MoU Webcash & Wangcyber

Discussion in 'Berita & Pengumuman' started by Ibujarikite, Jul 29, 2011.

By Ibujarikite on Jul 29, 2011 at 11:31 PM
  1. Ibujarikite

    freshman

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam Sejahtera,

    Kepada mereka yang mempunyai pertanyaan, pandangan, atau cadangan mengenai Webcash.. Sila kemukakan dalam ruangan ini.. Terima kasih..


    Regards,

    Ahmad Nurul Iman Daud
    Senior Executive Sales & Marketing


    Webonline Dot Com Sdn Bhd
    A-G-15, SME Technopreneur Centre 2, 2260 Jalan Usahawan 1,
    63000 Cyberjaya, Selangor Darul Ehsan.
    Tel : 03-8318 8977 Fax : 03-8318 5977 Hp: 017-6866047
    Email: iman@webonline.com.my
    www.webcash.com.my www.webonline.com.my
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Berita & Pengumuman' started by Ibujarikite, Jul 29, 2011.

    1. fathaz
      fathaz
      jika seorang seller ingin memasang webcash online payment gateway dekat kedai online platform open cart, apakah syarat2 nak apply..
      fees die berapa percent per transaction??
    2. shuth
      shuth
      Pada 23 Julai 2011 yang lalu, pihak wangcyber telah menandatangani Memorandum of Understanding bersama pihak Webcash.
      Hasil kerjasama ini, ianya membolehkan semua ahli wangcyber memiliki "akaun webcash" secara automatik.

      Untuk anda yang kurang jelas tentang apa itu webcash?
      Anda boleh saksikan video taklimat yang telah dirakamkan sewaktu gathering wangcyber
      dibawah ini.



      Sedikit info penting mengenai webcash..
      --------------------------------------
      • Webcash mendapat kelulusan dan sentiasa dipantau oleh bank negara
      • Terdapat 2 jenis akaun webcash, iaitu akaun holder & akaun merchant
      • Akaun yang ditawarkan secara automatik kepada semua ahi wangcyber, adalah jenis "akaun holder"
      • Untuk mendapatkan "akaun merchant", anda perlu hubungi pihak webcash di https://webcash.com.my/contactus.php
      • Caj transaksi (bagi akaun merchant) , 2% transaksi dari webcash & internet banking , 4% dari transaksi kad kredit
      • Caj transaksi (bagi akaun holder / pasteNsell) , 2.5% transaksi dari webcash & internet banking


      Pertanyaan/Soalan
      ---------------------------------
      Sebarang pertanyaan mengenai webcash ini, boleh diajukan di ruangan dibawah.

      Terima kasih.
      Last edited: Aug 4, 2011
    3. Luqman-S
      Luqman-S
      payment gateway ke ni?

      boleh tak buat macam: pembeli bayar --> terus automatik ke download page.
      tak payah tunggu link dari seller. boleh ke macam tu?
    4. shuth
      shuth
      ya boleh!... kena buka akaun merchant...
    5. chibobski84
      chibobski84
      terbaik lah shuth dan Webcash!
    6. Ibujarikite
      Ibujarikite
      Hi Fathaz,

      Mudah saja. Cuma sign merchant agreement. Kemudian Webcash akan berikan API Document untuk integration dengan Webcash payment.

      Tiada yuran tahunan
      Tiada Yuran pendaftaran
      Tiada caj integration
      cuma 2% untuk successful transaction bagi Webcash e-wallet dan Internet Banking. Manakala 4% untuk successful transaction kad kredit.

      Jika tiada pmbayaran maka tiada caj untuk merchant.. Terbaikkk kan?..

    7. Ibujarikite
      Ibujarikite
      Salam En Shuth,

      Untuk caj transaksi tu ada pembetulan

      Webcash & Internet Banking ialah 2% bagi successful payment
      Credit card ialah 4% bagi successful payment..

      Tiada Yuran Tahunan
      Tiada Yuran Pendaftaran
      Tiada Caj Integration


      RM1 caj adalah dari pihak bank apabila account holder top-up kedalam akaun Webcash.. :)
      Nak lebih untung dan jimat.. top-up la banyak terus kedalam akaun Webcash.. :)
    8. fiziebiz
      fiziebiz
      wah.. menarik! saya dh ada akaun webcash tapi belum tahu nak guna lagi.

      kalau kita guna Webcash payment di website kita, boleh ke pelanggan kita membuat pembayaran walaupun tiada akaun webcash?
    9. fiziebiz
      fiziebiz
      terbaik.. satu lg inovasi di WC. klu ahli WC yg dah ada webcash macam mana? dapat satu lg akaun ke?
    10. Ibujarikite
      Ibujarikite
      Hi Fiziebiz,

      Anda hanya akan mempunyai 1 akaun Webcash sahaja. Jika anda telah mendaftar akaun webcash menggunakan email yang berbeza dengan Wangcyber maka anda akan menerima satu akaun lagi.. :)
    11. Ibujarikite
      Ibujarikite
      Hi Fiziebiz,

      Yup. Pelanggan masih boleh membuat bayaran kepada merchant walaupun mereka tiada akaun webcash. Saluran bayaran yang mereka boleh gunakan adalah internet banking dan credit card.. :)
    12. zyan
      zyan
      berita baik ni!
    13. Ibujarikite
      Ibujarikite
      Terbaikkk.. untuk semua.. hebahkan segera.. :)
    14. Imabiz
      Imabiz
      ini kire macam paypal ke..??? menarik juga nie... tahniah shuth selangkah lagi ke hadapan...

      yang akuan holder tue macam mana lak../??
      Last edited: Jul 30, 2011
    15. Imabiz
      Imabiz
      so... kalau nak transfer ke bank tempatan... macam mana..??? ade charge transfer.???
    16. fuhhh™
      fuhhh™
      Ada dua thread pasal webcash, saya post pertanyaan di keduadua thread lah ya.

      Kalau PayPal, hanya boleh transfer ke PayPal SAHAJA dan terima fund dr PayPal SAHAJA.

      Adakah WebCash ni sama macam PayPal jgk ka iaitu, pusing duit dari WebCash ke WebCash SAHAJA atau boleh transfer duit secara online ke akaun CIMB, MayBank n lain-lain?


      Thanks..
      Last edited: Jul 30, 2011
    17. fuhhh™
      fuhhh™
      Ada dua thread pasal webcash, saya post pertanyaan di keduadua thread lah ya.

      Kalau PayPal, hanya boleh transfer ke PayPal SAHAJA dan terima fund dr PayPal SAHAJA.

      Adakah WebCash ni sama macam PayPal jgk ka iaitu, pusing duit dari WebCash ke WebCash SAHAJA atau boleh transfer duit secara online ke akaun CIMB, MayBank n lain-lain?


      Thanks..
    18. shazwi
      shazwi
      apa kelebihan webcash berbanding dengan direct transfer ke bank acc?
    19. PinguSpy
      PinguSpy

      bole...... aku tgk video dia = bole

    Share This Page

Share This Page