Menarik kejayaan dengan Hukum Tarikan (Law of Attraction)

Discussion in 'Motivasi & Inspirasi' started by ir.ezwan, May 5, 2011.

Share This Page

 1. ir.ezwan

  Newbie

  Joined:
  Apr 7, 2011
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  16
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Salam Warga WC yang dihormati,

  Sekadar berkongsi ilmu dengan dengan semua mengenai Hukum Tarikan (Law of Attraction)...

  Ramai orang menggunakan kuasa pemikiran positif dan kuasa hukum tarikan untuk mengubah kehidupan mereka. Dalam era teknologi ini, terdapat kehidupan yang penuh dengan kekalutan dan tekanan di dalam kesibukan harian. Kejayaan adalah formula yang mempunyai banyak faktor, namun ramai yang tidak tahu dan tidak faham akan hukum ini. Dengan menggunakan hukum ini dalam kehidupan seharian, ia membantu ramai orang ke arah kejayaan serta kekayaan dan ia pasti akan membantu anda juga.

  Hukum ini menyatakan bahawa : Saya menarik kepada diri saya tentang apa sahaja yang saya fokus, beri perhatian, beri energi kepadanya, samada mahu ataupun tidak. Sebagai contoh, jika seseorang merenung terhadap ideanya untuk menjadi kaya dan melihat dirinya hidup dengan gaya hidup orang kaya, kemudian wang akan tertarik kepadanya. Begitu juga sebaliknya, jika anda fokus kepada bil-bil anda, tidak mempunyai wang yang cukup untuk membayar hutang dan bimbang terhadap tahap kewangan anda, anda akan lebih menarik hutang dan kemiskinan. Minda bawah sedar anda memberitahu minda sedar apa yang harus dilakukan. Apabila kita mengisi pemikiran kita dengan “SAYA BOLEH”, kemudian minda bawah sedar akan menurut perintah.

  Satu cara baik untuk mula menggunakan hukum tarikan adalah dengan melakukan visualisasi yang mana anda sudah miliki impian anda itu. Jika anda sentiasa ingin menjadi seorang pemain golf professional, kemudian anda lihatlah diri anda memegang trofi kejohanan dan ramai penonton menepuk tangan dan bersorak kepada anda. Gambarkan satu swing yang lancar dan berjaya dapat ‘hole in one’.

  Apabila kita sedang berehat dan merenung sesuatu, kita menggunakan gelombang minda Alpha. Pemikiran jenis ini adalah sama seperti hypnosis yang mana minda bawah sedar kita menjadi mudah untuk menyerap saranan. Ia adalah baik untuk menggunakan afirmasi positif dalam keadaan ini. Katakanlah sekuat mungkin, “Saya adalah pemain golf professional dan saya akan menang permainan ini.” Ia adalah saranan yang mana anda adalah pemenang dan benar-benar percaya serta yakin yang ia membawa ke arah kemenangan sebenar apabila minda sedar mendapat isyarat daripada minda bawah sedar.

  Isaac Newton berkata bahawa satu objek dalam keadaan diam cenderung untuk kekal diam manakala objek yang bergerak cenderung untuk kekal bergerak. Anda harus berada di kalangan orang yang bercita-cita tinggi dan positif yang mana mereka aktif mengejar impian mereka. Gambarkan sebuah kenderaan sedang meningkatkan kelajuannya. Visualisasi dan afirmasi positif adalah bahan bakar yang memberi kuasa kepada enjin kenderaan itu. Orang yang berjaya di sekeliling anda akan menyumbangkan energi mereka kepada anda dengan menambah lagi bahan bakar kepada enjin tersebut. Kini, kenderaan itu mempunyai cukup bahan bakar dan akan terus bergerak pantas dan mudah. Orang yang professional sentiasa membuat sesuatu dengan mudah dan ramai professional menggunakan hukum tarikan samada mereka sedar ataupun tidak.

