1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Minyak Wangi 100% Ori Tapi Murah Untuk Raya Anda! Hanya Dari JaMaL

Discussion in 'Lain-Lain' started by JaMaL, Sep 4, 2009.

Share This Page

  1. JaMaL

    Senior

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    5,530
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    TAWARAN DITUTUP SEKETIKA SEHINGGA DIBERITAHU SEMULA..

    ============================================================
    Mahukah Anda Memiliki Minyak Wangi Original Dengan Yang Jauh Lebih Murah sempena khas Untuk Dipakai Semasa Hari Raya Yang Bakal Menjelma Tidak Lama Lagi?
    =============================================================
    Saya malas cakap banyak. Kat sini saya jual beberapa jenama
    minyak wangi yang original tapi reject. Saya rasa anda pasti
    tahu mengenai minyak wangi ini. Ianya juga melibatkan minyak wangi tester
    yang baunya berkali-kali ganda hebatnya
    darii yang anda boleh dapati di pasaran.

    Apa yang saya berani kata, ianya adalah murah, berkualiti dan
    amat mengharumkan
    . Walaupun anda seorang yang jenis
    berbau, saya jamin wangian ori ini mampu mengatasi masalah
    anda.
    ===========================================
    Minyak Wangi Apa Yang Ada?
    ============================================
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    dan pelbagai minyak wangi lain lagi yang boleh anda dapatkan
    dari saya. Anda boleh tanya kepada saya jika minyak wangi
    anda inginkan tiada dalam gmabar yang saya tunjukkan.
    Akan saya maklumkan.

    =============================================

    SOALAN-SOALAN LAZIM YANG DI TANYA OLEH PEMBELI

    ==============================================


    1. Ada ke Perfume ’Reject’??Kenapa ’Reject’??
    Ada 3 punca kenapa di kategorikan sebagai ’Reject’

    i) Kecacatan (defect) Kecil dari Kilang
    - defect yang biasa berlaku pada Botol iaitu tulisan yang kurang jelas,tiada penutup dan penyembur (spray head) yang tidak berfungsi dengan baik

    ii) Fault (Ketidaksempurnaan) dari penghantaran melalui Cargo/Shipment
    - Perfume-perfume yang dihantar semuanya diimport (oversea) dari negara-negara Eropah dan U.S.A
    - Tidak semua bungkusan (packaging) yang diterima sempurna,kadang kala mengalami kecacatan serta tidak sesuai dijual/pamerkan di kaunter.
    - 100% perfume-perfume dijual/pamerkan di kaunter adalah sempurna.

    iii) Tester Product
    - Kebanyakkannya Tester Product ini dipromosikan di kaunter-kaunter di seluruh negara di dunia.
    - Dilabelkan sebagai TESTER dan NOT FOR SALE
    - Oleh itu, ada juga lebihan stok promosi dimana stok ini tidak dibenarkan dijual di kaunter dan terpaksa menggunakan saluran lain seperti jaulan kami ini.

    2. Macam mana nak tau perfume itu ORI/Tulen atau tidak??

    Ada 2 cara/langkah yang paling efektif untuk membuktikan ORI/Tulen nya perfume yang dibeli.


    i) Goncangkan botol perfume 180 darjah ke kiri dan ke kanan. Buih-buih HALUS yang mengewap ke bahagian atas permukaan cecair perfume dapat dilihat dengan jelas. Buih-buih tersebut bukanlah buih-buih udara tetapi lebih kepada molekul-molekul halus aroma perfume tersebut.

    ii) Semburan di kertas juga dapat membantu pembeli untuk membezakan ORI/Tulen atau tidak. Jika semburan perfume di kertas tersebut ada meninggalkan kesan atau kelihatan seperti basah,ia adalah yang ORI/Tulen dan sebaliknya jika kering.

    3. Kenapa tidak ada kotak??

    Ini disebabkan oleh produk ini dinamakan sebagai loose perfume (tanpa kotak) dan yang paling penting dapat mengurangkan duti import. Jika disertakan dengan kotak pembeli tidak akan mendapat harga seperti ini.


    4. Kebanyakkan perfume ada alkohol,boleh ke digunakan untuk sembahyang??


    Boleh, rujuk kepada Fatwa Kebangsaan 1985 berkenaan alkohol.

    =================================================

    Kepada sesiapa yang berniat nak wangi masa Hari raya nanti,
    bolehlah mendapatkan minyak wangi ini dari saya
    sekarang...

