haram... aiiiseeehhhh... klu dah kawen berbulan2 tak period pun tak risau.. cuma pgi jumpa doktor je la... hehehe
     
  6. seriuzbiznez

    Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    lau btl da mengandung,suh dy kawen cpt2 sbln anak lam perut tu x ley binkan atas nama laki tu..cian baby tu..
     
  7. zakeri

    Senior

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    4,811
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    wajib kahwin ni.. bukan nak elak mengandung....!@#$$^%$#@
     
  8. putera izman

    Newbie

    Joined:
    Jan 1, 2012
    Messages:
    314
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ooo...saya ada petuanya tapi saya tak berani nak bagi takut subahat dosanya terpaksa saya tanggung..budak kecil 2 tak berdosa yang bersalah ibunya.Saya tak sanggup tgk janin/bayi tak bersalah digugurkan pada pandagan saya suh la member wat report nt pasti teman lelakinya terpaksa la bertanggung jawab kalau tak duk dalam jail
     
  9. NikHisyam

    Newbie

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    614
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    rasanya ade ahli WC yang buat ebook pasal keterlanjuran.. try search..

    tapi better kawin je la.. da cukup umo kan? kesian anak yang dikandung tu, tak bersalah pon..

    pandai buat pandai tanggung.. :D
     
  10. NasirBP

    Newbie

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    1,181
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Perkara dh trjadi x leh undur balik... & xde petua utk mengelak kehamilan seperti ni & di larang keras warga wc utk memberi petua yg berkaitan . TT minta petua elak kehamilan yg telah terjadi (tu bahasa sopan) .. atau sbenarnya minta petua utk gugurkan kandungan ?
     
  11. abutalib

    Senior

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    4,053
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Kalau nak elakkan bermakna membunuh janin dalam perut tu la :)
     
  12. syed03smart

    Newbie

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    biar jer buncit perut dia tue, tgk boyfriend nk bt mcm mane...mesti cuak giler, dh pndai bt pndai tnggung la...petua mcm nie pn ada..dunia2...
     
  13. Joe Fizzow

    Senior

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    722
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Ada juga mcm ni? Kawin je la...
     
  14. Gear1

    freshman

    Joined:
    Jan 3, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Tadi baru on fon dengan dia. ngangis gila2 saya dah tak tahu nk buat ape. dia tanak parents dia tahu sebab tgh blaja lagi. pening saya dibuat nya. ntah macam mana nk menolong. anyway, terima kasih atas nasihat saudara sekalian.
     
  15. Dr. Peace

    Newbie

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,732
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    pendapat sy.. kahwinkan je.. cari lelaki tu suruh btanggungjawab.. dan suruh kwn awk tu bertaubat.. bila dah terlanjur dah satu dosa, nak bunuh bayi lg satu dosa.. cukuplah sekadar terlanjur.. jgn ditambah lg.. jdkan satu pengajaran supaya jgn termakan pujuk rayu lelaki yg mcm itu lg..

    petua terbaik utk ELAK KEHAMILAN = JANGAN BERZINA.. :D
     
  16. NikHisyam

    Newbie

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    614
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    petua yang simple dan mudah, tapi terbukti berkesan! hahaha! :D
     
  17. Halfeez92

    Newbie

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    perh, macam-macam la.. dah tau la best, tapi berisiko tinggi, dapat dosa lagi tu huhu...
     
  18. shafiq

    Newbie

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    746
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Orang kawin nak anak....:)

    Knp pula nak elak kehamilan ni..hiii..:)
     
  19. sarialong

    Newbie

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    suruh boipren dia b/tjwb..tu je jln penyelesaian..settle ngan mak bapak fmly..malu tolak tepi aa..masa buat dlu xingat plak malu..
     
  20. aminbeb

    Senior

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    walaupun boyfriend tu bertanggungjawab tapi status baby yg bakal lahir nanti tetap tak leh nak dinasabkan (bin) dgn si laki (b/f) tu. anak tak sah taraf. Cian baby tu X(
     

ibeli4u

Share This Page