Kaedah Pengiklanan/Pemasaran

Discussion in 'Tips & Panduan' started by ramfir, Dec 26, 2006.

Share This Page

  1. ramfir

    Senior

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    1,649
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Apakah teknik pengiklanan/pemasaran yang biasa korang buat?
    Macam saya, saya biasa berforum je. belum lagi pakai PPC.
    Kalau dekat web saya, saya pakai pop up, saya letak info yang penting je dalam pop up. Lagi pun, pop up ni berkesan jugak, menarik perhatian kata orang.

    kalau offline ads/marketing , saya buat sticker web saya lekat atas kreta. Tiap2
    hari driving around town. Gerenti orang yang belakang kreta baca. Kos, beberapa ringgit je, tapi yang membacanya ramai. terutamanya bila tengah lampu merah.
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. judge125

    Newbie

    Joined:
    Sep 17, 2006
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hmm.. buat iklan antar rumah ke rumah (nak senang umah flat/apt./kondo. je..), iklan dlm surat khabar (lg best juta2 org tgk...), tampal kat ruang iklan mcm kat white board 7-11...:rolleyes:
    ok ke...??(idea je nih...):p
     
  5. cikguonline

    Newbie

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    562
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    buat iklan selit kat surat kabar pun boleh.... macam kalau ada ganguan air ke api ke selalu buat macam ni selit kat surat kabar....
     
  6. affuone

    Newbie

    Joined:
    Oct 9, 2006
    Messages:
    379
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    bagi saya, buat sales letter yang kaw2. kan ke banyak kiter dgr org terbeli servis or produk yang tak seberapa kerana ter'isi sini' dengan sales letter yang power mower.:D tp, kalo wat sticker tu bagus gak. bagi free kat membe2 or sanak sedara, tp biar cantik ar..)
     
  7. nuruddeen710

    Newbie

    Joined:
    Jan 9, 2007
    Messages:
    224
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Betul jugak tu saya terfikir nak buat car sticker.. tapi tak tahu berapa harga. Ade minimum order ke? ade sesiapa yang pernah buat?
     
  8. M.Arif

    Newbie

    Joined:
    Dec 26, 2011
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    nape la x prnh terfikir nk letak sticker kat cermin blakang keta yer..bagus punya idea..org kompem baca kalau sticker dia menarik..blh try nih,,
     
  9. arash82

    Newbie

    Joined:
    Aug 31, 2006
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    salah satu teknik berkesan lain adalah daftar di iklanpercuma dan letak duration atau tempoh iklan sesingkat yg mungkin contoh 5 hari je supaya apabila expired, kita boleh renew dan iklan kita kembali duduk di atas

    :)
     
  10. izjat

    Newbie

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Messages:
    315
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    beli flyer a4 banyak2.. dalam 500.. pastu tampal ke depan pintu guna gam uhu.. secara tak langsung 500 tu akan lihat iklan kite dengan lama dan brand kite akan masuk dalam memori mereka.
     
  11. mohd_adli

    Newbie

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    400
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    setakat ini memang saya letak iklan add web di belakang dan depan kereta. jadi dari depan pun orang baca & belakang pun orang baca. jdi tak perlu kita letak iklan yang tiada faedah di kereta kita. baik promote bisnes sendiri. sebab saya tengok masih ramai yg tak buat iklan macam ini. lepas ni nak letak LED Singboard pula belakang kereta utk promosi buku-buku terbaru. Mesti GEMPAK!
     
  12. namasaya

    Newbie

    Joined:
    Feb 14, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tip berguna tuk y sbagi newbiz nie...:D
     

ibeli4u

Share This Page