Minat forex tapi tidak tahu bagaimana nak mula?

Discussion in 'Online Stock & Forex' started by potgasace, Oct 5, 2008.

By potgasace on Oct 5, 2008 at 3:55 AM
  1. potgasace

    Newbie

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Saya akan ajarkan anda step by step dalam bahasa melayu
    bagaimana hendak memulakan urusniaga forex dan lihat bukti saya menjana RM100 dengan forex dalam masa kurang 30 minit.

    untuk maklumat lanjut layari
    Panduan Asas Urusniaga Forex
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Online Stock & Forex' started by potgasace, Oct 5, 2008.

    1. nasrun
      nasrun
      Gune Platform ape?

      Separate pips berapa and ade commision ke tak?
    2. potgasace
      potgasace
      platform metatrader4. Spread 2-3 untuk major pair. Ada commision.
    3. seeking
      seeking
      ouihhhh...... semakin banyak rujukan2 forex ni yer....... :D hmmmm.... nak tau gak pendapat Jebat nanti........ :D

      p/s: tapilah kan...... kalau ikut rule wc lah kan............. patutnyer.. thread camgini kener ader kat wts....... alah... kalau btol pun kener bayar... baperlah sangat........ ngan untung setiap minit tu.........
    4. nadieyaa05
      nadieyaa05
      A'ah....Betul, betul, betul....jom kita masuk kat WTS.... :)

      Screenshot die...mmg best tgk.... :D
    5. potgasace
      potgasace

      kalau letak kat WTS rasanya susah pula orang nak cari sbb WTS terlalu umum. Lagipun dah ada thread khusus forex, tak salah rasanya. Well..klu admin rasa tak berapa sesuai disini. Harap delete jela.
    6. ahmadnaim
      ahmadnaim
      adakah tuan ajar pkai leveraging?kononnya leverage haram. kalo kt platform marketiva bleh apply teknik tuan?terima kasih sorila byk tanye have a nice day
    7. budakbaek
      budakbaek
      ebook ni semata2 ajar ASAS forex je ke??xde ke ditunjukkan teknik2 khas yg saudara gunekan..kalo asas je mmg mhal..ttg bonus teknik2 yg diberikan secara percuma tu,tolak ketepi sbb tu bukan hasil tulisan saudara..

      lagi satu mcm slalu bro jebat mintak kt dalam thread forex2 yg lepas"..jika bole post intraday technical analysis hari hari di sini..baru la taw keberkesanan teknik yg bro gunekan selama ni.."

      mintak maaf,juz nk taw pnjelasan yg mndalam sbb sekarang bnyak buku2 forex yg dijual x berkualiti..hnya mnceritakan asas sahaja tp jual dngn harga yg mahal..
    8. fxgator
      fxgator
      Pakai Marketiva le bro? Ok tak platform dia? Tgh nak pilih broker utk sign up utk dapat rebate 60% dari cashbackforex(dot)com. Marketiva adalah salah satu. Kalau betul bagus nak pakai Marketiva. Cam ramai je penyokong Marketiva especially kat Asia.

      [​IMG][​IMG]
    9. limaumanis
      limaumanis
      saya pun berminat nak tahu pasal forex...tapi sekarang memang zero..harap2 ada yang sudi membantu
    10. potgasace
      potgasace
      yup..e-book ini mengajar asas sahaja dan teknik2 diberikan sebgai bonus kerana tiada teknik yang 100% profit. Setiap teknik bergantung pada emosi dan modal trader itu sendiri. Boleh tanya jebatfx. Saya hanya mengajar anda bagaimana memulakan dan mencipta teknik profit sendiri..saya berikan anda joran, anda pancing sendiri.

      Untuk teknik profit yang saya gunakan, saya lebih prefer teknik trendline kerana trendline tidak akan menipu. Namun untuk berjaya dengan trendline bukanlah mudah, memerlukan pemerhatian dan tumpuan yang mendalam terhadapa sesuatu patern itu. Boleh kata semakin lama anda melihat chart..semakin anda faham trendline2 yang bakal berlaku.

