Masalah Buat Dwonload Link

Discussion in 'Tips & Panduan' started by wacaca, Apr 25, 2008.

Share This Page

  1. wacaca

    freshman

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam sejahtera semua...

    Saya mohon budi baik senior2 sumua membantu menyelesaikan kemuSykilan saya ni. Saya sebenarnya ingin menjual produk resell right(ebook) & saya dah upload file tu ke server (saya ada hosting sendiri). Nama file tu

    "mrrwebsite.zip".

    saya juga dah buat dwonload page. dwonload link saya buat macam ni,

    http://hostingsaya.com/mrrwebsite.zip

    Masalahnya bila saya try dwonload saya dapat massage ini

    Not Found
    The requested URL /dwonload/web.zip was not found on this server.

    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request


    Bagaiamanakah caranya nak buat dwonload link yang betul! Minta bantuan..tolonglah... sudah enam hari saya try & error tapi gagal's saja!

    harap dapat tip dan panduan dari abang2 & kakak2 senior semua..

    makasi..
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. ramzy0

    Senior

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    1,619
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    boleh tahu download file tu, you letak dalam
    folder public_html ker ?
     
  5. ikram84

    Senior

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    1,102
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    masukkan mrrwebsite.zip ke dalam folder dwonload lepas tu pastikan dia jadi macam ini

    http://hostingsaya.com/download/mrrwebsite.zip

    test balik....
     
  6. mysticmind

    Senior

    Joined:
    Jun 7, 2006
    Messages:
    1,414
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    file nama mrrwebsite.zip
    tapi tak jumpa web.zip
    sepatutnya dia tak jumpa mrrwebsite.zip bukan web.zip :D

    so mungkin salah kat URL atau link pada page mana2 tuh :D
     
  7. Han

    Han
    Newbie

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Messages:
    794
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    mcm ni...
    masukkan file mrrwebsite.zip tu ke dlm folder dwonload...
    semua selesai...
    ni kes salah masuk file ni...hehe
    dan link download akan jadi mcm ni
    http://hostingsaya.com/dwonload/mrrwebsite.zip

    han
     
  8. wacaca

    freshman

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Terima kasih banyak banyak kerana sudi membantu. Semoga abang2 & kakak semua terus maju dalam bisnes internet!

    TQ
     

ibeli4u

Share This Page