31/12/2015

Masalah Current Account Maybank (maybank2u)

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by kodin, May 3, 2008.

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.

Share This Page

  1. kodin

    kodin
    Expand Collapse
    Super Senior

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    948
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    salam semua!

    setelah menghampas pulas mencari ttg masalah saya ini di forum ni dan CG, tp tak jumpe plak, jd saya terpaksa mmbuka thread ini utk memerlukan pertolongan sape yg tahu.

    ok camni. saya baru je lepas buat current akaun maybank (akaun company enterprise, partnership).. setelah seminggu apply naik turun office, ptg td baru siap(jumaat ptg).. saya pun apply utk maybank2u utk akaun tersebut dan siap ptg tuh juga, officer tuh siap kasi pin kod n maklumat utk maybank2u..

    so, balik setup maybank2u, siap! cume ade 2 masalah kat sini yg saya tak brp paham:

    1) dari current akaun(company) ke personal (saving) akaun :
    terhad hanya utk akaun tertentu sahaja, yg kite kene registerkan personal akaun itu sendiri, Betol tak ??
    borang die yg ni kan ? 3rd Party Funds Transfer / Interbank GIRO / Bill Payment Registration Form for Small Business: Partnership & Professionals
    btol tak ?

    2) bile personal (saving) akaun nk bayar ke current akaun(company), die kluar msg ini :

    You cannot perform 3rd Party Funds Transfer to a company/business account.

    contohnya, saya ade jual product online tp nk beli kene byr ke akaun company saya melalui maybank2u, so si Abu (customer) pun bayarla melalui maybank2u, bile nk transfer je die kluar msg tu..

    kenapa ek?? saya penah byr (transfer) ke akaun company lain gune maybank2u, contohnye kat hivehosting & Extreme D Enterprise, ok jaa..

    saya tanye anda sume dulu, sbb wekend maybank tutup, so kene tunggu nextweek baru bleh g service center.. pertolongan anda amat saya hargai :)
     
  2. Loading...


Share This Page

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.