1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Perniagaan untuk dijual; income average RM 1500 per month

Discussion in 'WTS : Pengiklanan & Pemasaran' started by judinjama, Dec 2, 2008.

Share This Page

  1. judinjama

    Newbie

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    241
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

    Saya pemilik kepada laman web Kerawang.Net bercadang nak jual perniagaan yang dijalankan oleh kerawang.net. Ia termasuk laman web + produk. Nama "The Kerawang Collection" sangat kuat untuk sasaran nichenya.

    The Kerawang Collection start masuk pasaran guna subpage dari anakmalaysia.com sahaja pada Oktober 2007 dan dapat menghasilkan jualan lebih dari 1200 unit CD. Lepas tu pindah ke website BisnesCD.com. sehingga laa ogos 2008.

    Ogos 2008 saya rebrand dengan mengeluarkan V2 dan sehingga sekarang menghasilkan jualan lebih dari 400 unit dalam tempoh sehingga sekarang.

    Saya dapat antara 2-4 order sehari. income antara RM1500 - RM2+++ sebulan. Dalam bulan ramadhan saya dapat RM4+++ dengan website ini sahaja.

    boleh klik screenshoot dibawah. Jam 7.30pm 2 Dec 2008.

    [​IMG]

    Pasaran saya ialah graphic designer, photographer dan yg lain-lain. Pasaran saya 95% dari Malaysia 5% dari Indonesia, UK & US.

    Sebab saya nak jual. Takder sebab. Saja jer.. memang sayang giler. Hohohohoho terjejas income woo kalau jual website nih. Tapi kalau sesapa yg boleh bagi best price sy on jerr... ;)

    Sesapa yang berminat boleh hubungi saya melalui PM.

    BIN price RM47k

    BID price start RM1 ;)
     
    #1 judinjama, Dec 2, 2008
    Last edited: Dec 2, 2008
  2. Loading...


  3. judinjama

    Newbie

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    241
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    website + produk sahaja..

    list saya tak masuk senarai...
     
  4. kodin

    Senior

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    948
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    disebabkan ada BIN & BID, nk tau bile offer nih nk closed? bleh gak saya bid :D
     
  5. judinjama

    Newbie

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    241
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    saya akan maklumkan nanti bila offer closed.
     
  6. ijamidayu

    Newbie

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    3,038
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Wah.. Masyuk.. Awat nak juai bro..
     
  7. richzuan

    Newbie

    Joined:
    Apr 13, 2008
    Messages:
    817
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    saja nak bg peluang kat orang muda ke? hehe..mahal sgt tu
     
  8. RajaKamil

    RajaKamil Kawan WC Premium
    Active

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    6,752
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +32 / 0 / -0
    saya bid RM1.01 (hehe, increment tak set lagi ni)
     
  9. nuwa

    Newbie

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    210
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    saya up sikit bid. rm2.. :)
     
  10. syuxx

    Senior

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    3,347
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    saya bid RM 20
     
  11. izzat3114

    Newbie

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hmm..harga yg tinggi tu 47k.. tp melihat kepada apa yg bakal pembeli dapat..rasanya worth juga..

    bro, selain kat wc, kat mana lagi bro wat offer ni? nk jugak tahu kan..mana tahu ada bukak offer kat forum lain jugak..
     
  12. judinjama

    Newbie

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    241
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Cerita sket yer.. last year punya kisah. Aku pernah offer kat seorang teman (IM jugak) dengan harga ratus RM jer. dengan domain. waktu tu aku jual kat bisnescd.com. aku cakap kat dia soh rebrand balik dan mungkin sale boleh naik berganda lagi. dengan moncong sombong dia cakap boleh jual kerrr... mcm blh jalan jer. dia agak tak percaya dengan penerangan aku. silapnya aku tak tunjuk akaun bank aku kat dia waktu tu. yer laa sembang kedai kopi jer.. then dia mintak pada harga RM100 jer.. waaaaaaa mcm nak menangis jer. punya laa rendah martabat web aku tu..

    last2 aku cakap tak nak beli takper laaa. aku teruskan ajer laa.. Alhamdulillah aku terbaca tulisan Abg lang (dia pakai nick Code7 kt wc) dalam websitenya Rahziaebiz.com tentang KAIZEN. Hangpa baca sendiri. then aku rebrand semula dan sehingga sekarang produk sentiasa HOT dan mendapat permintaan.

    Kenapa aku letak 47k?
    Hangpa rasa aku nak jual betul ker? Hahahahaha.. kalau kena pada harganya aku mmg akan jual. Tapi disebalik 47k dan start bid aku letak RM1 jer, aku sebenarnya nak tgk sejauh mana penilaian org terhadap website nih. sejauh mana org berani letak harga utk website nih.
    kalau aku letak 1k pon belum tentu akan ada yg nak sambar. hahahaha.. tapi hakikatnya seperti sc email aku kat atas. frankly hari ni hari raya sehingga jam ini (6 ptg) aku hanya ada satu sale jer. biasa laa raya..

    ada sowang encik yg budiman, rasanya dia baru reg kat wc nih dia pm aku dan letak harga RM3k. tgk pos dia 0 lg.. thats the highest
     

ibeli4u

Share This Page