Macam mana cara tak nak orang copy paste entri blog ?

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by Mohd Rasidi, Aug 2, 2012.

By Mohd Rasidi on Aug 2, 2012 at 12:50 PM
  1. Mohd Rasidi

    Senior

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    247
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    merujuk kpd title ni, sapa taw ? atau ada cara2 lain nk protect ?

    ramai black hat yg dh copy bulat2, tp kedekut nk bg credit (mintak maaf sapa yg terasa)
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by Mohd Rasidi, Aug 2, 2012.

    1. solehpolysas
      solehpolysas
      :)
      itu perkara biasa.. mcm2 dah dibuat, tetapi selagi mana ianya berkaitan dengan internet, semuanya boleh dicopy dengan mudah.

      Jika menggunakan wordpress, boleh menggunakan beberapa plugin :

      1. Disable right click
      2. Feed Copyright

      Jadi sukar sedikitlah nak copy & paste, tetapi cara ini tetap boleh diatasi apabila yang menciplak itu pandai copy dari source code. :)
      Tawakal jela.
    2. Mohd Rasidi
      Mohd Rasidi
      itulah masalahnya... nk dikawal pun tak boleh jugak kn..
      tp saya guna blogspot..
    3. jualbelimacam2
      jualbelimacam2
      cakap kat diorang jangan copy paste tapi printscreen.. he he
    4. Shah Myvi
      Shah Myvi
      x dan nak protect semua tu.. kalau untuk biasa2 yang tak reti cara lain nak copy paste, boleh guna code ni untuk blogspot..

      tapi kalau bagi si ciplak yg dah pro, memang tak dan dah bagi dorang.. byk tools lain boleh guna untuk copy entri gak.. so, redha je.. tak pun terjah ke blog dia.. ahaks
    5. ilendmyhand
      ilendmyhand
      sedekah jer lah... lagi pun kan Bulan Ramadhan ni :)
    6. Mohd Rasidi
      Mohd Rasidi
      haha.. tp deorang copy tak kira bulan ramadhan atau apa ;p
    7. JackyJacky7034
      JackyJacky7034
      Saya juga guna code ni dalam blogspot saya. :) tapi guna Ctrl+C...masih dapat copy saja...

    8. paklong
      paklong
      biarlah dia copy...... google tau sapa copy sapa.

    Share This Page

Share This Page