1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

pelbagai kereta terpakai

Discussion in 'WTB : Perkhidmatan Bebas' started by bestari, Oct 18, 2010.

Share This Page

  1. bestari

    Senior

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    1,896
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    salam, nak tanya, kat sini, spe yg deal dgn syarikat kete terpakai. interest nk beli suzuki swift 1.5 / proton gen2

    bajet: RM20 000
    downpayment: RM8 000
    time: 3 years atau kurang
    estimate nk bli: ptengahan dis. 2010

    ada jumpa kat mudah.my suzuki swift murah. tpi cm plik je suzuki swift murah. risau plak kalau ad isu x 'halal' dbw d jln raya. anyone? tq
     
  2. Loading...


  3. laser

    Newbie

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    2,005
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    kalau beli dengan syarikat, 20k tak cukup untuk beli salah satu kereta tu..
     
  4. RajaKamil

    RajaKamil Kawan WC Premium
    Active

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    6,752
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +32 / 0 / -0
    ada ke keta umur 3 tahun bawah 40k?
    Terutama keta import?

    Biar betik kak...
     
  5. couldduze

    Newbie

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    pergh terus tgk kete la siot...huhuhu..bagus2.... :)
     
  6. MrEmas

    Newbie

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    3,058
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    cam tak logik je?...
    memang tak logikpun...

    tapi swift memang sesuai untuk orang pompuan, memang cun..hehe
     
  7. shuth

    Senior

    Joined:
    Dec 13, 2005
    Messages:
    2,874
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
  8. shuth

    Senior

    Joined:
    Dec 13, 2005
    Messages:
    2,874
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
  9. bestari

    Senior

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    1,896
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    oh,, i see
     
  10. hirman

    Newbie

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    558
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    swift rasanya maintenance tinggi..kalau yang baru pun dalam RM70k..Untuk yang 3 tahun kebawah maybe range dalam 40k-50k
     
  11. FendyAziz

    Newbie

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    3,514
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Kalo nak beli kete terpakai baik beli dengan owner sendiri jgn belin dengan ejen atau syarikat jual kereta..
    Takut kena cas lebih.. :D
    Tapi rm20 k tak cukup la nak beli swift. Buat loan ler... :p
     
  12. laser

    Newbie

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    2,005
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    swift nak service je dah dekat RM3k..haha

    beli viva je la..
     
  13. mutt

    Newbie

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Messages:
    1,901
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0

    Kakak tu kecik lg. 20 pon belum cecah.. Camne nak buat loan. Loan Ah Long boleh la kot.. :p
     
  14. FendyAziz

    Newbie

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    3,514
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Ku kirakan akak tu dah besar pjg :D
    Baik tak payah naik kete, try naik beskal dulu.
    hahahahhaha.... :p
     
  15. usop79

    freshman

    Joined:
    May 2, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam, sahabat aku nak jual kereta... apa-apa boleh contect dia...
    ni maklumat kereta tu....

    spec kete:

    - bmw E36 318 thun 95
    - enjin RB20DET(m)(halfcut skyline r32)
    - jpj/puspakom approved
    - intercooler mines
    - piping intercooler s.steel 2.5"
    - piping exhaust s.steel 2.5"
    - ekzos jasma sr. kecik je 2.5" out(bunyi sedap)
    - b.o.v HKS
    - HKS air filter
    - aerospeed fuel regulator
    - disc depan nissan 4 pot
    - disc blakang standard bmw
    - rim 17" bmw tayar blakang bru tukar 97% lg.
    - apexi rsm
    - greedy electronic boost meter (with memory)
    - tft lcd monitor
    - absorber bilstein
    - warlbro fuel pump
    - axle 320
    kete takde pblem, enjin standard takde buat ape,cuma klac pomen buka hri tu ckap jepon dah tuka spec racing (klac ada keras skit) bole g 190kmh gak cuma meter tak wiring lg, sbb aku dah takde modal nak buat (ada rsm) seat blakang dh tak cun ada koyak skit, kete dlam bengkel nak cat baru (same colour)..
    sape yang berminat dan ada modal bole la cal ke sms ke. sume aku layan... alah membeli menang memakai price rm32k nego till letgo. kalau nak swap pon bole gak. tgk kete ape tu pon klu aku berminat. swap=kete+RM kete area johor, 0197464365 (nadz) prefer cash
     
  16. halimijuliana

    Newbie

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    958
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Kalau keta tu dia letak murah ada tiga kemungkinan ... Saya dah biasa tepon ...

    1. Kereta sambung bayar ...
    2. Tu duit muka jer ...
    3. Keta tu ada mslah ... Kalau dia kata takde masalah maknanya bohong la ...

    Jarang2 ada keta murah tahap DEWA kalau owang lain jual mahal ... :D
     
  17. fly2high

    Senior

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Messages:
    525
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
  18. dino2020

    Newbie

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    susah sket nak dapat swift 20k under 3 years...
     

ibeli4u

Share This Page