Macam mana nak tamatkan perkhidmatan Astro?

Discussion in 'Sembang Umum' started by Badruzamani Bin Azmi, Jan 5, 2008.

By Badruzamani Bin Azmi on Jan 5, 2008 at 2:00 PM
  1. Badruzamani Bin Azmi

    Super Senior

    Joined:
    Jul 28, 2006
    Messages:
    772
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8 / 0 / -0
    Assalamualaikum,

    4 tahun lalu adik saya ada memohon pemasangan Atsro di rumah saya tinggal sekarang ni. Selepas dia meninggal, tugas saya pula membayarnya.

    Tapi, sempena tahun baru ni, saya ingat nak 'bercuti' sekejap dalam tempoh yang lama. Jadi, saya nak terminate la dulu akaun astro saya tu tanpa menjual balik peralatannya (tak berbaloi jual balik).

    Sejak kelmarin, saya dah hubungi pihak HOTLINE Astro tu tapi memanjang aja 'sibuk'. Kemudian, saya cuba cari kat laman rasmi ASTRO kalau - kalau diberitahu prosedur cara nak terminate, tapi tak jumpa pula.

    Oleh kerana dah penat cari tapi masih tak berhasil, saya cuba la nak tanya kawan - kawan WC kalau ada sesiapa yang tahu cara nak 'terminate' akaun ni, siapa yang patut saya hubungi tanpa perlu saya bergerak 'keluar' dari rumah.

    Untuk pengetahuan semua, saya berada di Taman Macang Manis, Bukit Mertajam, Pulau Pinang.

    p/s - Sila info sebelum 15 Januari 2008. Pertolongan anda semua saya dahulukan dengan ucapan ribuan terima kasih. :)
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Sembang Umum' started by Badruzamani Bin Azmi, Jan 5, 2008.

    1. azran
      azran
      Call astro penang. Berlakon mengaku arwah jadi arwah adik sat, nanti dia just tanya detail mcm no. ic, nama parents, amik pakej ape dsbnya.

      Lepas dia tanya soalan2 tuh. Cakap je nak terminate by phone. Then astro proceed tanpa pergi sign apa2 borang pun.

      Aku penah buat camnih dulu nak terminate astro. Tapi make sure antar balik kad sim astro tu ke alamat dia atau tak ko kene caj RM80 utk kad tu.
    2. Badruzamani Bin Azmi
      Badruzamani Bin Azmi
      Terima kasih Azran atas info tu. Ada tak nombor contact Astro Penang ni? Sebab kalau tengok pada bil, ada nombor toll free aja. Nombor ejen masa ambil entah 'lesap' kat mana tah. Dah tak ingat dah.
    3. azran
      azran
      Alamak sori la bad. Lepas terminate aritu terus aku buang no astro tu dari hp. Cuba tanya salesman astro dekat carrefour seberang jaya no phone astro penang...Good luck!
    4. Badruzamani Bin Azmi
      Badruzamani Bin Azmi
      Ok... tak mengapa Azran. Tadi saya dah cal 103, dan dah dapat nombor yang TM bagi dan cuba call. Tapi, telefon berdering lama tanpa jawapan. Jadi, mungkin operator bai nombor pejabat Astro (bukan customer service).

      Tak mengapa, hari Isnin nanti saya cuba call lagi sekali. Terima kasih sekali lagi atas bantuan anda.

      p/s - Astro ni bagus kalau kita mampu memperolehi manfaat darinya. Bukan sekadar menonton sahaja. :)

    Share This Page

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. cara batal langgan astro

    ,
  2. cara menamatkan perkhidmatan astro

    ,
  3. cara untuk potong khidmat astro

    ,
  4. macam mana nak terminate astro,
  5. tamatkan astro,
  6. syarat syarat untuk stop astro,
  7. cara tamatkan langganan astro,
  8. stop khidmat astro