1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Perniagaan yang Paling Untung pada Bulan Ranadhan?

Discussion in 'Sembang Umum' started by JenamaOnline, Aug 2, 2010.

Share This Page

  1. JenamaOnline

    Newbie

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    6,548
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Salam Sejahtera,

    Kepada warga WC hari ni saya nak berkongsi berita bisnes di bulan ramadhan yang paling menguntungkan tapi terhad jeee cuba baca laporan di bawah....

    satu tapak boleh jual RM400-RM500 kalau dapat jual 10 tapak dah berapa yerrr tapi yang pelik tak kaya-kaya juga mereka2 niii agaknya duit tak berkat hehehehehehehehe :D

    Yang ni nak di labelkan sebagai apa yaaaa penipuan terpilih heheheheehe

    [​IMG]
     
    #1 JenamaOnline, Aug 2, 2010
    Last edited: Aug 3, 2010
  2. Loading...


  3. Rushaidin

    Newbie

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    670
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Perniagaan jual tapak ke yg TT maksudkan?
     
  4. emf

    emf
    Newbie

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    190
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Banyak tu....untung atas angin aje.....itu la kaya kejap aje...lps tu kayap...
     
  5. JenamaOnline

    Newbie

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    6,548
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    hahaaha apa lagi kes dah berkurun aysik dengan ayat DBKL nafi peniaga merungut, wartawan menyamar dan jumpa ulat, ulang ayat yang sama sampai kiamat hahahahahahahaha
     
  6. Hakim Najili

    Senior

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    1,749
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    alah sama macam black hat jugak nie, cuma ini blakchat offline
     
  7. JenamaOnline

    Newbie

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    6,548
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    he he he he he offline pun ada black hat juga ya bro hahahahahahha semuanya mahu cepat mudah senaang....
     
  8. PinguSpy

    Senior

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    inilah dinamakan "amik kesempatan" ...
    kalau lh aku owner tapak2 tu dan aku juga kaya.. aku kasi FREE je..
    asalkan best tgk org melayu berniaga.. + maju..
    sebab bukan senang nk tgk melayu berniaga..
     
  9. armangs

    Newbie

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    248
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kat KL ni yg ambik untung atas angin ni besepah.. pihak berkuasa pun ada jugak sikit2 ambik untung atas angin.. jadi tak heran la kalo staement yang sama keluar setiap tahun.. terutama dekat puasa n raya
     
  10. codak

    Newbie

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    567
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    makanan la pe lagi hehe
     
  11. johnjimat

    Senior

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Messages:
    2,882
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    thn lps bapak sy susah payah nk apply tapak tuk mat indon sorng ni,siap mak sy tlg niaga skali.. tapi die xdpt upah, dpt la air 2 plastik... (jual air) .. last2 ble da abis niaga tuk bln pose tu, die byr sekian2 je. byr lps duit tapak je, xlaku katenyer.. bapak sy bersusah2 pi apply, dgn sakitnyer,minyak keta lagi.. xde pon mereka nk bg.. tgk2 bg had tu je.. mmg thn ni xkasi peluang kt mereka.. kedekut, duit dpt da antr blk kg la tu
     
  12. yushjas

    Newbie

    Joined:
    Jun 28, 2006
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    haa.. makanan kann..
    kuih raya pun makanan jugak

    dulu-dulu orang jual kad raya. memang buat duit jual kad raya masa tu...

    agaknya apa yang mendapat sambutan hangat untuk dijual secara online di musim hari raya yerr?
    kalau di negara barat, orang jual gift dan permainan kanak-kanak di musim krismas.
     
  13. laser

    Newbie

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    2,005
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    memang la tak kaya..jual tapak untung sekali je..

    cuba guna tapak tu untuk jual kuih..konfem untuk hari² RM500..

    kalau sebulan dah RM15k
     
  14. DwenRasid

    Newbie

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    2,202
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ni hanya nak amik kesempatan sahaja...bulan puasa pun nak cekik darah sampai beribu ribu mintak....sedangkan bulan puasa adalah bulan amal
     
  15. JenamaOnline

    Newbie

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    6,548
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    bro cantik siggy heheheheeh kesempatan apa tuu kemusnahan hahahhaha
     
  16. JenamaOnline

    Newbie

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    6,548
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Kita jual kuih raya pun boleh online, banyak lagi kopiah kee cari yang tren terkini atau apa2 je laaa hiasan raya niii hehehehe banyak tuu bagi idea heheheeheh..

    masalahnya tak berfikir macam tuu orang kita niii kata dapat kawasan balak tak pernah dengar aku orang kita di panggil tokey balak hahhahahahaha pasai apa jual kawasan huhuhuhuhuhu
     
  17. JenamaOnline

    Newbie

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    6,548
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    orang kita memang terkenal dengan sikap pemurah heheheheh dah laa tu lain kali tolong bangsa sendiri dulu jangan dok ajak masuk skim cepat kayap jeee heheheeheh
     
  18. halifsaat

    freshman

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kat KL ni yg ambik untung atas angin ni besepah.. pihak berkuasa pun ada jugak sikit2 ambik untung atas angin.. jadi tak heran la kalo staement yang sama keluar setiap tahun.. terutama dekat puasa n raya ....

    Armangs u are right!
     
  19. halmy

    Newbie

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    pendapat aku la kan, bulan puasa ni klu nak ambik kesempatan meniaga, boleh cuba jual baju perempuan ready made. sbb biasanya bulan puasa tukang2 jahit dah tak ambik tempahan utk baju raya.
     
  20. JenamaOnline

    Newbie

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    6,548
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    yaaa betul tuu pernah tanya kedai jahit ambik tempahan lagi tak..? dengan bangganya dia jawab bulan 5 dah tutup hahahahahahahaaha
     
  21. yushjas

    Newbie

    Joined:
    Jun 28, 2006
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Kopiah........? ermmnn.. ok. good
    sat nanti akan wujud kopiah.com hehe...

    thanks
     

ibeli4u

Share This Page