  Salah satu manfaat terbesar hukum tarikan adalah bahawa anda akan mendapat lebih lagi apabila anda bersyukur terhadap sesuatu. Berterima kasih membawa emosi yang positif dan menarik energi yang positif. Mudah sahaja dengan berkata “Terima kasih” kepada bos anda, boleh menyebabkan kesan yang kuat kepada seluruh mood harinya. Mulakan sekarang juga dan ubahlah hidup anda ke arah pemikiran positif.

  Anda perlu tahu berkenaan dengan hukum tarikan supaya anda mendapat apa yang anda inginkan dalam hidup anda daripada pelbagai aspek – kejayaan, kekayaan, kebahagian, perhubungan, kesihatan dan apa saja impian anda.

  Dapatkan Laporan PERCUMA tentang Hukum Tarikan di SINI untuk mengetahui maklumat lanjut tentang hukum yang hebat ini.

  Moga ia memberi manfaat dalam kehidupan anda.
   
 2. Ads Master

  Ratings:
  +0 / 0 / -0
   
 3. Loading...


 4. KISS

  Newbie

  Joined:
  Nov 22, 2010
  Messages:
  606
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Salam bro,

  bagus perkongsian bro ... berfikiran positif memang penting untuk mencapai kejayaan.

  tapi satu saya nak betulkan

  fikiran positif adalah salah satu "usaha" kita ... buat affirmation semua tu adalah "usaha" kita untuk membentuk mindset yang lebih fokus dan positif... dan yang paling penting ...

  yang membuka dan menutup pintu rezeki dan memberikan nikmat adalah Allah SWT, bukan semata-mata fikiran positif dan affirmation...

  bukan nak kondem, tapi sekadar menjalankan tanggungjawab sebagai orang Islam supaya tak tersalah pegangan ....

  Yang Benar,

  KISS,
  Bekas Pengamal Hukum Tarikan Yang Tersedar Akan Kebenaran
   
 5. ir.ezwan

  Newbie

  Joined:
  Apr 7, 2011
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  16
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  ya...betul tu bro.
  Apa-apa pun..semuanya berlaku atas izin Allah S.W.T. Dialah Yang Maha Kuasa di alam ini.
  Kita cuma ikhtiar untuk mendapatkan apa yang kita inginkan.
  Sape lagi yang nak ubah nasib kita, melainkan diri sendiri yang harus mengubahnya.
  Yang tak berubah, jadilah takdir. Namun, kita juga harus percaya pada qada' dan qadar yang ditentukan oleh Nya.
   
 6. Syed Fauzi

  Newbie

  Joined:
  Feb 6, 2011
  Messages:
  324
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  nice info tq TT :)
   
 7. nimosy87

  Newbie

  Joined:
  Aug 26, 2009
  Messages:
  872
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  16
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  betul tue.. semua dari allah s.w.t..
  hukum tarikan kita nak minda kita fokus apa yang kita nak dan lepas tue kita usaha pelbagai cara untuk dapatkan apa yang kita nak. semasa kita minta guna kuasa minda seloknya baca selawat supaya minda separa senda yang kita hantar lagi bermakna. selepas itu buat solat dhuha dan tahajud supaya apa yang kita minta lebih diberkati. solat 5 waktu jangan ditinggalkan. memang betul minda dapat tarik semua yang kita nak tapi dengan syarat allah s.w.t yang membenarkannya.. usaha perlu ada.. saya amalkan tapi dengan selawat dan seperti allaharyamah pn arina ajar.. alhamdulillah kerja makin mudah dan duit sentiasa ada disaat diperlukan.
   
 8. greddym3

  freshman

  Joined:
  Apr 18, 2011
  Messages:
  15
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  very nice info.tq bro :)
   
 9. ir.ezwan

  Newbie

  Joined:
  Apr 7, 2011
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  16
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Kita seharusnya bersyukur dengan segala nikmat yg diperolehi di dunia ini.
  Lebih banyak kita bersyukur, lebih banyak rezeki yang datang dalam kehidupan kita.

