Macam Mana nak masukkan duit RM ke dalam paypal?

Discussion in 'Perniagaan Internet' started by MyIkhtiar, Aug 12, 2009.

By MyIkhtiar on Aug 12, 2009 at 6:04 PM
  1. MyIkhtiar

    Super Senior

    Joined:
    Mar 19, 2009
    Messages:
    950
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    salam..

    sory la aku dah search pasal topik nie.. xde pulak.. google pun dah... tapi masih buntu nak cari penyelesaian..

    aku nak beli domain kat godaddy.com .. tapi dalam paypal aku
    $ 0 dolar.. so mcm mana aku nak isi duit dalam paypal aku..

    boleh tak dari maybank aku..aku nak transfer ke dalam paypal.. tau x kaedah dia?

    thanx
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Perniagaan Internet' started by MyIkhtiar, Aug 12, 2009.

    1. chukai
      chukai
      tak boleh transfer maybank ke paypal. cari sesiapa yang nak jual paypal fund kat sini. biasanya dorang terima maybank. transfer dulu duit ikut rate yang dorang nak jual. pastu dorang akan transfer fund kat akaun paypal bro :)
    2. MyIkhtiar
      MyIkhtiar
      owh macam tu... ok2 faham...

      thanx bro.. nanti aku cari sape yg blh transfer..
    3. ramfir
      ramfir
      Senang je.

      -Apply dulu kat maybank kad debit (kalau belum ada).
      -Activate maybaybank2u. (kalau belum)
      -Isi duit dalam maybank.
      -Aktifkan/apply borang online purchase pakai maybank debit card kat dalam maybank2u dengan isi form. (boleh search dalam forum ni mcm mana nak aktivatekan atau rujuk blog rohaizad. Saya x ingat apa tajuk thread tu tapi berkenaan ''mengeluarkan paypal ke maybank debit kad'' )

      -Lepas itu, 'add debit card' maybank pada paypal. (ikut panduan yg terdapat pada blog rohaizad)

      -apabila dah verified oleh paypal, secara teorinya, apabila membuat pembelian ,melalui paypal, secara automatik akan tolak duit dari dalam maybank.

      Option lain, apply public bank visa debit.


      Sory ye tak bagi direct link ke thread dan blog berkenan. Saya pakai handfon nak taip post ni. takde fungsi multi tab browsing.
    4. fazdlie
    5. wings
    6. abdfatah
      abdfatah
      guna maybank2u boleh tak???
    7. MyIkhtiar
      MyIkhtiar
      ok thanx bro..

      aku baru je selesai beli paypal kat orang :)
    8. worldezam
      worldezam
      maybank boleh dh kot....
    9. johnjimat
      johnjimat
      bgs la da beli ke domainnyer?
    10. yana0601
      yana0601
      bleh tau x ngn ape sy bleh beli paypal?
    11. sicx
      sicx
      kn paypal ni direct connection ngn bank melalui debit or kredit kad? so aper tu paypal fund? aku transfer cm interbank transfer jer pn. nape cm complicated pla? x fhm apa yg ssh sgt.
    12. khAINIza
      khAINIza
      saya pn tgh blajar guna paypal gak..
      dah verify akaun paypal guna maybank debit card..
      ooo..kiranya klau kita wat pembelian kat ebay,dia otomatik tolak duit dr akaun maybank la ek? xperlu nak transfer duit dr akaun maybank ke akaun paypal?
    13. faezil
      faezil
      - majoriti pembelian online antarabangsa ada menyediakan paypal
      - ebay
      - flippa

      ya

      p/s bila baca tajuk thread ni, teringat teka teki macam mana nak masukkan gajah ke dalam peti ais
    14. cikgu_murnie
      cikgu_murnie
      maybank tak masuk dalam senarai pay pal ( bila saya tengok list ) bila add bank ?
    15. khAINIza
      khAINIza
      dah bjaya da wat belian kat ebay guna paypal :D
    16. Rahman Sayed
      Rahman Sayed
      Nak beli paypal? mudah je..saye cadangkan korang klik 'SEARCH' under forum menu kat sebelah kiri..pas tu taip 'JUAL BELI PAYPAL'..kat ruangan JUAL BELI PAYPAL ade ramai 'penjual' dan pembeli paypal..rate Malaysia Ringgit ke USD adalah mengikut tawaran dari penjual paypal..so korang pandai2 la cari rate yang terbaek,PERINGATAN-belilah daripada penjual yang mempunyai nilai "iTRADER" yang tinggi coz nilai iTRADER yang tinggi menunjukkan kredibeliti penjual atau kebolehpercayaan..harap maklum,ikhlas dari saya..kalau sape2 yang bermurah hati tolong naikkan iTrader saye..thanks..wassalam
    17. MrHafeez
      MrHafeez
      ooohhh...cmtu ek
    18. cikgu_murnie
      cikgu_murnie
      kenapa org nak jual paypal, tak boleh cash kan ke ? maaflah cikgu tak pandai IM
    19. a3d
      a3d
      mcm saya, nk cashkan paypal tu cepat. klu transfer ke debit kad or bank, amek mase.. so klu duit nk rolling hari2, jual paypal la penyelesaiannye :D

    Share This Page

Share This Page