1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

MoU Webcash & Wangcyber

Discussion in 'Pengumuman' started by Ibujarikite, Jul 29, 2011.

Share This Page

  1. Ibujarikite

    Newbie

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam Sejahtera,

    Kepada mereka yang mempunyai pertanyaan, pandangan, atau cadangan mengenai Webcash.. Sila kemukakan dalam ruangan ini.. Terima kasih..


    Regards,

    Ahmad Nurul Iman Daud
    Senior Executive Sales & Marketing


    Webonline Dot Com Sdn Bhd
    A-G-15, SME Technopreneur Centre 2, 2260 Jalan Usahawan 1,
    63000 Cyberjaya, Selangor Darul Ehsan.
    Tel : 03-8318 8977 Fax : 03-8318 5977 Hp: 017-6866047
    Email: iman@webonline.com.my
    www.webcash.com.my www.webonline.com.my
     
  2. Loading...


  3. fathaz

    Newbie

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    919
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    jika seorang seller ingin memasang webcash online payment gateway dekat kedai online platform open cart, apakah syarat2 nak apply..
    fees die berapa percent per transaction??
     
  4. shuth

    Senior

    Joined:
    Dec 13, 2005
    Messages:
    2,874
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Pada 23 Julai 2011 yang lalu, pihak wangcyber telah menandatangani Memorandum of Understanding bersama pihak Webcash.
    Hasil kerjasama ini, ianya membolehkan semua ahli wangcyber memiliki "akaun webcash" secara automatik.

    Untuk anda yang kurang jelas tentang apa itu webcash?
    Anda boleh saksikan video taklimat yang telah dirakamkan sewaktu gathering wangcyber
    dibawah ini.

    [video=youtube;LSa5U4SIGeE]http://www.youtube.com/watch?v=LSa5U4SIGeE[/video]


    Sedikit info penting mengenai webcash..
    --------------------------------------
    • Webcash mendapat kelulusan dan sentiasa dipantau oleh bank negara
    • Terdapat 2 jenis akaun webcash, iaitu akaun holder & akaun merchant
    • Akaun yang ditawarkan secara automatik kepada semua ahi wangcyber, adalah jenis "akaun holder"
    • Untuk mendapatkan "akaun merchant", anda perlu hubungi pihak webcash di https://webcash.com.my/contactus.php
    • Caj transaksi (bagi akaun merchant) , 2% transaksi dari webcash & internet banking , 4% dari transaksi kad kredit
    • Caj transaksi (bagi akaun holder / pasteNsell) , 2.5% transaksi dari webcash & internet banking


    Pertanyaan/Soalan
    ---------------------------------
    Sebarang pertanyaan mengenai webcash ini, boleh diajukan di ruangan dibawah.

    Terima kasih.
     
    • Like Like x 3
    #3 shuth, Jul 30, 2011
    Last edited: Aug 4, 2011
  5. Luqman-S

    Newbie

    Joined:
    Dec 16, 2006
    Messages:
    890
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    payment gateway ke ni?

    boleh tak buat macam: pembeli bayar --> terus automatik ke download page.
    tak payah tunggu link dari seller. boleh ke macam tu?
     
  6. shuth

    Senior

    Joined:
    Dec 13, 2005
    Messages:
    2,874
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    ya boleh!... kena buka akaun merchant...
     
    • Like Like x 3
  7. chibobski84

    Senior

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    4,482
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    terbaik lah shuth dan Webcash!
     
  8. Ibujarikite

    Newbie

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hi Fathaz,

    Mudah saja. Cuma sign merchant agreement. Kemudian Webcash akan berikan API Document untuk integration dengan Webcash payment.

    Tiada yuran tahunan
    Tiada Yuran pendaftaran
    Tiada caj integration
    cuma 2% untuk successful transaction bagi Webcash e-wallet dan Internet Banking. Manakala 4% untuk successful transaction kad kredit.

    Jika tiada pmbayaran maka tiada caj untuk merchant.. Terbaikkk kan?..

