keperluan untuk buka akaun Maybank ngan CIMB

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by olskool, Mar 14, 2009.

By olskool on Mar 14, 2009 at 4:50 PM
  1. olskool

    Active

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    1,750
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    salam semua.

    sy nk tahu keperluan untuk buka akaun Maybank ngan CIMB.
    harap otai di sini bleh bagi dgn jelas syarat2 die
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by olskool, Mar 14, 2009.

    1. Kasimo Aloi
      Kasimo Aloi
      duit deposit....

      kad pengenalan
    2. Safuan_Sipenglipurlara
      Safuan_Sipenglipurlara
      Nak buka CIMB dan MAYBANK biasanya perlu ada IC dan duit deposit minimum RM10.. Kalau RM50 lagi cun bawak.. Hehehe..

      Kenapa perlu bukak akaun CIMB dan Maybank??

      Kerana dua akaun ini adalah akaun bank yang majoriti rakyat malaysia gunakan
    3. olskool
      olskool
      btul ke deposit rm10 je
      coz sy tanye org ari tu RM250

      dan satu lagi
      ape dokumen yg diperlukan selain IC??
    4. Luqman-S
      Luqman-S
      alang2 menjawab, jawab biar penuh..
      tumpang thread sat ya, bleh tak saya tau:

      1. umur (kene cukup 18 atau tahun tu kita 18)
      2. barang2 yg perlu di bawa
      3. amaun money (for non-student n student)
      4. kalau masuk maybank tu, nak jumpa sape
      5. dan nak cakap apa ntuk apply M2U
      6. ade dapat2 ape barang ke
      7. lepas selesai kat bank nak buat apa pulak
      8. and so on...

      siapa boleh citer sampai habis, terima kasih byk2. :D

      boleh tak korang citer camne korang sendiri apply M2U.
      dari keluar rumah, pegi bank sampai la dapat M2U dan boleh guna terus...
      Last edited: Mar 14, 2009
    5. nadieyaa05
      nadieyaa05
      kalau x silap utk CIMB memang kene deposit rm250, kalau utk urusan biasiswa atau gaji je boleh deposit rm10.

      Kalau M2U plak xleh bukak saje2, kene ada surat tunjuk sebab, macam kerja 7e kene bayar gaji ikut M2U boleh la mohon.... :)
    6. Safuan_Sipenglipurlara
      Safuan_Sipenglipurlara
      RM250?? Tak tau lah pulak saya.. Senang citer pergi setiap bank dan tanya.. Rasanya memang tiada dokumen lain sbb hanya I.C yang mustahak
    7. Safuan_Sipenglipurlara
      Safuan_Sipenglipurlara
      Tambah sikit lagi.. oldskool nie studentkan?? Kalau student, bawak fotostat student I.D sekali.. Student lagi senang
    8. olskool
      olskool
      kene ade surat ke
      kalu sy nk apply
      sy nk bg surat ape??
      sijil sakit ke:D

      p/s:susah jgak nk buka maybank nie
    9. olskool
      olskool
      x lagi
      tp bakal
      coz lps spm nie(jgn tanye result spm kat cini)
    10. epalmuda
      epalmuda
      ada buku maybank ke? xtau plak...
      akaun maybank aku xda buku...
      skrg pakai kad
    11. Imabiz
      Imabiz
      rm10 tue zaman bile tue... rase memang rm250.. dan bawak ic... tak pun telefon la service center cimb and maybank.. tanyer diorg jer...
    12. spatt
      spatt
      yang M2U tu peraturan baru ke?
      aku pnye akaun dah 4 tahun...dulu aku selambe je bukak...
    13. epalmuda
      epalmuda
      ada buku maybank ke? xtau plak...
      akaun maybank aku xda buku...
      skrg pakai kad
    14. nadieyaa05
      nadieyaa05
      Rasanya jarang student pakai maybank2u, biasanya orang yang dah kerja sebab senang dorang nak amik untung, yela kalau pekerja sure tiap2 bulan ade duit gaji masuk, so dorg boleh la kaut untung lagi...(faedah) :D

      Kalau student duit masuk skali, keluar berkali-kali...rugi laa... keh keh.. :)

      Student biasa leh apply CIMB la, dgn BIMB, xpun BSN..hehe..BSN pn ade online ape...:)

      Ok, nak mohon akaun CIMB dari pengalaman saya la, ari tu saya dapat sambung kat matrik slps SPM, n elaun masuk ke akaun CIMB.

      1) Waktu tu, kalau xsilap saya umur belum mencecah 18 lagi, sebab saya lahir bulan 11, bukak akaun bank tu bln 3/4 xsilap.

      2) barang perlu dibawa, IC, salinan IC, surat tawaran dari Matrik, salinan surat tawaran.

      3) Kalau non-student, asenye kena bawa rm250, kalau student RM10 jela sebab surat tawaran dh ade...

      4) Jumpa sape? pergi dekat kaunter pertanyaan cakap nak bukak akaun simpanan.

      6) Dapat barang? Asenye dapat kad kot kalau nak buat dengan kad ATM terus. Yang pasti dia bagi satu kertas salinan yang ada no akaun bank n maklumat akaun kita tu...

      7) Lepas selesai kat bank, balik la rmah laa.... :D
    15. olskool
      olskool
      bsn dah ade yg on9 ke skrg???
    16. Kasimo Aloi
      Kasimo Aloi
      aku ada trik sini buka akaun myabank n cimb dengan Rm300..

      1) p daftar maybank... bayar deposit Rm250..
      2) akaun dah siap.. p ATM.. keluarkan duit tu..
      3) p cimb plak untuk buka akaun...
    17. nadieyaa05
      nadieyaa05
      A'ah peraturan baru... kakak saya dulu memang nak bukak maybank2u, tapi sebab dia kerja gaji x tetap, x dapat laaa.. siap kene ada surat sokongan majikan lagi... payah2...
    18. olskool
      olskool
      so kalu sy nie
      mmg xde keje
      confirm xleh ke??
    19. nadieyaa05
      nadieyaa05
      hurmm...saya pun xdapat nak confirmkan 100%...

      lebih baik g tnya dekat kaunter pertanyaan maybank2u plak...:)

      kalau x dapat jugak, apa kata try g mohon kerja part time kat 7e, lepas diterima, bukak akaun maybank2u, kerja seminggu kemudian resign laa...heheh... :D

    Share This Page

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. dokumen untuk buka akaun cimb 18

    ,
  2. dokumen untuk buka akaun cimb

    ,
  3. dokumen yang perlu dibawa untuk buka akaun maybank

    ,
  4. minimum deposit untuk buka akaun cimb,
  5. keperluan ketika hendak membuka akaun cimb,
  6. cara buka akaun cimb warga asing,
  7. buka akaun maybank,
  8. pembukaan akaun maybank,
  9. buka akaun cimb guna pasport,
  10. dokumen buka akaun maybank