1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Mari memburu Rusa(manusia)..

Discussion in 'Sembang Umum' started by PinguSpy, May 19, 2010.

Share This Page

  1. PinguSpy

    Senior

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Kelengkapan yg diperlukan:
    - Senapang(tools)
    - Jerat/perangkap(website)
    - Umpan dalam perangkap(sale letter/bonus/lain2)

    Kawasan Rusa paling banyak melepak:
    - Facebook/Myspace/Twitter
    - Forum
    - Web2 lain
    - Web2 surat khabar
    - (sila senaraikan lagi)

    *Sila senaraikan lg tempat2 rakyat malaysia...
    paling banyak melepak.. senang sikit nk pasang jerat...*


    Dan jom "kaji" mcm mana nk pasang perangkap di tempat2 tertentu...

    Sebab lain2 tempat lain2 teknik.. silap pasang jerat...
    rusa lari, atau kita sebagai pemburu pulak yg kena buru dgn "Jabatan Perhilitan" sebab menyepam/banned(memburu secara haram)... :D

    ||BENDA UTAMA YG INGIN DIFOKUS PADA THREAD INI||
    - List tempat2 paling banyak rusa melepak -
    - Teknik pasang jerat dan untuk tarik rusa masuk dalam perangkap(web site) bg setiap tempat yg berbeza2 -

    [​IMG]


    p/s jgn amik serius pasal perumpaan manusia/rusa.. sebab nak kasi faham je.. :D
     
  2. Loading...


  3. faezil

    Senior

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    6,951
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +9 / 0 / -0
    betul tu.... lain tempat lain tekniknya

    part ni mmg ramai pemburu selalu tersilap pasang jerat terutamanya ketika berburu di WC.

    Ada yang datang2 terus menembak, confirm rusa lari. Mungkin pemburu muda kot... darah muda masih membuak.

    Secara amnya di WC, memang sesuai untuk memasang perangkap 'jana wang'. Sebab rusa-rusa di sini memang suka menjana wang, maka amat sesuai memasang perangkap menjana wang. Nak pasang perangkap lain boleh jugak tapi kurang dipandang.

    Pun begitu, tak semua perangkap jana wang dipandang rusa2 di sini. Jana wang secara pelik, money game, skim piramid mmg confirm di pandang sepi.

    Dan satu lagi, setakat papar screenshot semata2, warwarkan untung juta2, tetap takkan dapat memikat rusa2 di sini melainkan diterangkan dengan terang dan jelas. Kalau setakat letak perangkap 'hai, saya dah menjana RM8 juta sebulan. sape nak tahu contact saya'... BAIK TAK PAYAH!!!!!
     
  4. Imabiz

    Senior

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    13,613
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    memburu di Geng Blogger.. feberet terbaru imabiz... hehe,..
     
  5. PinguSpy

    Senior

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    thx great info/teknik pasang jerat di WC .. :D

    tp dekat area mana yg banyak Rusa suka melepak yer?
    Rusa Malaysia jek...Rusa International malas sebab dah taw...??
     
  6. penang

    Senior

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    agak2 rusa ngan manusia....sape yg mudah masuk jerat....
     
  7. hmjebat

    Newbie

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    677
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Sebenarnya, rusa-rusa kat WC ni juga giat menjalankan aktiviti memerangkap rusa...
     
  8. PinguSpy

    Senior

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    rusa makan rusa la ni
     
  9. usri

    Newbie

    Joined:
    Apr 6, 2006
    Messages:
    1,760
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    signature yg pjg pun salah satu
    cara utk menangkap rusa
     
  10. Abang Internet

    Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    917
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Berfikir seperti memburu rusa?
    Bukan ke kita buat business untuk tolong orang ke?produk atau perkhidmatan diwujudkan bersama faedah ( value ) untuk digunakan oleh pelanggan.
     
  11. GoMonsta

    Newbie

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,848
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ha... jawab jgn xjawb. :D
     
  12. faezil

    Senior

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    6,951
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +9 / 0 / -0
    pertama sekali.. kan ke TT dah letak footnote supaya jangan la serius sangat

    kedua... TT tidak merujuk keseluruhan business tetapi hanyalah merujuk kepada teknik promosi sahaja.

    TT hanya merujuk kepada 'berburu' dan tamat di situ sahaja perumpamaan itu.

    Tak perlu diteruskan cerita perumpamaan tersebut kepada tembak, bunuh, panggang, makan dsb. Confirm la lari maksud sebenar.

    Dan berburu tu pun hanya fokus kepada teknik sahaja.... tak perlu diimaginasikan kepada niat berburu pulak
     
  13. Abang Internet

    Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    917
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Oh...begitu ;)
    Harap takde orang yang terkeliru macam saya jugak nanti...
     
  14. PinguSpy

    Senior

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    think outside the box
     

ibeli4u

Share This Page