      Memang belajar forex sememangnya boleh free.Asalkan anda rajin geledah internet, semua maklumat boleh dapat free.Namun membeli ialah cara mudah dan kelebihan membeli ialah jimat masa dan mendapat support. :)
    11. myarsenal
      myarsenal
      yup.. betul tu mmg mcm2 ada boleh cari jika anda rajin google.. ebook ni hanya mempercepatkn proses pencarian cume berkesan ke tidak tu yg jd persoalan... pape pun sme atas daya usaha anda sendri... tiada paksaan....

      ingat lg motto ni? ==>> "Usaha Tangga Kejayaan" (terkenang kembali kesah dolu2)... ngeh
    12. saiful82
      saiful82
      saya ni berminat jugak la pasal forex ni dan ada jugak baca serba sedikit pasal forex ni tapi rasa nyer perlu ada org yg membimbing n tak tau mana nak start dulu so... ada apa2 cadangan ke?
    13. MohdHafizKamal
      MohdHafizKamal
      Saya baru mula belajar Forex.....so far so good
    14. Jebatfx
      Jebatfx
      salam,

      sebelum anda mempunyai niat nak ceburkan diri, sila utarakan beberapa persoalan dalam diri anda :

      1) Adakah kedudukan ekonomi anda @ keluarga anda kuat. Sekiranya cukup makan atau ada lebih sikit, elok jgn terlibat dlm forex. Jangan sesekali meminjam atau mengunakan credit card dlm memulakan perniagaan forex nie.

      2) Ini kerana anda pasti akan rugi pada waktu permulaan forex hinggalah anda berjaya dan mempunyai cukup pengalaman dlm menggunakan sesuatu sistem trade dan mendisiplinkan diri anda. Ini mengambil masa beberapa bulan hingga tahun. Jadi adakah anda sanggup ?

      3) Forex sgt berisiko tinggi. 95% trader gagal. Jadi memerlukan byk pengorbanan dan usaha untuk masuk ke dalam golongan 5%.

      4) Forex bukan perjudian. Ramai menceburkan diri dlm forex seolah berjudi.

      Byk lagi yg perlu anda fikir. Jadi dlm keadaan ekonomi yg gawat pada tahun 2009 dan mendatang, seeloknya fikir masak masak.

      selamat maju jaya.

      p/s : Pastikan hanya belajar melalui DEMO acc yg rendah equity dan sekurang kurangnya 6 bulan.
    15. krolbiz
      krolbiz
      Apa la korang nie.. Bukan ke forex tu banyak menjerumus kepada dosa besar riba.. Korang tak kaji dulu ke selok belok sistem forex ni mengikut syariah sebelum join?? Kadang kita ni mudah terikut2, nampak ramai orang join, kita pon main serbu je tanpa usul periksa..

      Dulu memang saya pernah mengkajinya dan dah buat trading secara trial melalui demo a/c. Tapi bila saya kaji dgn lebih teliti dan buat rujukan kepada pihak yg pakar dalam kewangan Islam, saya dapati ianya memang ada juga berkait dgn riba yg haram. Tambahan lagi dengan sistemnya yg lebih mudah menafikan kita daripada muamalat & muasyarat sunnah yg sebenar...

      Tepuk dada tanya iman di hati k...
      Last edited: Mar 10, 2009
    16. krolbiz
      krolbiz
      Just stay out of it.. Period..!
    17. nabsyaz
      nabsyaz
    18. naem86
      naem86
      setuju sangat....saya pun sedang belajar2 main forex ni...tapi guna demo account aje le...teori saya belajar dari babypips...Saja nak praktis pengetahuan ttg ekonomi & bisnes dan hubungkait dengan FOREX...
    19. Faranez Harun
      Faranez Harun
      alahai krobiz.. riba tu apabila kalau awak buat forward forex. kalau awak buat spot forex apakebenda riba nya..

      spot forex - jual & beli matawang on the spot. no delay..

      awak tu la dulu kena kaji.. memandai je.. kesiaannnnn.. ni la antara org nak menjatuhkan melayu..

      bak kata mr os, "apa kehe nye"!!!

      p/s: pegi cari syarahan ustaz forex di youtube. ustaz ni keje bank islam. penerangan nya pasal forex amat jelas. nak lagi jelas, pegi cari artikel "forex tidak bercanggah dengan islam" oleh panel penasihat sharie kodana berhad di majalah koperasi kodana..

      emm... dah tau dah.. konfirm ko ni malas cari..
      KOPI - KO PIKIR LA SENDRIK!!

    Share This Page

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. cara nak join forex

    ,
  2. macam mana nak mula main forex

    ,
  3. bagaimana nak tahu forex

    ,
  4. bagaimana nak daftar bisnes forex