macammana nak buat ads kat facebook?

Discussion in 'Teknik Pemasaran Internet' started by usahawanmuda, Dec 13, 2009.

By usahawanmuda on Dec 13, 2009 at 2:07 AM
  1. usahawanmuda

    freshman

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hai all,

    minta pertolongan....
    siapa ada cara utk buat ads di facebook?

    harap ada yang sudi berkongsi sedikit tips mendalam tu..
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Teknik Pemasaran Internet' started by usahawanmuda, Dec 13, 2009.

    1. engshahrul
      engshahrul
      nk iklan kat facebook, click je 'Create an Ad'. Isikan maklumat, set berapa budget nak iklan sehari.
      Pastu facebook cas debit kad weekly.
    2. Champion
      Champion
      Apa khabar saudara semua?

      Ini kali pertama saya join forum nie, diharap saudara semua dpt berkongsi tips2 serta bertukar pendapat. Saya amat tertarik berkenaan facebook krn rasanya inilah social networking utama utk IM. Selain "create an ad", bolehkah kita masukkan artikel dlm forum perbincangan? Contoh, saya join group peminat racing car, adakah dgn issue artikel dlm create new post dibenarkan & berkesan?

      Dan juga dlm profile user ada ruangan website address, adakah user lain dpt lihat site address saya?

      Harap tuan2 dpt beri sedikit pendapat.

      Tima kasih
    3. delikuca
      delikuca
      berapa charge letak ads kt fb?
    4. Zairi Zaidi
      Zairi Zaidi
      cajnya ikut atas apa yang kita bajet dan tetapakn
    5. engshahrul
      engshahrul
      Ikut kita set berapa cas iklan per klik dan berapa kos iklan sehari. Cth USD0.05/klik dan USD3.00/day. Kalau ada org jual kupon facebook USD100, better amik mmg murah.
    6. shaifulazhan
      shaifulazhan
      Salam,

      Katakan anda berniaga sesuatu produk ataupon nak promote website anda. Apa kata anda daftar/create group anda sendiri. Contoh: anda menjual perfume dan ingin semua ahli FB tahu.

      Mula2,create group bisnes anda. Nak create senang je,sama macam mula2 anda daftar jd ahli FB dulu. Lepas tu, anda setup la profile bg kemas dulu + upload gambar menarik. Ok, dekat 'home' profile anda, di bahagian bawah gambar profile anda terdapat link 'promote with an ads'. Klik kat situ untuk tujuan promosi. Ikut langkah2 yang diarahkan: design ads> pilih target> set harga yang anda mampu bayar.

      Mulakan dengan cas rendah pastu optimize la ikut pasaran. TK.
    7. rotikering
      rotikering
      Kalau facebook adverts tu ape?
    8. Ijad
      Ijad
      Jangan marah kalau aku tegur. Dah cuba cek kat kamus? Biarlah soal soalan yang membina, bukan yang basic macam ni.

      Ini perkara mudah je:
      http://www.google.com.my/search?rlz...d=chrome&ie=UTF-8&q=what+is+facebook+adverts?

      Sekali lagi, jangan tersinggung sebab aku memang niat nak mengajar. Tapi kalau nak bukak kamus pun malas, itu memang aku takleh tolong. Even Donald Trump pun takleh tolong.

      Teruskan usaha!
    9. faezil
      faezil
      Setuju dengan bro ijad....

      Bak kata orang barat... RTFM ;)
    10. alafsiber
      alafsiber
      Den pun agak konfius dgn FBA nie sbb bile check kat FB punya report dia tunjuk adala dlm seratus lebih klik tp bile check kat Awstat ngan Google analytics x sampai pun(2-3 unique visitor je) jauh beza tu...

      Macam FB detect click tu ek?
    11. amhypro
      amhypro
      wah! info yang lengkap. nice nice...tq tq
    12. amhypro
      amhypro
      aduh..pedih pedihh....tapi betul la...itu soalan terlalu basic maa....tak per tak per...belajar dari pengalaman...(sekali aku terasa ngan teguran tu naper yerk...?meremang bulu roma ni...hehehe...)
    13. amhypro
      amhypro
      sedikit info la...iklan FB ni aku dengar susah nak approve iklan yang berunsur MLM (kepada mereka yang menjalankan MLM la), yang jual produk ta der masalah....) yang buat iklan MLM tu, kalau nak buat gak, kena buat ridirect....ridirect tu tak tau la plak macam mana nak buat.
    14. Bravo Delta
      Bravo Delta
      OIC, baru saya faham :)
    15. meltigloo
      meltigloo
      mane nak cari kupon facebook USD 100 skrang eh?
    16. paradox
      paradox
      aku tengok banyak je iklan vemma...tapi biasenya gi ke landing page bukannya website vemma...kalau cara ni munkin FB xperasan kot...
    17. engshahrul
      engshahrul
      Ini juga jd kemuskilan aku dulu.
      Biasa iklan per day dia kira start dlm kul 3 la. Jd, kita boleh check berapa klik iklan kita sehari. Mcm sehari kita set USD3, kadang2 tu samapi kul 12tgh hari x byk klik pun, jd byk lagi la budget kita yg ada. Mungkin baru pakai <USD1. Tp, bila check ptg nye, dkt2 kul 3, cpt plak iklan kita tu.

      Itu yg aku sangsi, betul2 ke ada traffik masuk ke iklan kita tu atau adakah facebook tipu untuk cepat2 kaut kita punya budget? Jd, conclusionnya, skg aku dh x pkai facebook ads.
    18. paradox
      paradox
      kalau nak wat ni boleh ikut step ni...cuma munkin ade yg berubah skit2 je la.
      tukar step 9 jadi step 1.

      [​IMG]

      [​IMG]

      [​IMG]

      [​IMG]
    19. paradox
      paradox
      [​IMG]
      kalau takde kupon boleh skip dan terus ke funding resourse

      [​IMG]
      Last edited: Jul 15, 2010

    Share This Page

Share This Page