Nombor Akaun Maybank Siapa Ni?

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by RinggitHit, May 5, 2008.

By RinggitHit on May 5, 2008 at 7:45 AM
  1. RinggitHit

    Active

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    2,440
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +9 / 0 / -0
    Salam semua,

    Ada sesiapa tahu ni nombor akaun Maybank siapa: 162432005020?

    Kalau ikut nama akaun yg saya cek melalui Maybank, tuan nya ialah Noorizam Shah bin Ra...

    Saya nak tahu sebab rasa2 nya ada customer tersilap buat byrn ebook F2R ke akaun tersebut....

    Kalau bro Noorizam ada terbaca thread ni & disahkan ada bayaran sebanyak RM127 ke akaun tersebut, hrp dpt transfer semula ke akaun saya dengan segera ya: Maybank 153010282040 (Mohd Azam).

    Thanks!
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by RinggitHit, May 5, 2008.

    1. titaniumhijau
      titaniumhijau
      erk..camana leh jauh pergi tuh..
    2. IM Dreamer
      IM Dreamer
      yalah... macamanalah boleh terjadi sebegitu ya...???

      emmm... saya nak cadang, tapi tak tahulah jika sekiranya ia adalah cadangan yang tidak membina...

      mungkin Azam (a.k.a. RinggitHit) boleh meminta pihak maybank (atau pihak pendaftaran negara...???) untuk cari siapa si pemegang akaun ini... ini hal wang. lebih lagi, ini hal amanah... harap-harap dapatlah diselesaikan dengan sebaik mungkin...

      apa pun, tahniah kepada Azam yang begitu prihatin dan jujur dalam urusan ini. moga-moga si pemegang akaun ini sebegitu juga... :)
    3. asharudin
      asharudin
      Bro RinggitHit, sah no akaun maybank tu milik bro norizam penjual ebook ebay tu.

      Nama: Noorizam Shah
      Bank: Maybank
      no akaun: 162432005020

      Lihat thread jualan beliau kat >>sini<<. Mungkin bro Norizam tak perasan kot thread ni. So, saya rasa bro maklumkan dia melalui PM jer mengenai hal nie.

      Harap dapat membantu.
    4. cikguonline
      cikguonline
      kes tersilap masuk akaun ni. Pernah jugak terjadi pada aku... masuk akaun no orang lain mintak produk kat orang lain isy...isy...
    5. Izo
      Izo
      Aiseh...Camner leh tersilap. Bukan ker time kite masukkan nombor account tu dia ada kuar nama pemilik account tersebut? Kalau kat Maybank2u ada kuar.
    6. RinggitHit
      RinggitHit
      Saya baru je PM bro Noorizam tadi.... hrp2 dia dpt reply dgn segera.... :cool:
    7. Muhammad Fie
      Muhammad Fie
      Mcm mana boleh tersasar jauh..Harap bro noorizam dapat selesaikan dgn RinggitHit.
    8. RinggitHit
      RinggitHit
      Saya xde masalah dgn bro Noorizam... pm saya pun dh dibalas.... ;)

      p/s: kemungkinan ini satu lagi kes isi borang tipu.... saya dh hantar emel minta dia hantar bukti pembayaran tapi setakat ni xde reply pun.... :eek:
    9. batagolek
      batagolek
      Zam, demo free dop cuti sekolah ni..kawe nak jupo demo, ada benda kawe nak bincang dgn demo...tempat ari tu...ok dop ?? sorilah kawe mencelah ..;)
    10. noorizam
      noorizam
      hehehe.. macam2 orang nak menipu.. sampai nama saya pun terkena..

      konon tersalah masuk akaun..

      ok saya nak kongsikan antara modus operandi penipuan pembayaran ni.


      1. mereka hanya copy paste butir pembayaran bukan scan atau print screen

      2. mereka kata bayar melalui atm mesin

      3. mereka bayar guna paypal tetapi paypal tak respond

      4. mereka kata bayar guna interbank (sebab interbank ambil masa 3 hari)

      itu antara kes penipuan yang biasa akan dihadapi terutama jika menggunakan maybank (sebab maybank tak ada rekod dalam internet banking -nama pendeposit)

      Jalan penyelesaian.

      1. minta mereka scan atau print screen resit atau bukti pembayaran

      2. minta mereka masukkan 3rd party emel (jika guna maybank2u)

      3. Call bank untuk pengesahan

      4. kalau paypal, anda akan terima emel dari paypal sendiri jika ada fund masuk ke akaun.

      harap info ini sedikit membantu.
    11. RinggitHit
      RinggitHit
      InsyaAllah beres... ;)
    12. RinggitHit
      RinggitHit
      Terima kasih bro...

      Mmg info ni sgt2 membantu... :)
    13. Muhammad Fie
      Muhammad Fie
      Org Kelantan ruponyo bro ringgithit....

      Kena hati2 dgn penipu di internet...Bukan org luar negara tetapi orang malaysia yg menipu seagama... Mungkin ingat umur panjang lagi......
    14. Miclee77
      Miclee77
      Alaaaahai .. bleh silap.

    Share This Page

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. contoh no akaun bank maybank

    ,
  2. cek no akaun mybank

    ,
  3. contoh nombor akaun bank maybank

    ,
  4. nombor akaun,
  5. contoh nombor akaun maybank,
  6. check no akaun maybank,
  7. nomber akaun maybank