1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Macam mana nak beli kereta mewah dekat Johor atau Singapore?

Discussion in 'Sembang Umum' started by hafreze, Jul 4, 2009.

Share This Page

  1. hafreze

    Newbie

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    276
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Semalam, aku ada suggest kat kawan, teringin nak angkat kereta nissan fairlady, tapi kalau ikut pricing kat Malaysia, and motor trader, harga dalam 140 ribu - 180 ribu.

    And , aku tengok ade version unregister, apa benda tu? sorry, memang blur sangat2

    and, siapa-siapa ada pengalaman angkat kereta 2nd hand mewah kat singapore atau johor?

    dengar cerita, kereta kat sana lagi murah, just nanti kita kena bayar tax nak bawak masuk je la.

    If ada, sila share erk. hehe
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. amriros

    Newbie

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    takde sape2 tau ke.. aku lagi la tak tau.. tgh cari info pasal beli kete dari singapore ni..
     
  5. GT500

    Newbie

    Joined:
    Feb 28, 2009
    Messages:
    746
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Illegal beb,

    Jangan start thread macamni,nanti jadi hal besar.Percayalah cakap aku.

    Apa2 pun PM orang yang berkenaan.Jgn berani sangat.
     
  6. amriros

    Newbie

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Illegal ke... tang mana yg illegal tu.. kat forum2 lain pun ade gak thread lbh kurang mcm ni.. last2 main PM atau email..
    tak silap aku siap dapat no plet malaysia, gran, rodtax ngan insurance.. kalau sume tu dah dapat kira selamat la kan.. next time renew rodtax pun takde hal kan..
     
  7. RajaKamil

    RajaKamil Kawan WC Premium
    Active

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    6,752
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +32 / 0 / -0
    Ok bro...saya cuba jawab. Ni apa yang saya tanya adik saya. Kalau unregister tu apa bendanya?

    Adik saya kata, kat JPJ, ada banyak kereta2 yang orang tak ambil balik. Masalahnya kereta-kereta ni takde geran.

    So, diorang (JPJ) keluarkan satu surat untuk gantikan geran tu. Kalau bro tgk kat mudah.my (cuba search unreg atau unregister), bro tgk harga diorang sangat murah daripada kereta biasa.

    Sebabnya, JPJ tolak murah je.....

    Untuk maklumat yang lebih tepat, leh tanya terus kat pihak JPJ. Pasal kereta johor/singapore tu, saya takde lak sumber nak tanya.

    PS : Adik saya ni suka usya harga kereta, sampai kereta kat JPJ pun dia tanya....
     
  8. Imabiz

    Senior

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    13,613
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    erm... bukan kire recond ke camtue... ke ap...
     
  9. Hafiz Wasa

    Senior

    Joined:
    Feb 24, 2008
    Messages:
    1,181
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    unregister atau unreg maknanya kereta tu belum lagi register di malaysia.

    kalo bro nak beli kereta recond macam fairlady tu, baik beli unreg. memang mahal sikit kalo berbanding kereta yang sudah di register kan.

    tapi enjin masih ok. kalo beli yang sudah orang pakai risiko rosak gear box tu tinggi..
     
  10. GT500

    Newbie

    Joined:
    Feb 28, 2009
    Messages:
    746
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ok amirros,

    Teruskan. :)
     
  11. amriros

    Newbie

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    134
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    bro kalau tau apa2 info bagi tau la.. setakat ni yg aku dapat.. bahaya kalau beli kete singapore kalau kete tu kete piang a.k.a kete curi... boleh masuk ke dalam sapa2 yg beli..
     
  12. PinguSpy

    Senior

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    hafreze - br0 nk beli ker?? berape agak2 bajet br0 ade..
    kalau cash around RM60K++ PM me ;) :D heher
     
  13. mutt

    Newbie

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Messages:
    1,901
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    dekat zerotohundred ade orang jual kete singapore.

    subaru ver8 sti, evo8, silvia r spec, sume bawah rm100k siap reg plet Msia. tapi kena ada cash.

    nak murah sket. honda accord euro-r 2003(pakai enjin type-r gak ni). siap plet msia rm50k cash.
     
  14. bersahaje

    Newbie

    Joined:
    Jul 21, 2008
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Mahalnye...Leh dapat lagi kurang tu.
     
  15. PinguSpy

    Senior

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    tulah pasal... nk lagi kurang and betul2 serius PM je aku hehe
     
  16. Amirul Hafiz

    Newbie

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    5,177
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tahniah bro...

    fairlady tuu..pergh
     

ibeli4u

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. kereta scrap singapore

    ,
  2. keta singapore