Kedai Menjual Jubah Arab (Abaya) & Peluang Dropship Affiliate

Discussion in 'WTS : Pengiklanan & Pemasaran' started by GHz, Jan 20, 2012.

Share This Page

  1. GHz

    GHz
    Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam semua warga Wangcyber.

    Zianit eShop dimiliki oleh Zianit dotcom, sebuah syarikat berdaftar di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dengan No. Pendaftaran 002068766-T. Kami beroperasi dari Shah Alam, Selangor.

    Kami baru memulakan perniagaan penjualan Jubah Arab ataupun abaya secare online dengan harga yang kompetatif. Koleksi abaya adalah diimport dari Dubai, UAE yang berkualiti tinggi. Kain yang digunakan adalah Internet Crepe, Lexus & Nidha yang diimport dari Korea.

    Berikut adalah contoh Abaya yang ada buat masa ini

    abaya.jpg

    Kami juga menawarkan program dropship ataupun affiliate. Kepada yang berminat bolehlah mendaftar di laman web kami. Anda akan mendapat 10% komisen dari harga jualan. Anda juga boleh mendapatka kupon khas untuk memantapkan lagi promosi anda.

    Untuk melihat abaya yang kami tawarkan, silalah melawat laman web kami di

    http://shop.zianit.com
     
    #1 GHz, Jan 20, 2012
    Last edited: Jan 20, 2012
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. johnjimat

    Senior

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Messages:
    2,882
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    boleh pm saya detail untuk dropship dan affiliate?
     
  5. GHz

    GHz
    Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Program affiliate ni senang je. Kepada sesiapa yang berminat cuma kena register di laman web. Link nya boleh didapati di bahagian bawah laman web. Ataupun gunakan link di bawah ini.

    http://shop.zianit.com/index.php?route=affiliate/account

    Apabila akaun affiliate anda telah diluluskan, anda cuma perlu login di affiliate akaun anda dan generate affifliate link. Anda boleh poskan link ini dimana-mana yang anda suka seperti di blog, email ataupun di facebook. Setiap jualan yang dihasilkan melalui affiliate link, anda akan mendapat 10% dari harga jualan.
     
  6. GHz

    GHz
    Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Keuntungan join program affiliate kami ialah walaupun peugunjung yang klil link ada tidak membuat pembelian pada masa tu, tetapi membuat pembelian kemudian, anda masih dapat komisen sekiranya pengunjung itu tak clear kan "cookies" di komputernya. Kalau tak silap, cookies adalah sekurangnya 30 hari.
     
  7. GHz

    GHz
    Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Kepada mereka yang dah join program affiliate & dropship Zianit eShop, ada sedikit tips untuk anda.

    Promote link anda di blog ataupun facebook yang berciri keislaman kerana laman web begini mampu menaik pembaca untuk klik affiliate link anda.
     
  8. mawfiz

    Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2011
    Messages:
    307
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    PM me detail untuk dropship
     
  9. GHz

    GHz
    Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    mawfiz, boleh cjeck PM ye.
     
  10. GHz

    GHz
    Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ada beberapa orang bertanya apa beza antara affiliate & dropship.

    Begini saya terangkan sedikit.

    Affiliate
    1. Kena register sebagai affiliate
    2. Generate affiliate link anda menggunakan tracking kod anda
    3. Tidak perlu mengeluarkan sebarang modal.
    4. Hanya perlu promote affiliate link ada sahaja.

    Kebaikan Affiliate
    1. Anda tak perlu berurusan dengan pelanggan secara terus. Semua nya akan diuruskan oleh Zianit eShop.
    2. Pendapatan anda tetap. 10 peratus dari harga jualan

    Kelemahan Affiliate
    1. Pelanggan mesti tahu menggunakan shopping cart untuk tujuan membeli.


    Dropship
    1. Kena register sebagai pelanggan kedai.
    2. Tidak perlu mengeluarkan sebarang modal.
    3. Zianit eShop akan jual kepada anda 10 peratus lebih murah dari harga biasa.

    Kebaikan Dropship
    1. Pendapatan anda boleh melebihi 10 peratus dari harga jualan sekiranya anda berjaya menjual dengan harga yang lebih mahal.

    Kelemahan Dropship
    1. Mesti ada laman web, kedai online ataupun tempat nak jual produk
    2. Anda berurusan secara terus dengan pelanggan. Anda kena tahu produk yang anda jual & stok Zianit eShop.
     
    #8 GHz, Feb 8, 2012
    Last edited: Feb 8, 2012
  11. GHz

    GHz
    Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Kami baru sahaja menerima satu kotak mengandungi lebih banyak abaya. Penghantaran ini adalah bagi menambah stok kerana permintaan semakin baik dari mereka yang dah serta program dropship ini. Ada lebih dari 10 design baru untuk dipilih.
     
  12. GHz

    GHz
    Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Perniagaan kami akan berkembang lagi. Tak berapa lama lagi, kami akan mula menawarkan jubah yang diimport dari Arab Saudi pula.

    Mari-mari turut serta.
     
    #10 GHz, Feb 17, 2012
    Last edited: Feb 17, 2012
  13. GHz

    GHz
    Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Buat masa sekarang, Zianit eShop sudah ada 84 design jubah arab ataupun abaya untuk dipilih. Semuanya cantik-cantik belaka. Lagi 2-3 hari akan sampai lagi satu shipment dari Dubai dengan beberapa lagi design baru.
     
  14. lailimakhusin

    Newbie

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    pm saya detail dropship
     
  15. GHz

    GHz
    Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    lailimakhusin,

    Boleh check inbox.
     
  16. eddy83

    Newbie

    Joined:
    Feb 14, 2012
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    mmmmmmmm.......
     
  17. GHz

    GHz
    Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Berminat ke nak join? :D
     
  18. kartun

    Senior

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    413
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Pm saya details berkenaan dropship
     
  19. GHz

    GHz
    Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Bro, check you PM
     
  20. ::gugelkrom::

    freshman

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    pm sy psl dropship... :)
     
  21. bertong

    Newbie

    Joined:
    May 30, 2010
    Messages:
    3,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    pm saya gak untuk drop ship
     
  22. ramfir

    Senior

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    1,649
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Saya berminat untuk dropship. Sila pm saya utk maklumat lanjut. Tq.
     

ibeli4u

Share This Page