1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Pengedar Produk Dari China...

Discussion in 'WTS : Pengiklanan & Pemasaran' started by emzek, Aug 4, 2007.

Share This Page

  1. emzek

    Newbie

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kepada sesiapa yg ingin order barang terus dari China blh pm sy.. tak kira ape jenis produk... insya'Allah sy blh uruskan...
     
  2. Loading...


  3. yusli

    Newbie

    Joined:
    Jun 11, 2006
    Messages:
    334
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    nak kena ode 1 kontena ke. kalau sikt camne. Cth alat tulis utk dijual di koperasi sekolah.
     
  4. mydeuter

    Newbie

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    barang apa yg ade ?
     
  5. blalang

    Newbie

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    348
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ni boleh buat kedai 2 ringgit ker?
     
  6. emzek

    Newbie

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    xde la sampai satu kontena.. tp kite ade min order la..
    alatulis pun ade...
     
  7. emzek

    Newbie

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    mcm2 brg ade.. rasenye kalau nak list kat sini memang byk la..

    so skrg bgtau sy ape yg awk fikir nak biz.. insya'Allah sy blh tolong...
     
  8. Filzan

    Newbie

    Joined:
    Dec 28, 2005
    Messages:
    295
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    emzek,
    you mmg di china skrg atau you ada main supplier/contact kat sana?
     
  9. aku

    aku
    Senior

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    2,066
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +9 / 0 / -0
    rasanya dia di china.. aku ada terbaca di mana tah..

    berkenaan pesan guna kontena tu.. tak perlu risau, memang ramai orang buat pesan banyak barang dalam 1 kontena..

    jadi, nasihat aku.. korang gunakan emzek ni sehabis boleh :D

    perfume ada?
     
  10. emzek

    Newbie

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    yup.. mmg kat china skrg ni...
     
  11. emzek

    Newbie

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    guna aku untuk ape tu?? hehe... tq aku!

    perfume tgh survey skrg ni... nanti ade info aku bgtau kau...
     
  12. ajibtu

    Senior

    Joined:
    Jul 10, 2006
    Messages:
    880
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    aku pun nak promote gak .. heheheh

    kalo ada yg nak import barang dari indon contac aku..


    :) :)
     
  13. emzek

    Newbie

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ape brg yg ade kat sane..? ape yg kau slalu supply?
     
  14. emzek

    Newbie

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    aku jugak ade wat biz trip ke Guangzhou.. kalau ade sesape bminat blh pm atau email...
     
  15. emieglobal

    freshman

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Bro, aku nak berniaga necktie? Boleh dapatkan list harga ngan minima order and patern produk?

    email : emieglobal@gmail.com
     
    #14 emieglobal, Aug 23, 2008
    Last edited: Aug 23, 2008
  16. emieglobal

    freshman

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam Bro?

    Ko suggestlah produk apa boleh buat duit kat sini. Aku baru nak cuba bidang biz.. nak buat trading, ambik barang pukal n jual sendiri? Camner eek? boleh tolong?

    terimakasih
     
  17. ajibtu

    Senior

    Joined:
    Jul 10, 2006
    Messages:
    880
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    best ni. susah nak dapat org kita di sana.. link best ni saya bookmark. :)

    kalau ada yg nak order barang dari cina.. pakat share disini.. bleh bro emzek ni hantar sekali satu container .. lebih save... aku teringin nak beli barang cina tapi xde modal sangat..


    nak tanya bro emzek.. sebab saya pun selalu urus export import jugak..

    di sana kene urus custom clearance kan
    Ada sewa nama syarikat tak untuk export..
    nanti masuk dalam cost shiping..
    Kalau kurang dari 1 container pakai system cubic m3.
    1 cubic brapa rm diaorg charge.

    maybe emzek bleh letak pakej shiping di sini. baru customer bleh kira buget balik.

    cam shiping door2door , port2port .
     
  18. NayanMohd

    Newbie

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Saya pun minat nak jual produk fizikal. Tapi tak tau nak beli di mana.

    Alang-alang dah ada emzek, boleh la teruskan niat ni...

    Kena senarai dulu barang apa nak beli...

    .


    .
     
  19. zakri

    Senior

    Joined:
    Jan 29, 2007
    Messages:
    577
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    emzek,
    Boleh you tolong surveykan pampers. Kalau boleh pampers yang boleh telap air banyak sikit. Yelah, kalau pampers boleh tampung air sikit baik beli je kat mesia nie.

    Kalau yang jenis itu, dapat harga murah pula, maybe saya nak buka kedai pampers. Termasuk kedua2 sekali. Pampers baby dan orang tua.

    Berkenaan biz trip camne pakej dia emzek? boleh cite kat sini maybe kengkawan yang lain pun teringin pergi. Aku pun teingin nak pergi Global Sources kat sana . rujukan http://www.globalsources.com
     
  20. annejbiz

    freshman

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam 1Malaysia,

    Saya berminat nak mula business dengan menjual produk China. Saya nak order handbag, kasut, baju, & earings. Macam mana nak order dr u?


    Thanks
     
  21. habza edar

    freshman

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kasut nike,adidas,puma ad x?
     

ibeli4u

Share This Page