Pertandingan Melukis Komik | Menangi Hadiah Wang Tunai

Discussion in 'WTS : Pengiklanan & Pemasaran' started by waidakmy, Aug 5, 2008.

Share This Page

  1. waidakmy

    Senior

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Messages:
    258
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Salam dan khabar baik warga WC,

    Walaupun dah banyak pertandingan sekarang ini, saya ingin memeriahkan lagi suasana di forum WC dengan

    Pertandingan Komik Komputer di Wanita & Komputer

    Jika selama ini, anda melukis komik secara suka2. Apa kata anda tunjukkan pula skill anda yang mampu membuatkan anda memenangi RM100?

    Penerangan lanjut untuk anda yang berminat di bawah..

    TAMBAHAN 12/8/2008

    Memandangkan saya rasa tempoh 2 minggu tu terlalu singkat untuk anda melukis komik heh, tempoh pertandingan telah dilanjutkan sehingga 31/8. Ini bermakna anda ada masa 2 minggu lebih untuk hantar komik anda. Yang masih berminat untuk join, peluang masih dibuka..Jangan lepaskan peluang ini!


    Selamat melukis!!

    PS: Jika saya tak membalas sebarang pm anda atau thread di sini, boleh email saya di admin [at] waidakmy.com.

     
    #1 waidakmy, Aug 5, 2008
    Last edited: Aug 12, 2008
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. TheReds

    Senior

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    2,375
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    ni kalau ubi masuk ni..
    abis la orang lain x leh cari makan..:D
     
  5. waidakmy

    Senior

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Messages:
    258
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    belum cuba belum tau.. :D
     
  6. waidakmy

    Senior

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Messages:
    258
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Tambahan :-

    Kepada sesiapa yang berminat, harap dapat daftarkan diri dengan menghantar email kepada pihak waidakmy.com. Tiada had masa, janji sempat untuk hantar komik sebelum 18/8

    Terima Kasih! :)
     
  7. copernicus

    Senior

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Messages:
    840
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    wah... bagus ni... :) nak cubalah... time-time rileks
    kepala... mana tahu timbul ide... huhuhu... :D

    p/s: pertama kali tengok orang sediakan hadiah kepada
    orang ramai sebelum hari jadinya... selalunya pada
    hari jadinya... tahniah waidakmy... :)
     
  8. ckstar

    Newbie

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    dh lama sgt tinggal dunia komik ni..
    teringin gak la nak cuba2...
    asah skil y dh lama bkarat nih..
    hahahaha...
     
    #6 ckstar, Aug 5, 2008
    Last edited: Aug 5, 2008
  9. kakeru

    Newbie

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    199
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hurmm..sounds good. Bley join gak nih.. :)
     
  10. waidakmy

    Senior

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Messages:
    258
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    copernicus, ckstar, kakeru,
    kalau dah confirm nak masuk jangan lupa daftar :) Mudah saya nak track siapa yang nak masuk. Sambil2 tu, boleh saya hantar email direct ke anda kalau saya jumpa komik utk anda semua buat panduan..

    cara daftar:-
    hantar email kosong kat admin[at]waidakmy.com (ganti [at] dengan @) dengan subjek "daftar pertandingan komik waidakmy.com"

    itu je..mudah sgt :)

    siapa2 nak masuk..mari2..banyak lagi kekosongan..tiada had..jika masih skeptikal dan masih bertanya "apa yang saya dapat dgn masuk pertandingan ni?"

    ini apa yang anda akan dapat..
    1- dapat menang duit RM100
    2- asah skill melukis komik
    3- jika anda ada website/blog, saya akan letak link ke website/blog anda sekali, dah promosi percuma ni :D
    4- tambah koleksi portfolio anda, manalah tahu ada yg berminat dengan komik anda
    5- akan dipertimbangkan untuk join projek saya akan datang

    ps: copernicus,saya bagi hadiah masa hari jadi saya tu. tarikh pemenang diumumkan kan sebulan lagi.. :)
     
  11. emio

    Newbie

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    :rolleyes:
     
  12. rwan

    Newbie

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    menarik juga ni....
     
  13. waidakmy

    Senior

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Messages:
    258
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    emio, rwan,
    berminat? jangan lupa daftar :)

    nak daftar di Wanita & Komputer di tab "pertandingan komik" pun boleh. daftar di ruang komen..

    jumpa lagi..

    ps: setakat ini dah ada beberapa orang yang mendaftar..mari memeriahkan lagi pertandingan ni!
     
  14. abdfatah

    Senior

    Joined:
    May 22, 2007
    Messages:
    6,622
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    nak belajar dengan ubi dulu laaa lepas nih camner nak lukis komik...
     
  15. waidakmy

    Senior

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Messages:
    258
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    :)

    komik tak semestinya perlu menonjolkan orang..saya pernah jumpa komik hanya berwatakkan lukisan orang lidi..yang penting bermesej, dan sampai maksudnya kepada pembaca..kalau kelakar itu dah jadi plus point :)
     
  16. gibby

    freshman

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ader ym x??
    Sorry..saya baru lg kat sini
     
  17. gibby

    freshman

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Huhu...Aku pandai lukis jew..malangnya aku x pandai tulis cherita..:(
     
  18. waidakmy

    Senior

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Messages:
    258
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    gibby,
    saya jarang online ym, tapi awak boleh email saya di admin[at]waidakmy.com (gantikan [at] dengan @)

    kalau awak perasan (jika baca sampai habis la :p ), penyertaan sehingga 2 orang dibenarkan. saya dah bagi hint tu..awak lukis, kawan awak buat cerita atau storyboard.

    jangan lupa daftar jika berminat :) (cara mendaftar ada diceritakan di post pertama)
     
  19. gibby

    freshman

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hehe...Dah daftar dah...Bagitau kalau nama saya belum didaftar k...
     
  20. waidakmy

    Senior

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Messages:
    258
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    tempoh hantar komik dilanjutkan sehingga 31/8, jadi ada masa 2 minggu lebih lagi untuk hantar..

    macam kejam la pula rasa minta orang lukis komik dalam masa 2 minggu heh

    sudah gibby..terima kasih :)

     

ibeli4u

Share This Page