Nak berniaga Bundle Pakaian..

Discussion in 'Perniagaan Internet' started by dzakir, Nov 27, 2007.

By dzakir on Nov 27, 2007 at 11:40 AM
  1. dzakir

    Newbie

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Assalamualaikum

    Den ader terpikir nak berniaga bundle secara kecil2an..
    ado x sesiapo kek sini yang boleh Guide den nak mulakan perniagaan nie..

    bundle yang den minat and buat kajian:
    Seluar Jeans -levi's
    T-shirt
    T-shirt koler
    Kemeja
    Kasut

    - so otai2 kat sini pls tolong den...
    TqVm
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Perniagaan Internet' started by dzakir, Nov 27, 2007.

    1. taiping_online
      taiping_online
      ekau nak jual bundle sumo ni cam mano? internet ko... x internet? den kono tau gak sebab duo2 tu ado bezo

    2. dzakir
      dzakir
      Den ghaso offline la... klau online den xbrapo gheti..
      den tgk biz nie mcm cendawan tumbuh.. sana sini ado bundle.. baik kedai high class atau kek pasa malam..

      anyway thanks 4 reply..
      den donga supply dari Kelantan..betul ker..?
      apo beza Us ngan Jepun@ korea..? kualiti..?
    3. taiping_online
      taiping_online
      apo lah ekau ni... kalo ekau poi amik yang jopun, ekau bleh dpt banyak trendy punyo design... kalo ekau amik yg kelantan punyo, design dio lobih kurang samo jo... psl kualiti tu, den ghaso x do bezo... ikut ekau lah... tapi, kalo ekau nak bukak kodai bundle, ekau ado ko tompe' dio?

      ps: sumo sini psl bisnes online jo... kalo den punyo reply x memuaskan, minta maaf. kalo ekau nak blaja bisnes online, den bleh ajarkan... ekau send jo private message... sonang2 den reply.
    4. dzakir
      dzakir
      Laa.. yer ker.. Bundle kek Klantan bukan dari Jepun ker..?
      den ingat dari Jepun... Klau bundle Us dari Singapore..
      ish salah Info la plak..

      Thanks Bro.. eh online boleh jual bundle ker..?
      boleh untung ker..? yer la budak2 it nie mana la nak sgt brg2 bekas.. bundle nie pasaran budak2 low income jer...

      den dah ado tempat.. cuma nak tau mana nak ambik..
      sesiapo bleh tulun...?
    5. taiping_online
      taiping_online
      bkn salah info... den ingat ekau nak boli dr Jopun punyo... :D
      memang bundle kelantan drpd jepun... tapi banyak drpd m'sia gak... diorang punye pakaian x banyak yg stylo... member aku kat kamunting ada buka bundle gak... dia beli direct dr jepun.... can tik wo baju dia... tapi aku x beli sebab x brape layan bundle ni...

      online bleh jual bundle gak... apa2 pun bleh jual secara bundle.... bkn kira brng bekas ke x... kalo ada income, semua kitorang sebat. wahaha :D

      kalo nak cari org tolong, maybe member2 sini ada... cuba try bukak thread lain. :)

    6. ramzy0
      ramzy0
      huisshh, pe x untung nyer..untung per.
      ler ni xkire high class ker, low class ker,
      kenkadang bundle diorang bantai jer..^_^
      { penah tertonton rencana pasal bundle ni
      kat majalah 3. novel@komik pon di"bundla"kan }
    7. inspiration
      inspiration
      mungkin boleh cuba buat on-line business macam lelong, buat website tentang pakaian bundle, ambik gambar, letak dalam website, promote, payment received, hantar barang guna pos laju. Sound interesting.
    8. HerbaRimba
      HerbaRimba
      Ini berdasarkan pengalaman aku 6 tahun lepas.

