31/12/2015

Pemain Bola Sepak Antarabangsa Beragama Islam

Discussion in 'Sukan' started by amer_addin, Oct 15, 2010.

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.

Share This Page

 1. amer_addin

  amer_addin
  Expand Collapse
  freshman

  Joined:
  Oct 6, 2010
  Messages:
  51
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  1) Nicolas Anelka @ Abdul-Salam Bilal (Perancis & Chelsea)

  [​IMG]


  - Nicolas Anelka pemain yg sering diperhatikan oleh saya juga telah menjadi seorang Islam ketika dia merumput di Fenerbahce Turki. Dia penyerang yang terkenal dan tidak dapat dinafikan lagi kehebatannya di peringkat antarabangsa.

  2) Mesut Ozil (Jerman & Real Madrid)

  [​IMG]

  - Bintang dunia yang baru menjelma ketika Piala Dunia 2010. Beliau adalah seorang midfielder dan juga boleh bermain sebagai penyerang. Saya amat tidak menyangka Ozil ini beragama Islam. Setiap kali masuk ke padang, dia akan menadah tangan berdoa. Memohon kemenangan dan keberkatan barangkali.


  3) Frédéric Kanouté (Mali & Sevilla)

  - Nama penuhnya adalah Frédéric "Fredi" Oumar Kanouté. Bapaknya pulak bernama Mehmet Kanoute. Sekarang Frédéric Kanouté bermain di La Liga bersama kelab Sevilla.Beliau dulu pernah beraksi di England bersama Tottenham Hotspur (Spurs). Beliau telah mengamalkan ajaran Islam dalam usia 20-an. Ada satu ketika beliau meraikan jaringan gol dengan membuka jerseynya dan menunujukkan baju yang dipakai di dalamnya yang tertulis ‘Free Palestin’ sehinggakan pihak undang-undang Sepanyol ingin mengambil tindakan terhadapnya.

  4) Robin Van Persie (Belanda & Arsenal)

  - Penyerang yang beraksi untuk Arsenal ini memeluk Islam kerana mengahwini isterinya, Bouchra yang beragama Islam. Beliau mempunyai seorang anak yang diberi nama Shaqueel yang lahir pada 2006.


  5) Frank Bilal Ribery (Perancis & Bayern Munich)

  - Ribery mengakui bahwa Islam adalah sumber kekuatannnya di dalam dan di luar lapangan. Terutama ketika ia mengalami masalah sukar dalam kariernya dan ia menemukan Islam yang memberi kedamaian.

  6) Yaya Toure & Kolo Toure (Ivory Coast & Manhester City)  7) Khalid Boulahrouz ( Belanda & Stuttgart)  8) Samir Nasri (Perancis & Arsenal)


  9) Lee Woon-Jae (Korea Selatan & Suwon Bluewings)  10) Karim Benzema (Perancis & Real Madrid)

  ===>>> Lagi huraian & gambar yang menarik tentang pemain-pemain ini di PanduanIslam.com..;)
   
 2. Loading...


Share This Page

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.