1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Kenaikan Imbuhan JUSA!

Discussion in 'Sembang Umum' started by nosema_bombycis, Jul 4, 2008.

Share This Page

  1. nosema_bombycis

    freshman

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Aku dah tak paham dah apa yang terjadi kepada kerajaan kiter sekarang ini. Makin lama makin teruk.

    Pada tanggal 23 Jun 2008, pekeliling keluar yang menyatakan bahawa kadar imbuhan kaki tangan gred khas dan elaun bagi jawatan gred khas naik mendadak. Kalau nak lihat pekeliling tu klik kat sini --> Surat Pekeliling Perkhidmatan | Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia

    Kiter tak habis lagi menderita pasai minyak, tetiba dia naikkan elaun orang yang dah memang kaya. Korang bayangkan!

    Kiter ni dah naik motor dah kesana kemari untuk p keja dan sebagainya sebab nak jimat kos minyak. Tapi diorang tak pandang pon. Kalau nak tau JUSA tu Jawatan Utama Sektor Awam yang terdiri dari pada golongan berpendapatan puluh2 ribu. Keta, minyak, rumah, tol free... Pastu naikkan elaun meraka. Gila ka pa...

    Kalau korang ada sesuatu nak kongsi or komen, silakan. Aku pun kaki tangan kerajaan jugak Gred 41 tapi tak tertanggung menahan seksa minyak ni. Kalau gred yang rendah macam mana pulak.

    Bak kata Nabil (LAWAK KING) "Lu pikir la sendiri".
     
  2. Loading...


  3. percuma

    Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Messages:
    776
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kurangkan elaun keraian PM dengan TPM dan menteri, tapi naikkan pulak elaun untuk JUSA? Begini ke cara nak tolong rakyat? tolong la jangan buat perkara merepek macam ni.Nampaknya kerajaan cuma nak tolong orang yang dah memang kaya je. Orang biasa macam kita ni tak dipandang la.

    Setahu aku JUSA ni siap ada elaun "maid" lagi... takkan nak naik lagi elaun diorang? tak cukup lagi ke.... patut tambah la elaun COLA, lebih ramai "merasa" dari orang tertentu je dapat
     
  4. markaragnos

    Newbie

    Joined:
    Jan 25, 2007
    Messages:
    759
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Engkau Gred 41 patutnya bersyukur sebab gaji pokok lebih RM2000.Macam aku ni Gred N17 ligat cari duit kat online tak bising2 pun.Apa pun jadikanlah ebiz ni sumber income ke2.

    Xpired domain yang menguntungkan usahawanAdsenseJana Wang Adsense - JWA2.0
     
  5. code7

    Senior

    Joined:
    Dec 31, 2005
    Messages:
    1,858
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    rasanya gred41 hampir rm3k..
    bagi N17 kalo rajin dan dinilai prestasi skt tiap tahun leh naik tangga gaji baru lebih baik..

    apapun kenaikan gaji pihak gomen ni korang x yahlah hot sangat.. bagi hot income ebiz korang pun dah memadai.. tgk adik labanon tu remaja belasan tahun dah boleh generate income RM10k sebulan, rasanya Jusa umur 40 baru leh dpt income camtu..
     
  6. percuma

    Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Messages:
    776
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    pasal gred ni takleh la pertikai kita gred berapa, orang tu gred berapa.sebab tidak semua ada degree, diploma dsb.ada jugak yg ada degree keje kerani sebab takde kekosongan...tutup kes ni..

    kalau dah dapat income lebat nanti, tak pandang dah gred 41 ke, JUSA ke ape ke... jom kita tambah pendapatan kita di internet :)
     
  7. nosema_bombycis

    freshman

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Aku sokong cakap korang sume! Apa2 hal pun tambahkan income online dulu. Aku bercite2 nak bukak ladang lembu ni. sapa nak join leh... no hal... hehehe:)
     
  8. ikram84

    Senior

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    1,102
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    alah.... nak cakap apa lagi... ko orang 41, 27, 17 ,ker tak da hal.... insya allah boleh pergi jauh lagi... kalau cakap duit tak da... cari lah usaha sendiri jangan tunggu di suap...

    aku dulu driver R3, alhamdulilah boleh ajer hidup, dengan isteri masa tu tengah belajar lagi...

    tuhan telah mudahkan lagi, murah kan rezeki aku... naik lah aku ker 17... alhamdulilah... yang penting ketekunan dan keikhlasan kerja itu yang penting... bukan cakap belakang duk minum pagi pukul 9.30 hingga pukul 11.00 baru nak start wat kerja...

    letak kan mindset kita... sebagai kakitangan awam kita bukan jenis makan gaji, kita makan gaji rakyat... so kena lah kerja tekun dan ikhlas...

    insya allah.... bro semua akan berjaya :)

    p/s : kenal diri mu rata-rata, kelak kamu kenal yang ada....
     
  9. ajidss_ajidss

    Senior

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    2,129
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    umh..tu la..masalh ni dah semakin berat..maklumla kan..camna ekh nak buat??betul la cakap nabil u..lu pikir la sendiri...
     
  10. rizal72

    Newbie

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    saya sokong lapan bulat suara.....budak kicik pun leh dapat income besar inikan budak besauuu.....apapun kita kena tekun....bukan pinjaman tekun....tapi tekun dengan apa yang kita buat dan stay fokus......saya sedang menasihati diri sendiri....apa pun wang cyber rock!
     
  11. wahid2biz

    Newbie

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    no komen... macam2 pendapat... tp kena ingat JUSA tu jwtn penting untuk Malaysia dan memang patut dorang dapat semua tu... aku pun nk jd JUSA la lps ni, hehehehe
     
  12. ramfir

    Senior

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    1,648
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Bukan semua orang boleh dapat JUSA. Yang dapat pun memang LAYAK sebab perkhidmatan yang diberikan selama
    beberapa puluh tahun. Orang yang dapat JUSA pun bermula dari bawah jugak. Gaji kecik je.

    Kaya ke kerja dengan Gomen?


    "Why so serius?"
     
  13. AlHaqeem

    Newbie

    Joined:
    May 10, 2006
    Messages:
    415
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Biar tak kaya harta .... asal kaya budi bahasa..
     
  14. nalzaron

    Newbie

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    1,000
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Biasa lah dunia hari ini .. yg kaya makin kaya yg miskin makin papa.. tp ingat, internet ni boleh merubah segalanya kalau kita giat berusaha :)

    Insyaallah dengan DOA+USAHA+DOA= SEUCCESS!! :)
     

ibeli4u

Share This Page