      Buat baik ngan 'tokey' pengilang bundle. Bila dah baik, senang nak buat 'kerja belakang tabir'. Contohnya ko bleh gi pilih je 'guni-guni' yang dikehendaki dan bleh jugak suruh tokey tu package kan ko semua baju yang ko nak. Dulu, tahun 2002, kat kelantan memang glamer sangat ngan baju-baju band (hardcore, metal, indie..dll) dan baju ni selalunya warna hitam dan harga dia yang baru hampir RM100 sehelai (sila rujuk kat Pertama Complex untuk harga terkini) jadi apa yang aku buat, aku suruh tokey tu bungkuskan guni untuk baju warna hitam je... :) 80% baju didalam tu biasanya baju band!! satu guni harga masa tu gred A adalah lebih kurang RM400. Jadi, harga bundle sehelai baju band waktu tu paling kurang RM35.

      Masalahnya.. kena ikut trend (rujukan buku-buku jepun, cth boon!) lepas tu baju skate (World industries, zero, gallaz..dll) lepas tu baju beruk plak!!( planet of the apes, bathing apes, baby milo..dll) dan macam-macam trend berdasarkan street wear kat jepun!! Itu baru bahagian baju t-shirt!!

      Seluar jeans Levi's plak, macam-macam pattern kena tahu, bukan setakat Big-E je, jenis kain, tahun seluar dibuat, button jenis mana, hook jenis mana, redline ke tak,..macam-macam lagi lah!!

      T-shirt koler dan kemeja lak, kena tahu brand apa yang glamer dan terkini, kalau tak, reput camtu je..takde orang beli!!!

      Crita pasal kasut lak, lagi panjang rasanya aku nak crita!! senang crita ko kena tahu trend terkini dan tahu harga sepatutnya nak jual dan jangan ko simpan pakai kat ko plak bila ada pelanggan nak beli! (macam aku masih lagi menyimpan beberapa baju nike dan seluar levis first edition walaupun waktu tu ada tawaran ribu-ribu ringgit, sekarang ..hampeh dah ketat!! takleh pakai!!huhuhuhu!!!)
    9. HerbaRimba
      HerbaRimba
      Tempat nak cari bundle murah:

      Baju, T-shirt, Kemeja, Seluar - Thailand dan Sempadan kemboja

      Kasut - Jordan dan Sempadan Kemboja.

      Yang dekat sempadan kemboja tu, aku dah lupa hari jumaat ke hari isnin ada pesta jualan bundle seluas 2 padang bola sepak disertai oleh peniaga-peniaga dari thailand dan kemboja. Sehari suntuk tak habis nak beli barang!!!
    10. dzakir
      dzakir
      Salam..
      Waah banyak btul pengalaman abg kita nie..
      bro pernah pi sempadan kemboja tu ker..? ish mcm jauh sgt plak kena ambik supply.. ngan kos pasport &tambang lagi..
      berbaloi ker.? klau murah2 berbaloi la kot..
      klau supplier kat KL nie xder ker..?
    11. dzakir
      dzakir
      Salam.. xder saper nak komen ker..?
      nak tau suplier kat KL.. bundle baju atau kasut...
    12. peter dehorty
      peter dehorty
      nak jual bundle,kene rmai kaki.ru best.bnyk bnda yg ko kene blajar dr a------z.dulu.thn 2002-2003,x rmai yg tw dgan bundle,aku slalu g jb,kl n peneng,g cr pakaian bundle.skrang,orng dah pandai.kebanyakan org dah plih bj 2 sblum di pek dlm guni.x mcm dulu.dulu harga guni bintang 8 rm800.brang die beb,fuhhhhh puah ati.skrang harga rm1200,brang hampeh....haaaatuiii
      baru2 ni,aku bukak guni cap ks hnya rm600,fuh brang die,bergtar.aku ni jnis kmpl bj band,brand,50/50,3 kain n bj crossover.
      jd ko tnya la sape2 yg brpngalaman n pk pnjng sblm wat 1 1 bnda.
      god luck
    13. retroartkids
      retroartkids
      Retro Artkids Enterprise merupakan pembekal bekalan pakaian bundle kepada sesiapa sahaja yang ingin mula belajar berniaga @ pembekal kepada peniaga-peniaga dengan kadar harga yang rendah dan berpatutan.Retro Artkids Enterprise hanya menjual pakaian berjenama gred A Original JAPAN & USA sahaja.