  Jadi, bersyukurlah kepada Allah s.w.t di atas semua benda/perkara yang berlaku dalam kehidupan seharian kita. Contohnya, syukur atas kesihatan yang baik, dapat duit, dapat gaji atau bonus, keadaan yang aman, keluarga yg bahagia, kesenangan dalam urusan harian dan sebagainya.
   
 10. zanli

  junior

  Joined:
  May 16, 2011
  Messages:
  75
  Likes Received:
  3
  Trophy Points:
  8
  Ratings:
  +3 / 0 / -0
  ..Kesyukuran dengan nikamat Allah seharusnya diterjemahkan dengan amal dan perbuatan yang diredhai Allah jua
   
 11. wan2603

  Newbie

  Joined:
  May 23, 2011
  Messages:
  32
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  0
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  ubah ke pemikiran +ve sume ye..."jika kau fikir, kau boleh, kau pasti boleh melakukan..."--->nyanyi skit.
   
 12. meezwan

  Newbie

  Joined:
  Sep 27, 2009
  Messages:
  1,962
  Likes Received:
  1
  Trophy Points:
  38
  Ratings:
  +1 / 0 / -0
  Gunakan Hukum tarikan ini berlandaskan Al-Quran.. Quranic Law of Attraction.. Sebenarnya apa yang kita minta dan apa yang kita nak itu adalah doa kita..Allah mengabulkan doa orang yang betul-betul ikhlas.. Saya juga pernah menggunakan hukum tarikan ini..Doa kita yang kuat akan menyebabkan apa yang kita nak termakbul dan yang mengabulkan doa itu sudah tentu Allah..
   
 13. NazSobju

  Newbie

  Joined:
  Nov 19, 2008
  Messages:
  1,049
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  38
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  best...maka dengan lepas membaca thread nii motivasi yg terus ada
  dalam diri ini terus menebal:)
   
 14. fazbiz

  Newbie

  Joined:
  Nov 22, 2008
  Messages:
  1,053
  Likes Received:
  1
  Trophy Points:
  38
  Ratings:
  +1 / 0 / -0
  siapa yang mengasaskan hukum tarikan ni ye? adakah dari orang Islam? sekadar nak tau.
   
 15. ir.ezwan

  Newbie

  Joined:
  Apr 7, 2011
  Messages:
  117
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  16
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Tiada pengasas bagi Hukum Tarikan. Hukum Tarikan adalah penemuan oleh saintis barat seperti mana Hukum Graviti. Hukum-hukum ini adalah hukum alam yang ditentukan oleh Allah S.W.T. Walau bagaimanapun, hukum tarikan secara tidak langsung telah dijelaskan di dalam Al-Quran.

  Dalam Quran jelas menunjukkan tentang hukum tarikan ini:
  “Maka sesiapa yang mengerjakan kebaikan seberat zarah, nescaya dia akan melihat (balasan)nya. Dan sesiapa yang mengerjakan kejahatan seberat zarah, nescaya dia akan melihat (balasan)nya.” –(Surah az-Zalzalah ayat 7-8)

  Ayat di atas menambah keyakinan kita yang hukum tarikan wujud sejak Quran diwahyukan kepada Nabi Muhammad S.A.W. Hayatilah ayat ini… kebaikan dibalas dengan kebaikan; kejahatan dibalas dengan kejahatan. Tuhan mengingatkan kita supaya sentiasa berfikiran positif (kebaikan) dan memancarkan kebaikan itu kepada orang di sekeliling kita. Akibatnya, orang di sekeliling kita ataupun alam semesta memberi pula kebaikannya kepada kita.

  Tuhan sentiasa menggalakkan kita supaya berlumba-lumba menabur kebaikan. Tuhan melarang kita berbuat kekasaran dan kerosakan. Malah, kita juga perlu bersikap baik kepada orang yang berbuat jahat. Dalam setiap detik kehidupan, kita disuruh memancarkan cahaya kebaikan dan getaran kebajikan ke alam semesta.
   

ibeli4u

Share This Page