Kisah benar seorang Jutawan MLM melayu kumpul lebih RM2 Juta

Discussion in 'Sembang Umum' started by mamatpenang, Jun 13, 2009.

By mamatpenang on Jun 13, 2009 at 8:17 PM
  1. mamatpenang

    Active

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    2,393
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Assalamualikum semoga diberkati Allah

    Tahukah anda industi Muti level marketing telah ada di Malaysia sejak 80an

    Pada masa itu bangsa Cina yang memonopoli dan sedikit demi sedikit bangsa melayu mula join dan banyak yang mencipta nama dalam MLM

    Disini saya berkongsi dengan Jutawan Smart Naco susu lgg plus Hairuddin Abdullah tinggal di Kepala Batas Pulau Pinang

    Beliau adalah pioneer dalam MLM dan sekarang ini telah memiliki syarikat sendiri dan sudah memiliki BMW 3 series

    Saya bertemu dengan beliau di USM penang selepas mengunjungi blog beliau

    Beliau telah berkongsi kejayaan beliau dengan saya ( saya sampai sekrang tak join smart naco lgg plus) tapi dia selalu kontek saya

    Beliau telah ada rangkaian besar sehingga ke indonesia

    Beliau telah menggunakan medium CD percuma sebagai teknik marketing yang hebat

    Bukan itu sahaja beliau juga sanggup membayar nilai ballroom di hotel yang mahal semata mata nak buat preview bisnes beliau

    Beliau memang hebat dalam pemasaran gaya pos dan iklan di media akhabar utama dan majalah

    Selain itu beliau ramah dan tak lokek ilmu

    Beliau bawa saya jalan jalan dengan BMW 3 series milik beliau

    Saya sebagai kawan beliau memang rasa best sebab dapat kenal dengan jutawan lebih lebih lagi melayu ( sebelum ini pun saya rapat dengan jutawan melayu swisscash dan uptrend)

    Kebanyakkan kita anti MLM malah sakit hati

    Biar saya beritahu kenapa ramai orang gagal MLM

    Pertama tak tahu promosi dan tak tahu takle customer

    Sentiasa tergopoh gopoh mengejar pangkat tanpa pedulikan downline

    Team tidak berdiskusi untuk memajukan group

    Juga malas nak berkeluar duit modal iklan apabila percubaan iklan MLM gagal

    Bagi yang sudah lama berkecimpung MLM

    Konsep cari orang adalah sesuatu yang membunuh orang yang baru menceburi MLM

    Saya telah mengamalkan konsep baru dalam MLM iaitu konsep orang cari kita

    Mesti pelikkan mana mungkin orang sanggup cari Biz MLM dan join tapi itu yang saya amalkan untuk bisnes saya

    Bagaimana kita nak buat customer cari kita dan join serta gerakkan biz kita

    ia adalah dengan penguasaan teknik iklan dan promosi yang hebat

    baik di offline dan online

    dan tak pernah putus asa

    Seperti yang dihuraikan dalam ebook rahsia MLM yang ditulis Zamri Nanyan

    close prospect dan amalkan teknik Big i

    MLM adalah satu perniagaan manusia dan untuk berjaya perlu ada hubungan manusia yang erat dan ilmu prospek dan ilmu promosi pun kena hebat

    semoga anda dirahmati Allah

    [​IMG]
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Sembang Umum' started by mamatpenang, Jun 13, 2009.

    1. mamatpenang
      mamatpenang
      Ebook MLM zamri nanyan memang banyak ilmu tak rugi kalau nak buat MLM leh tambah duit anda jugak ( kalau ada ilmu la)

      Nak beli ebook MLM tue ada kat blog saya klik saja iklan kat situ harga just RM37 ja
    2. pusak82
      pusak82
      MLM adalah 1 network bisness...

      Tapi x semua boleh berjaya...
      Tetapi ada yang sudah bergelar jutawan...

      Aku pun sekarang sudah mula sertai bisness network...
      Berjaya atau tidak.....subhanallah...
      Moga2 berjaya...
      Motif utama join networking bisness ini adalah utk mencari kenalan baru dan meluaskan network aku....

      Gud Luck ... :)
    3. usahawanebay
      usahawanebay
      kalau rasa nak jadi jutawan..buatlah MLM..tapi diri kena bagus baru boleh berjaya...
    4. Amirul Hafiz
      Amirul Hafiz
      pusak82?

      dalam bahasa sarawak pusak ialah kucing
    5. abg_x
      abg_x
      Kadang- kadang heran juga.. dulu WC memang anti-MLM.. tapi dulu pun Nazri Nayan yang menulis buku tentang MLM tidak pula di-anti kan... Adakah WC telah berubah dan telah menerima MLM sebagai satu cara internet business?
    6. mamatpenang
      mamatpenang
      Nama dia Zamri Nanyan la Internet Marketer terhebat dunia bukan Nazri Nayan kang dia mengamuk plak dia buat ebook rahsia MLM nak beli ada kat blog aku murah gila RM37 ja memang best
    7. Syedz
      Syedz
      mmg MLM boleh buat duit..tapi kepada mereka yg btol2 mahu berusaha dan x mudah berputus asa..
      bukan senang nak ajak org join bisnes MLM nih..sampai bleh putus member dek kerna MLM nih..isk3
    8. jebatz
      jebatz
      betul tu...sesetengah orang bila tau je kita buat MLM..tengok kita datang je dah lari..hihi..mcm yg aku kena...
    9. pusak82
      pusak82
      Hehehehe, mmg pun pusak bermaksud kucing

      nickname ni diberi oleh senior org S'wak masa orientasi masuk belajar di UPM pada tahun 2001 lalu...

      demo org sarawak mesti la tau kan.... ;)
    10. Labanon
      Labanon
      Actually sejak tahun 2006 saya di sini... tak pernah nampak WC ni benci MLM...

      Kami hanya benci orang yang melakukan SPAM... dan kebetulan yang buat SPAM tu promote MLM di WC ni.

      Then, bro sendiri boleh agak siapakah gerangannya yang buat spam MLM tu dulu? ;)
    11. najibasaddok
      najibasaddok
      Wahh..bagus kisah ni. Sekurang2nya memberikan sedikit idea kpd penggiat bisnes MLM
    12. crew
      crew
      klo buat MLM nie, biar bnde tu mmg utk keperluan org yg di cariĀ² slalu..
      pasti berjaya.....
      just my idea :D
    13. Din Beramboi
      Din Beramboi
      Apa yg saya perhatikan, dah lama dah...otai2 dan hardcore WC atau IM yg berjaya mmg tak benci MLM. Cuma yg selalu kutuk-kutuk MLM ni adalah orang2 yg baru nak kenal internet, pastu gagal buat MLM. Yg tu la duk bising sana sini. :)
    14. dhairaz
      dhairaz
      Tidak kira la berniaga apa MLM , insurance, IM atau apa saje asalkan halal dari segi hukum.
      Tapi yang paling penting untuk sesorang itu berjaya dalam apa-apa jua bidang. Visi dan misi perlu diterapkan dalam minda empunya diri dan tidak pernah mengalah. Insyallah Berjaya.
    15. sobrimansor
      sobrimansor
      Betul tuh....barang keperluan yang memang orang kena guna hari-hari....kalau takde barang tuh, memang tak boleh buat keje.....produk kategori macam ni la yang membuatkan syarikat akan bertahan lebih lama.
    16. DwenRasid
      DwenRasid
      betol juga tu...,dalam laman sosial pun berlambak spam

    Share This Page

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. jutawan mlm