Macam mana nak buat akaun maybank2u?

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by PinguSpy, Jun 25, 2010.

By PinguSpy on Jun 25, 2010 at 10:46 PM
  1. PinguSpy

    Mentor

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,345
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    aku taw soalan ni agak n00b .. tp sebenarnye kn...... aku belum ada + buat lg maybank2u even aku dah bertahun ada akaun maybank..

    maybe sebab jarak maybank dgn rumah aku 3km je.. sebelah maybak dah publick bank.. sebelah public bank dah cimb..
    tu yg pemalas nk bukak..

    hari ni aku nk bukak.. masuk web maybank2u..
    register... yg aksess number tu ape??
    aku masuk number kad... tp dia ckp service unavailable etc..

    or ade sesuatu yg aku miss?

    cmne nk transfer duit dari akaun maybank ke akaun lain or bank lain pakai maybank2u?? <---- sorry.. aku mmg tataw..

    buta it kn ..:( :(
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by PinguSpy, Jun 25, 2010.

    1. Imabiz
      Imabiz
      kene aktifkan dulu di atm macine.... untuk creat firsttime login dan set phone number untuk security transaction..... baru leh creat login n password di website...
    2. dandelion
      dandelion
      Kena pegi register internet banking kat ATM dulu.
    3. PinguSpy
      PinguSpy
      cmne nk aktifkan pakai ATM? guide plz..
      kalau ada gambarajah lh ok..
      mesin ATM tempat aku dah lah full kang kejap je traffic jem.. sebab aku nk buat mende ni :( :(
    4. dandelion
    5. Imabiz
      Imabiz
      imabiz pun tak ingat lah... rase pilih menu lain2... lepas tue maybank online.. lepas tue masukkan no pin yang nak buat firsttime login tue.. jgn same dgn pin kad... lepas tue masukkan pulak no phone kita... lepas tue akan kuar resit menyatakan berjaya atau tidak.. lepas tue jgn lupe amik kad...
    6. Imabiz
      Imabiz
    7. dandelion
      dandelion
      Jangan lupa register no phone untuk TAC sekali.
    8. SoccerPitStop.com
      SoccerPitStop.com
      Kena register kat mesin atm dulu.register number telefon kat situ..Then baru bleh register kat web maybank2u.yg dekat machine tu try option 'lain-lain'.. :)
    9. MohdAbdulKarim
      MohdAbdulKarim
      TAC = Transaction Authorization Code = 6angka yang akan dihantar ke hp melalui sms yang perlu dimasukkan untuk setiap transaksi online. code ni hanya available beberapa minit je, pastikan hp ada kat tangan..:D

      cimb 3jam...
    10. PinguSpy
      PinguSpy
      oh.. arigat0.. pada semua yg membantu.. :D
    11. Syedz
      Syedz
      aku maybank 200 meter dari rumah pun ada Maybank2u..
      senang beb ada maybank2u, kul 2-3 pagi pun leh check statement bank..
      xyah nak kena keluar dari rumah..
      zaman skarang nih semua benda leh buat dari dalam rumah...
      manfaatkan segala kecanggihan teknologi yang ada sekarang nih :)
    12. Booz
      Booz
      Jom TT cepat pi register. Actually lain-lain bank yang ada tawarkan online banking cara pengaktifan / pendaftaran pun lebih kurang sama. Register akaun--->egister pass key--->register hp---->log-in 1st time create username dan jalan.
    13. PinguSpy
      PinguSpy
      oh thx br02 sekalin .. :)
    14. PinguSpy
      PinguSpy
      apa pasal bila aku nk register on9(lepas dah setel 6 pin dkt ATM mesin)..
      bila aku nk register kuar ayat ni: Service Unavailable ~X(~X(
    15. dandelion
      dandelion
      Try lagi lain kali.... sistem dia problem kot...
    16. bluedianthus
      bluedianthus
      Untuk pengetahuan, sistem maybank2u akan refesh bermula dari jam 12 malam sampai 1 pagi. Mengikut pengalaman..:)
    17. New Boy
      New Boy
      Aku pun belum sebulan guna maybank2u ni..... senang pula nak lihat aliran wang, lebih2 lagi dah buat biz online....
    18. laser
      laser
      ada berita buruk untuk pingu..sekarang ni nak apply maybank2u memang susah..haha..susah sebab banyak masalah..gi buat kat kaunter je..tu pon kalau dorang sanggup layan..

      aku nak keluar duit kat maybank pakai buku pon kerani maybank tu marah..suka ati aku la nak kluar pakai buku ke pakai kad..gaji dah bayar tapi keje malas..tu maybank kat tempat aku la..maybank tempat lain aku tak tau..

      semoga berjaya ye pingu..

      ps: pakai cimb clicks je..5 minit siap..aku suh amoi kat kaunter tu buatkan..
    19. PinguSpy
      PinguSpy
      haha aku baru je balik dari bank td.. pukul 10a.m td..
      result = boleh..

      kalau tidak aku pg ikut guide dkt dlm blog tu... terus silap aku g daftar yg phone bangkin bkn m2u bangking..

      skang dah boleh dah hehe :)) :))

      senang sikit aku nk bank-in komision dkt affiliate nanti hehe :D

    Share This Page

Share This Page