     
    • Like Like x 2
  9. Ibujarikite

    Newbie

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam En Shuth,

    Untuk caj transaksi tu ada pembetulan

    Webcash & Internet Banking ialah 2% bagi successful payment
    Credit card ialah 4% bagi successful payment..

    Tiada Yuran Tahunan
    Tiada Yuran Pendaftaran
    Tiada Caj Integration


    RM1 caj adalah dari pihak bank apabila account holder top-up kedalam akaun Webcash.. :)
    Nak lebih untung dan jimat.. top-up la banyak terus kedalam akaun Webcash.. :)
     
  10. fiziebiz

    Senior

    Joined:
    Mar 22, 2009
    Messages:
    826
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    wah.. menarik! saya dh ada akaun webcash tapi belum tahu nak guna lagi.

    kalau kita guna Webcash payment di website kita, boleh ke pelanggan kita membuat pembayaran walaupun tiada akaun webcash?
     
  11. fiziebiz

    Senior

    Joined:
    Mar 22, 2009
    Messages:
    826
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    terbaik.. satu lg inovasi di WC. klu ahli WC yg dah ada webcash macam mana? dapat satu lg akaun ke?
     
  12. Ibujarikite

    Newbie

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hi Fiziebiz,

    Anda hanya akan mempunyai 1 akaun Webcash sahaja. Jika anda telah mendaftar akaun webcash menggunakan email yang berbeza dengan Wangcyber maka anda akan menerima satu akaun lagi.. :)
     
    • Like Like x 1
  13. Ibujarikite

    Newbie

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hi Fiziebiz,

    Yup. Pelanggan masih boleh membuat bayaran kepada merchant walaupun mereka tiada akaun webcash. Saluran bayaran yang mereka boleh gunakan adalah internet banking dan credit card.. :)
     
    • Like Like x 2
  14. zyan

    Senior

    Joined:
    Jun 6, 2008
    Messages:
    2,313
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    berita baik ni!
     
  15. Ibujarikite

    Newbie

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Terbaikkk.. untuk semua.. hebahkan segera.. :)
     
  16. Imabiz

    Senior

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    13,613
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    ini kire macam paypal ke..??? menarik juga nie... tahniah shuth selangkah lagi ke hadapan...

    yang akuan holder tue macam mana lak../??
     
    #15 Imabiz, Jul 30, 2011
    Last edited: Jul 30, 2011
  17. Imabiz

    Senior

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    13,613
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    so... kalau nak transfer ke bank tempatan... macam mana..??? ade charge transfer.???
     
  18. fuhhh™

    Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    3,429
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ada dua thread pasal webcash, saya post pertanyaan di keduadua thread lah ya.

    Kalau PayPal, hanya boleh transfer ke PayPal SAHAJA dan terima fund dr PayPal SAHAJA.

    Adakah WebCash ni sama macam PayPal jgk ka iaitu, pusing duit dari WebCash ke WebCash SAHAJA atau boleh transfer duit secara online ke akaun CIMB, MayBank n lain-lain?


    Thanks..
     
    #17 fuhhh™, Jul 30, 2011
    Last edited: Jul 30, 2011
  19. fuhhh™

    Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    3,429
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ada dua thread pasal webcash, saya post pertanyaan di keduadua thread lah ya.

    Kalau PayPal, hanya boleh transfer ke PayPal SAHAJA dan terima fund dr PayPal SAHAJA.

    Adakah WebCash ni sama macam PayPal jgk ka iaitu, pusing duit dari WebCash ke WebCash SAHAJA atau boleh transfer duit secara online ke akaun CIMB, MayBank n lain-lain?


    Thanks..
     
  20. shazwi

    Newbie

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    496
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    apa kelebihan webcash berbanding dengan direct transfer ke bank acc?
     
  21. PinguSpy

    Senior

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0

    bole...... aku tgk video dia = bole
     

ibeli4u

Share This Page