      PRICE LIST 2009

      * NO 1 SELUAR JEANS MISAI KUCING - USA-100KG-RM4700
      * SELUAR JEANS LELAKI BIRU - JAPAN - 100KG - RM4300
      * SELUAR JEANS BELL BOTTOM - USA - 100KG - RM6300
      * NO 1 SELUAR JEANS LEVIS 501 - USA - 100KG - RM3000
      * SELUAR JEANS PEREMPUAN SPECAIL - JAPAN + USA- 100KG - RM1700
      * SELUAR JEANS LEVIS PEREMPUAN - JAPAN + USA - 100KG - RM2500
      * SELUAR JEANS SAIZ BESAR - USA - 100KG - RM1300
      * SELUAR JEANS POKET BANYAK - JAPAN + USA - 100KG - RM3000
      * SELUAR PENDEK POKET BANYAK - JAPAN - 100KG - RM1900
      * SELUAR PANJANG POKET BANYAK - JAPAN - 100KG - RM1700
      * SELUAR SLACK DOCKERS - USA - 100KG - RM1700
      * SELUAR COTTON - JAPAN + USA - 100KG - RM1200
      * SELUAR PENDEK BOXER - JAPAN - 100KG - RM1400
      * SELUAR JEANS PENDEK - USA - 300HELAI - RM850
      * SELUAR JEANS PENDEK KEPALA KAIN - USA - 150HELAI - RM2300
      * JEANS SKIRT DEWASA - JAPAN + USA - 120HELAI - RM1000

      PRICE LIST 2009

      * T-SHIRT TEBAL LENGAN PANJANG BEJENAMA - USA - 50KG - RM600
      * T-SHIRT SUKAN SPECIAL - JAPAN + USA - 100KG - RM2300
      * T-SHIRT LENGAN PENDEK - JAPAN + USA - 100KG - RM2300
      * KEMEJA JEANS BIRU GELAP - JAPAN + USA - 100KG - RM3300
      * NO 1 KEMEJA - JAPAN + USA - 100KG - RM1700
      * NO 1 JACKET DEWASA - JAPAN + USA - 100KG - RM1700
      * NO 1 JACKET SALJI TEBAL - JAPAN + USA - 100KG - RM1400
      * JACKET JEANS BERJENAMA - JAPAN + USA - RM1500
      * JEANS OVERALL - JAPAN + USA - 100KG - RM1300
      * JEANS COVERALL - JAPAN + USA - 100KG - RM1400
      * SAPU TANGAN - USA - 45KG - RM2000

      *T-SHIRT 100KG = 500 HELAI

      *SELUAR JEANS 100KG = 150/170 HELAI

      *Kadar keuntungan BERSIH bagi 1 bales diantara RM3000 - RM6000

      *Kos penghantaran bundle besar RM50 dan RM35 bagi bundle kecil.

      *Bekalan pakaian bundle hanya dijual kepada peniaga semenanjung malaysia sahaja.


      Thanks and regard
      Retro Artkids Enterprise
      +6013 - 9140 888 / +6017 - 288 5551
      retroartkids@gmail.com
      Retro Artkids Enterprise
    14. tanoshi
      tanoshi
      salam...kalau masih ada lagi mencari:

      boleh google 'bundlejepun.blogspot.com
    15. codak
      codak
      hmmm best gak ni layan bundle ni
    16. tanoshi
      tanoshi
      hehehe...buleh lar try ..biznes stok tak basi....tak laku ari ni boleh jual lagi esok lusa hehehe..
      [bundlejepun.blogspot.com]
      Last edited: Oct 26, 2009
    17. hasbulaqill
      hasbulaqill
      leh try guna niagakit
      :D
    18. eddyisma
      eddyisma
      salam... minat gak nak belajar jual online bleh kasi tips atau apa 2 yg berkaitan.sy pun dok kat taiping gak.
    19. Jonaders
      Jonaders
      They know that better than anyone else.

    Share This Page

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. guni bundle murah kelantan

    ,
  2. beza bales dan bundle

    ,
  3. berniaga bundle