1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Kisah benar seorang Jutawan MLM melayu kumpul lebih RM2 Juta

Discussion in 'Sembang Umum' started by mamatpenang, Jun 13, 2009.

Share This Page

  1. mamatpenang

    Senior

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    2,472
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3 / 1 / -1
    Assalamualikum semoga diberkati Allah

    Tahukah anda industi Muti level marketing telah ada di Malaysia sejak 80an

    Pada masa itu bangsa Cina yang memonopoli dan sedikit demi sedikit bangsa melayu mula join dan banyak yang mencipta nama dalam MLM

    Disini saya berkongsi dengan Jutawan Smart Naco susu lgg plus Hairuddin Abdullah tinggal di Kepala Batas Pulau Pinang

    Beliau adalah pioneer dalam MLM dan sekarang ini telah memiliki syarikat sendiri dan sudah memiliki BMW 3 series

    Saya bertemu dengan beliau di USM penang selepas mengunjungi blog beliau

    Beliau telah berkongsi kejayaan beliau dengan saya ( saya sampai sekrang tak join smart naco lgg plus) tapi dia selalu kontek saya

    Beliau telah ada rangkaian besar sehingga ke indonesia

    Beliau telah menggunakan medium CD percuma sebagai teknik marketing yang hebat

    Bukan itu sahaja beliau juga sanggup membayar nilai ballroom di hotel yang mahal semata mata nak buat preview bisnes beliau

    Beliau memang hebat dalam pemasaran gaya pos dan iklan di media akhabar utama dan majalah

    Selain itu beliau ramah dan tak lokek ilmu

    Beliau bawa saya jalan jalan dengan BMW 3 series milik beliau

    Saya sebagai kawan beliau memang rasa best sebab dapat kenal dengan jutawan lebih lebih lagi melayu ( sebelum ini pun saya rapat dengan jutawan melayu swisscash dan uptrend)

    Kebanyakkan kita anti MLM malah sakit hati

    Biar saya beritahu kenapa ramai orang gagal MLM

    Pertama tak tahu promosi dan tak tahu takle customer

    Sentiasa tergopoh gopoh mengejar pangkat tanpa pedulikan downline

    Team tidak berdiskusi untuk memajukan group

    Juga malas nak berkeluar duit modal iklan apabila percubaan iklan MLM gagal

    Bagi yang sudah lama berkecimpung MLM

    Konsep cari orang adalah sesuatu yang membunuh orang yang baru menceburi MLM

    Saya telah mengamalkan konsep baru dalam MLM iaitu konsep orang cari kita

    Mesti pelikkan mana mungkin orang sanggup cari Biz MLM dan join tapi itu yang saya amalkan untuk bisnes saya

    Bagaimana kita nak buat customer cari kita dan join serta gerakkan biz kita

    ia adalah dengan penguasaan teknik iklan dan promosi yang hebat

    baik di offline dan online

    dan tak pernah putus asa

    Seperti yang dihuraikan dalam ebook rahsia MLM yang ditulis Zamri Nanyan

    close prospect dan amalkan teknik Big i

    MLM adalah satu perniagaan manusia dan untuk berjaya perlu ada hubungan manusia yang erat dan ilmu prospek dan ilmu promosi pun kena hebat

    semoga anda dirahmati Allah

    [​IMG]
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. mamatpenang

    Senior

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    2,472
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3 / 1 / -1
    Ebook MLM zamri nanyan memang banyak ilmu tak rugi kalau nak buat MLM leh tambah duit anda jugak ( kalau ada ilmu la)

    Nak beli ebook MLM tue ada kat blog saya klik saja iklan kat situ harga just RM37 ja
     
  5. pusak82

    Newbie

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    MLM adalah 1 network bisness...

    Tapi x semua boleh berjaya...
    Tetapi ada yang sudah bergelar jutawan...

    Aku pun sekarang sudah mula sertai bisness network...
    Berjaya atau tidak.....subhanallah...
    Moga2 berjaya...
    Motif utama join networking bisness ini adalah utk mencari kenalan baru dan meluaskan network aku....

