Masalah Buat Dwonload Link

Discussion in 'Tips & Panduan' started by wacaca, Apr 25, 2008.

By wacaca on Apr 25, 2008 at 1:26 AM
  1. wacaca

    Newbie

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam sejahtera semua...

    Saya mohon budi baik senior2 sumua membantu menyelesaikan kemuSykilan saya ni. Saya sebenarnya ingin menjual produk resell right(ebook) & saya dah upload file tu ke server (saya ada hosting sendiri). Nama file tu

    "mrrwebsite.zip".

    saya juga dah buat dwonload page. dwonload link saya buat macam ni,

    http://hostingsaya.com/mrrwebsite.zip

    Masalahnya bila saya try dwonload saya dapat massage ini

    Not Found
    The requested URL /dwonload/web.zip was not found on this server.

    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request


    Bagaiamanakah caranya nak buat dwonload link yang betul! Minta bantuan..tolonglah... sudah enam hari saya try & error tapi gagal's saja!

    harap dapat tip dan panduan dari abang2 & kakak2 senior semua..

    makasi..
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Tips & Panduan' started by wacaca, Apr 25, 2008.

    1. ramzy0
      ramzy0
      boleh tahu download file tu, you letak dalam
      folder public_html ker ?
    2. ikram84
      ikram84
      masukkan mrrwebsite.zip ke dalam folder dwonload lepas tu pastikan dia jadi macam ini

      http://hostingsaya.com/download/mrrwebsite.zip

      test balik....
    3. mysticmind
      mysticmind
      file nama mrrwebsite.zip
      tapi tak jumpa web.zip
      sepatutnya dia tak jumpa mrrwebsite.zip bukan web.zip :D

      so mungkin salah kat URL atau link pada page mana2 tuh :D
    4. Han
      Han
      mcm ni...
      masukkan file mrrwebsite.zip tu ke dlm folder dwonload...
      semua selesai...
      ni kes salah masuk file ni...hehe
      dan link download akan jadi mcm ni
      http://hostingsaya.com/dwonload/mrrwebsite.zip

      han
    5. wacaca
      wacaca
      Terima kasih banyak banyak kerana sudi membantu. Semoga abang2 & kakak semua terus maju dalam bisnes internet!

      TQ

    Share This Page

Share This Page