31/12/2015

Minta PUIM Banteras Infintiy Downline

Discussion in 'Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM)' started by Master Zuheir, Jul 10, 2012.

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.

Share This Page

 1. Master Zuheir

  Master Zuheir
  Expand Collapse
  Super Senior

  Joined:
  Dec 11, 2011
  Messages:
  509
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Salam tuan mode WC n ahli2 kesemuanya,

  sejak akhir2 ini,kes Infinity Downline (ID) kembali menghangatkan platform sosial network FACEBOOK,ini semua mungkin sebab nak dekat RAYA rasanya,tu sebab ramai ahli ID memPROMOSIkan bisnes INTERNET SEBENAR mereka.

  saya sebagai newbie IM sangat mengharapkan otai2 IM/orang yang lebih berkuasa turun padang bersama banteras atau pihak PUIM boleh membuat sesuatu alternatif yang berkesan untuk terus memaklumkan bahawa ID ini bukan lah bisnes internet yang sebenar/bisnes yang 100% halal/biz yang releven untuk join atau sebagainya.

  Mengikut pendapat UZAR (Ust.Zaharuddin) ID atau Login FB RM100 ini termasuk di dalam kategori MESTI DIHARAMKAN.tetapi pendapat UZAR tu bukan lah sebuah fatwa tetapi hanya pandangan & nasihat.

  Mohon PUIM bawa kan hal ini ketengah.Supaya tiada lagi umat Islam terlibat dalam program internet seperti ini khususnya Infinity Downline.

  Saya terlalu banyak mendengar luahan hati bekas ahli ID yang tidak rela dgn biz tenet seperti ini dan mereka meminta supaya perluaskan tentang hal ini kepada seluruh umat islam (malaysia khususnya).

  hanya pada PUIM dapat saya hasratkan/harapkan untuk banteras ID kerana PUIM mempunyai kuasa/suara yang lebih besar dari newbie seperti saya.


  terimas

  yang ikhlas,
  master zuheir mafarz
  www.masterzuheir.com

  p/s:saya tidak mewakili mana2 pihak untuk menulis di thrend ini.Ini hanyalah sebuah cadangan personal untuk pihak PUIM agar rakyat malaysia terus sedar akan bisnes Internet yang sebenar.
  dan cadangan ini ditulis bukan lah mewakili page www.facebook.com/benciinfinitydownline kerana saya tidak meminta izin lain2 admin utk menulis cdgn ini di WC.Ini hanya personal dari saya.sekian
   
  #1 Master Zuheir, Jul 10, 2012
  Last edited: Jul 10, 2012
 2. Loading...


Share This Page

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.