    Gud Luck ... :)
     
  6. usahawanebay

    Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Messages:
    1,092
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    kalau rasa nak jadi jutawan..buatlah MLM..tapi diri kena bagus baru boleh berjaya...
     
  7. Amirul Hafiz

    Newbie

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    5,177
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    pusak82?

    dalam bahasa sarawak pusak ialah kucing
     
  8. abg_x

    Newbie

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    1,987
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Kadang- kadang heran juga.. dulu WC memang anti-MLM.. tapi dulu pun Nazri Nayan yang menulis buku tentang MLM tidak pula di-anti kan... Adakah WC telah berubah dan telah menerima MLM sebagai satu cara internet business?
     
  9. mamatpenang

    Senior

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    2,472
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3 / 1 / -1
    Nama dia Zamri Nanyan la Internet Marketer terhebat dunia bukan Nazri Nayan kang dia mengamuk plak dia buat ebook rahsia MLM nak beli ada kat blog aku murah gila RM37 ja memang best
     
  10. Syedz

    Senior

    Joined:
    Aug 31, 2008
    Messages:
    5,310
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    mmg MLM boleh buat duit..tapi kepada mereka yg btol2 mahu berusaha dan x mudah berputus asa..
    bukan senang nak ajak org join bisnes MLM nih..sampai bleh putus member dek kerna MLM nih..isk3
     
  11. jebatz

    freshman

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    betul tu...sesetengah orang bila tau je kita buat MLM..tengok kita datang je dah lari..hihi..mcm yg aku kena...
     
  12. pusak82

    Newbie

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hehehehe, mmg pun pusak bermaksud kucing

    nickname ni diberi oleh senior org S'wak masa orientasi masuk belajar di UPM pada tahun 2001 lalu...

    demo org sarawak mesti la tau kan.... ;)
     
  13. Labanon

    Senior

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Messages:
    1,781
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    Actually sejak tahun 2006 saya di sini... tak pernah nampak WC ni benci MLM...

    Kami hanya benci orang yang melakukan SPAM... dan kebetulan yang buat SPAM tu promote MLM di WC ni.

    Then, bro sendiri boleh agak siapakah gerangannya yang buat spam MLM tu dulu? ;)
     
  14. najibasaddok

    Newbie

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    299
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Wahh..bagus kisah ni. Sekurang2nya memberikan sedikit idea kpd penggiat bisnes MLM
     
  15. crew

    Newbie

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    klo buat MLM nie, biar bnde tu mmg utk keperluan org yg di cari² slalu..
    pasti berjaya.....
    just my idea :D
     
  16. Din Beramboi

    Newbie

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Messages:
    468
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Apa yg saya perhatikan, dah lama dah...otai2 dan hardcore WC atau IM yg berjaya mmg tak benci MLM. Cuma yg selalu kutuk-kutuk MLM ni adalah orang2 yg baru nak kenal internet, pastu gagal buat MLM. Yg tu la duk bising sana sini. :)
     
  17. dhairaz

    Newbie

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Tidak kira la berniaga apa MLM , insurance, IM atau apa saje asalkan halal dari segi hukum.
    Tapi yang paling penting untuk sesorang itu berjaya dalam apa-apa jua bidang. Visi dan misi perlu diterapkan dalam minda empunya diri dan tidak pernah mengalah. Insyallah Berjaya.
     
  18. sobrimansor

    Newbie

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    241
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Betul tuh....barang keperluan yang memang orang kena guna hari-hari....kalau takde barang tuh, memang tak boleh buat keje.....produk kategori macam ni la yang membuatkan syarikat akan bertahan lebih lama.
     
  19. DwenRasid

    Newbie

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    2,202
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    betol juga tu...,dalam laman sosial pun berlambak spam
     

ibeli4u

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. jutawan mlm

    ,
  2. jutawan multi level marketing malaysia