Kaedah Pengiklanan/Pemasaran

Discussion in 'Tips & Panduan' started by ramfir, Dec 26, 2006.

By ramfir on Dec 26, 2006 at 9:12 AM
  1. ramfir

    Active

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    1,648
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Apakah teknik pengiklanan/pemasaran yang biasa korang buat?
    Macam saya, saya biasa berforum je. belum lagi pakai PPC.
    Kalau dekat web saya, saya pakai pop up, saya letak info yang penting je dalam pop up. Lagi pun, pop up ni berkesan jugak, menarik perhatian kata orang.

    kalau offline ads/marketing , saya buat sticker web saya lekat atas kreta. Tiap2
    hari driving around town. Gerenti orang yang belakang kreta baca. Kos, beberapa ringgit je, tapi yang membacanya ramai. terutamanya bila tengah lampu merah.
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Tips & Panduan' started by ramfir, Dec 26, 2006.

    1. judge125
      judge125
      hmm.. buat iklan antar rumah ke rumah (nak senang umah flat/apt./kondo. je..), iklan dlm surat khabar (lg best juta2 org tgk...), tampal kat ruang iklan mcm kat white board 7-11...:rolleyes:
      ok ke...??(idea je nih...):p
    2. cikguonline
      cikguonline
      buat iklan selit kat surat kabar pun boleh.... macam kalau ada ganguan air ke api ke selalu buat macam ni selit kat surat kabar....
    3. affuone
      affuone
      bagi saya, buat sales letter yang kaw2. kan ke banyak kiter dgr org terbeli servis or produk yang tak seberapa kerana ter'isi sini' dengan sales letter yang power mower.:D tp, kalo wat sticker tu bagus gak. bagi free kat membe2 or sanak sedara, tp biar cantik ar..)
    4. nuruddeen710
      nuruddeen710
      Betul jugak tu saya terfikir nak buat car sticker.. tapi tak tahu berapa harga. Ade minimum order ke? ade sesiapa yang pernah buat?
    5. M.Arif
      M.Arif
      nape la x prnh terfikir nk letak sticker kat cermin blakang keta yer..bagus punya idea..org kompem baca kalau sticker dia menarik..blh try nih,,
    6. arash82
      arash82
      salah satu teknik berkesan lain adalah daftar di iklanpercuma dan letak duration atau tempoh iklan sesingkat yg mungkin contoh 5 hari je supaya apabila expired, kita boleh renew dan iklan kita kembali duduk di atas

      :)
    7. izjat
      izjat
      beli flyer a4 banyak2.. dalam 500.. pastu tampal ke depan pintu guna gam uhu.. secara tak langsung 500 tu akan lihat iklan kite dengan lama dan brand kite akan masuk dalam memori mereka.
    8. mohd_adli
      mohd_adli
      setakat ini memang saya letak iklan add web di belakang dan depan kereta. jadi dari depan pun orang baca & belakang pun orang baca. jdi tak perlu kita letak iklan yang tiada faedah di kereta kita. baik promote bisnes sendiri. sebab saya tengok masih ramai yg tak buat iklan macam ini. lepas ni nak letak LED Singboard pula belakang kereta utk promosi buku-buku terbaru. Mesti GEMPAK!
    9. namasaya
      namasaya
      tip berguna tuk y sbagi newbiz nie...:D

    Share This Page

Share This Page