    ==================================================

    caranya:

    1. Bank in duit mengikut harga minyak wangi ke akaun

    MAYBANK
    No Akaun: 514150064764
    Nama: Jamaluddin Bin Bahari
    3rd Party Email: jamal230381@gmail.com


    CIMB BANK
    No Akaun: 06100071528528
    Nama: Jamaluddin Bin Bahari

    2. Emailkan kepada saya di jamal230381@gmail.com

    - nama anda
    - alamat anda
    - h/p anda
    - bukti pembayaran anda
    - minyak wangi yang ingin dibeli

    3. Saya akan semak pembayaran anda.

    4. Saya akan pos laju kan minyak wangi ke alamat anda. paling lewat 4 hari

    Ada masalah? Pertanyaan? Sila SMS ke no berikut:
    h/p: 014-2976846 - Jamal (urusan pembelian)

    =========================================================================
    DIJAMIN 100% ORI - ATAU JAMINAN WANG ANDA DIKEMBALIKAN!!
    ==========================================================================
     
    #1 JaMaL, Sep 4, 2009
    Last edited: Jul 12, 2010
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. JaMaL

    Senior

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    5,530
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    Nampaknya ada 3 orang telah membuat pesanan:)

    Tunggu 4 hari barang akan sampai ke alamat anda:)
     
  5. abdfatah

    Senior

    Joined:
    May 22, 2007
    Messages:
    6,622
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Wah... buat duit dengan minyak wangi aaaa....
     
  6. Amirul Hafiz

    Newbie

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    5,177
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tu dia ..bisnes baru bro jamal..
     
  7. abdfatah

    Senior

    Joined:
    May 22, 2007
    Messages:
    6,622
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    harum mewangi di hari rayaaaa
     
  8. ajahar

    Newbie

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Emas2 yang wangi:)
     
  9. aida

    freshman

    Joined:
    Feb 12, 2009
    Messages:
    0
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    saya dah pernah beli..memang ori
     
  10. JaMaL

    Senior

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    5,530
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    ya memang betul ori..lagi-lagi jika dapat / beli yang tester...

    ianya adalah didatangkan dari kilang sebenar di eropah...


    siapa lagi nak beli? dipersilakan..

    Adakah anda sanggup membeli minyak wangi yang serupa di kedai2 atau kiosk minyak wangi dengan harga yang lebih tinggi?

    Oleh itu saya menawarkan harga murah kepada anda untuk
    memiliki minyak wangi yang serupa..
     
  11. markaragnos

    Newbie

    Joined:
    Jan 25, 2007
    Messages:
    759
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hmm....aku pakai Phero-X jer......takder alkohol langsung....boleh dibawak sembahyang.....
     
  12. mijie

    Senior

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    2,108
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    mcm nak beli, nanti la....kalalu ada mont blanc nak gak sambar

     
  13. JaMaL

    Senior

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    5,530
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    mijie nak ke...ada..bolehlah tempah ye..
    presence - 75 ml - RM160
    starwalker - 75 ml - RM160
    individual - 75 ml - RM 160

    kat kedai RM 270 tu... memang berbaloi...

    malam ni Insyallah akan serbu forum lain untuk jual...laku tak laku lain
    cerita...:)
     
  14. mijie

    Senior

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    2,108
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    nanti sy check jenis yang mana..dah lupa dah, ari tu pakai yg individual, then tak igt lah presence ke startwalker yg sy suka....erm yg botol kaler hitam tu nama apa ek?

    ari tu igt brand je mont blanc
    hohohooh

     
  15. JaMaL

    Senior

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    5,530
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    ok check dulu bro mijie:)
     
  16. Duit Internet !

    Newbie

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Messages:
    853
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    bagus jamal
    teruskan usaha
    lawan one drop perfume :S
     
  17. Likexise

    Newbie

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    419
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    saje ja nk komen...hehe,ustaz saya ajr kat skolah dulu,alkohol diharamkan sbb memabukkan,jadi kalo kita pakai perfume 2 pas2 kta mabuk dalam semayang jadi jatuhlah hukum haram atas perfume 2,tapi kalo kta pkai dan xmabuk dan pening2 jadi xharamlah untuk pkai something yang ada alkohol dalam semayang,cam minyak rambut and perfume..sesutu benda jadi haram sbb memabukkan tapi kalo minum lain lak ceritanya,mmg haram tw..
    ustaz pesan,lam islam sesutu hukum 2 kena kaji, takleh amek bulat2..

    sekadar perkongsian ilmu yang saya dapat dari ustaz saya, jadi salah silap mohon tunjuk ajr dan teguran ea=)
     
  18. ramzy0

    Senior

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    1,619
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    tak silap i (ustaz juga yang bagitau), alkohol dalam minyak wangi ni takda
    apa-apa, sebab alkohol tu bukan yang kenis arak punya (wallahualam). kan
    seperti yang kita tahu, alkohol tu ada banyak adik-beradik dia kan...
     
  19. Imabiz

    Senior

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    13,613
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    dahsyat la bro kite nie.. memang otak bergeliga.. otak no 1... hehe...
     
  20. noah

    Newbie

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    808
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    bro jamal....harga tak leh rendah lagi ker?..mahal la bro...bukan apa kalau kat luar ni mcm dkt uptown kalau reject dgn tester nyer parfume kalau beli thierry mugler angel tak sampai 100 kalau tawar bleh dpt dlm 80...bukan apa gua rasa harga bro tak kompetitif....kalau harga leh turun lagi sure lagi laris..kan..kan
     
  21. Imabiz

    Senior

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    13,613
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    betul..betul..betul... tapi rase kat uptown bukan rm15 je ker..?? hehe... sory kalau salah..
     
  22. noah

    Newbie

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    808
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    ustaz gua pun ckp mcm tu gak bro...heheh...tak salah kot..hikkk
     

ibeli4u

Share This Page